SON DAKİKA
SON DEPREMLER

G.Saray Başkanı Arslantepe'yi Gezdi

0
Güncellendi - 2019-09-23 19:11:56
G.Saray Başkanı Arslantepe'yi Gezdi
A- A+ PAYLAŞ

Vali Aydın Baruş, Süper Lig beşinci haftasında BtcTurkMalatya Spor’un rakibi olarak Malatya’ya gelen Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz ile Aslantepe Höyüğünde gezerek incelemelerde bulundular.

Vali Baruş, AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Vali Yardımcısı Güher Sinem Büyüknalçacı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Çetin Şişman, Roma La Sapienza Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Marcella Frangipane, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz ve Başkan Yardımcısı Yusuf Günay, BtcTurk Yeni Malatyaspor İkinci Başkanı Selim Pilten ile birlikte UNESCO Geçici Miras Listesi’nde bulunan Arslantepe Örenyerini ziyaret ettiler.

Ziyaret esnasında Valisi Aydın Baruş, Başkanı Mustafa Cengiz, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan basın mensuplarına açıklamalarda bulundular.

Başkanı Mustafa Cengiz; burayı ilk defa duyduğunu, buraya daha çok değer ve ilgi gösterilirse buranın da Göbeklitepe gibi tarihe ışık tutan bir yer olduğu olduğunun bilineceği ve bundan Türk vatandaşı olarak çok mutlu olunacağını ifade etti.

Valisi Baruş ise; “BMalatya çok engin bir kültüre sahip. İçinde bulunduğumuz alan da Arslantepe. Sayın Başkanımızın ve Başkan Yardımcısının buraya gelmesi bize onur verdi. Arslantepe şu anda UNESCO Geçici Miras listesinde. Biz de kalıcı miras listesine alınması için çalışıyoruz. Arslantepe’nin bulunduğu yer şu an değerli bilim insanlarının çalışması altında. Burayı ilk devlet teşkilatının kurulduğu yer olarak görüyorlar. Belediye Başkanımız da Sayın Başkanımıza bir kılıç hediye etti. Onun da sebebi burasının kılıcın ilk bulunduğu yer olması. Bunlar da işaret ediyor ki Anadolu’daki insanlara kalıcı olarak gösterebileceğimiz devlet kalıntısı burada. Başka bir yerde buna rastlayamıyoruz. Türkiye’nin her yerinden insanları ziyaretçi olarak alıyoruz ama yeterli değil. Burayı tanıtmaya ihtiyacımız var. İnşallah bu tanıtım çalışmaları çerçevesinde Galatasaray taraftarları da vatandaşlarımız da burayı ziyaret eder. Bizim için önemli olan buranın herkes tarafından tanınması ve dünyaya yayılmasıdır.” dedi.

Gezinin ardından Vali Baruş ve beraberindekiler Arslantepe’nin ardından ilçedeki Battalgazi ilçesindeki diğer tarihi yerleri gezdiler.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız