SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gakkoş' Fatih Ürek Marifetiymiş!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Musiki Derneği tarafından organize edilen ve Malatya Belediyesi ile İnönü Üniversitesi tarafından desteklenen Bestecilerden Ezgiler konserinde ünlü sanatçı Mustafa Keser müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki Mustafa Keser konserinden önce Malatya Musiki Derneği Korosu çeşitli eserler seslendirdi. Konseri AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve İhsan Koca, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu ve kalabalık bir müziksever kitlesi izledi.

YOĞUN İLGİ
Bestecilerden Ezgiler konseptli konserin konuk sanatçısı Mustafa Keser, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde yüzlerce müziksevere unutulmaz bir gece yaşattı. Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği’nden seçkin eserler seslendiren Mustafa Keser, seslendirdiği eserler arasında anlattığı anekdot ve fıkralarla da salondaki dinleyicileri gülmekten kırdı-geçirdi.

Güçlü sahnesi ile bilinen Mustafa Keser’e, konser izleyicileri de kesintisiz biçimde eşlik etti.

BİR MERHUMDAN BİR DİRİDEN
Konserinin başlangıcında Malatya’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu vurgulayan Mustafa Keser, “Malatya Musiki Derneği’nin değerli başkanı Mehmet Tunç Yıldırım beni arayıp böyle bir konser düzenlemek istediklerini söyledi ve beni davet etti. Ben bu davetten çok mutlu oldum. Hiçbir maddi karşılığı olmadan Malatya’ya geldim. Malatya’da ilk defa böyle bir konserde musıkiseverlerle buluşuyoruz. Ben Elazığlı’yım ama kendimi memleketimde hissediyorum” dedi.

Konserinin hem merhum olan hem yaşayan bestecilerin eserlerinden oluştuğunu söyleyen Mustafa Keser “Bir merhumdan bir diriden söyleyeceğiz. İnşallah size güzel bir gece yaşatacağız” şeklinde konuştu.

Söylediği eserlerle kimi zaman hüzünlendiren, kimi zaman coşturan Mustafa Keser, eserler arasına dağıttığı fıkra ve anekdotlarla da salondakileri gülmekten kırıp-geçirdi.

FATİH ÜREK PEZ…’İ YUMUŞATTI!
Mustafa Keser izleyicilere Elazığ ile ilgili bir anekdot anlatırken “Bilirsiniz bizimkiler Gakko der. Fatih Ürek pez……’i bunu yumuşattı Gakkoş oldu. Ama bunun aslı ‘Gakko’dur” diye konuştu.

Konser sonunda Malatya Musiki Derneği Başkanı Mehmet Tunç Yıldırım, davetlerini kabul edip karşılıksız şekilde Malatya’ya gelen Mustafa Keser’e gecenin anısına dernek plaketi ve Malatya kayısısı sundu. Malatya Musiki Derneği Korosu Şefi Orçun Akgün de Mustafa Keser’e bir buket çiçek sundu.

Malatya Musiki Derneği Başkanı Başkanı Mehmet Tunç Yıldırım, dernek olarak uzun süredir Türk Müziği’nin güçlü ve usta seslerini, bestecilerini Malatya’da ağırladıklarını ifade ederek “Biz dernek olarak insanlarımıza, sanatçılarımıza onları kaybettikten sonra değil yaşarken değer verme anlayışına sahibiz. Mustafa Keser ustamızı bu anlayışla Malatyalı müzikseverlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ustamıza davetimizi kabul ederek Malatya’ya geldiği için şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. Yıldırım önümüzdeki ay içinde Emel Sayın ve Coşkun Sabah’ı Malatya’da müzikseverlerle buluşturacaklarını da söyledi.

Malatya Polis MYO öğrencileri de konser arasında sanatçıya çiçek sunarak ‘Malatya’ya hoş geldiniz’ dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız