SON DAKİKA
SON DEPREMLER

G7 Liderleri İklim Antlaşmasında Uzlaşamadı

0
Güncellendi - 2017-05-28 05:09:17
G7 Liderleri İklim Antlaşmasında Uzlaşamadı
A- A+ PAYLAŞ

İtalya'nın Sicilya kentinde düzenlenen G7 zirvesinde liderler,  İklim Değişikliği Antlaşması üzerinde uzlaşma sağlayamadı.

Sicilya kentindeki Taormani kasabasında düzenlenen G7 zirvesinde liderler, serbest ticaret, mülteci krizi ve iklim değişikliği konularında uzlaşma sağlanamadı. ABD Başkanı Donald Trump'ın, Paris İklim Antlaşması'ndan çıkacağını belirtmesi üzerine, zirvede ortak bir karara gidilemedi. Merkel, G7 zirvesinde iklim değişikliği konusunda yapılan tartışmayı "çok tatmin edici değil" şeklinde değerlendirdi.

Merkel, "İklim konusundaki tartışmalar çok zordu, çok tatmin edici değil. Zirvede 1' e karşılık 6'lık bir durum var. ABD'nin Paris anlaşmasında kalmaya devam edip etmeyeceğine dair hiçbir işaret yok" dedi.

İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni de Trump'ın tutumunu eleştirerek, "Burada soru işaretine neden olan şey ABD’nin Paris anlaşmasıyla ilgili pozisyonu" açıklamasını yaptı. Trump, Twitter hesabından, Paris İklim Antlaşması üzerine uzlaşmanın sağlanamamasına ilişkin, kararını ilerleyen günlerde vereceğini belirten mesaj yayınladı.

Sicilya, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız