SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Galip Demirel Vefat Etti

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:16:52
Galip Demirel Vefat Etti
A- A+ PAYLAŞ

Malatya eski milletvekillerinden Galip Demirel, nükseden rahatsızlığı nedeni ile tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bugün saat 12.30'da hayatını kaybetti. 

Geçtiğimiz yıl pankreasındaki kist ameliyat ile alınan eski Milletvekili, İçişleri eski Müsteşarı, emekli Vali,  eski bakan Güldal Akşit'in babası Galip Demirel'in, 26 Ağustos Çarşamba günü Ankara'daki Kocatepe Camii'nde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verileceği öğrenildi. 

1931 Malatya doğumlu olan Galip Demirel, kaymakamlık, valilik görevlerinin yanı sıra İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevinde bulunmuştu. Demirel, 1987- 1991 yılları arasında ANAP'dan Malatya Milletvekili olarak TBMM'de görev yapmıştı. Galip Demirel, 58. Hükümette Turizm Bakanı ve 59. Hükümette Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevlerini yürüten Güldal Akşit’in ve Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Serdar Demirel’in babası. 

BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI..

Demirel'in vefatı dolayısıyla Malatya Valisi Süleyman Kamçı da bir başsağlığı mesajı yayınladı. Kamçı'nın mesajı şöyle:

"Türk siyasi hayatında ve bürokrasisinde silinmez izler bırakan Eski Milletvekili, İçişleri Bakanlığı Eski Müsteşarı, Emekli Vali Sayın Galip Demirel’in vefatını derin bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Aziz Milletimizin hizmetine vakfedilen bir ömür yaşamanın onuruyla ebedi hayata göç eden Sayın Demirel bizler için daima örnek olacak, çalışmalarımıza ışık tutmaya devam edecektir.

Bu vesileyle; Merhum Galip Demirel’e Cenab-ı Allah’tan rahmet ve mağfiret niyaz ediyor, kederli ailesine, yakınlarına, bütün Malatyalılara ve Aziz Milletimize başsağlığı ve sabr-ı cemil temenni ediyorum.

Ruhu şad olsun!.."

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık yayınladığı mesajda şöyle dedi:

"Bürokrasi ve siyaset hayatımızda unutulmaz izler bırakmış olan;  Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet eski Bakanı Güldal Akşit’in de babası olan 18.dönem milletvekilimiz ve İçişleri Bakanlığı eski Müsteşarımız Galip Demirel beyefendinin vefatını derin bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayım.

Malatya’mızın yetiştirmiş olduğu çok müstesna devlet adamlarından olan Galip Demirel ne yazık ki, uzun süredir tedavi gördüğü solunum yetmezliği nedeniyle hayata gözlerini yummuştur.

Geride hayır dualarla anılacak nice hizmetler bırakan ve haleflerine her zaman örnek bir devlet adamı profili sunan Galip Demirel’e Allah’tan rahmet ve mağfiret diliyorum.

Başta Güldal Akşit hanımefendi ve Serdar Demirel beyefendi olmak üzere kederli ailesine sabr-ı cemiller niyaz ediyorum.

Başta Malatya'mız olmak üzere tüm milletimizin başı sağ olsun."

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da şu mesajı yayınladı:

"Malatya eski Milletvekillerimizden çok kıymetli ağabeyimiz Galip Demirel'in vefatını büyük bir teessür ile öğrendim. Galip Demirel tevazusu, vakur duruşu ve hizmet aşkı ile aziz milletimizin gönlünde müstesna bir yer edindi. Gök kubbede hoş bir sada bıraktı. Şairin dediği gibi "bâki kalan şu gök kubbede hoş bir sada imiş" Rabbim rahmet eylesin, mekânı Cennet derecesi âli olsun. Başımız sağ olsun."

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, "Malatya’mızın yetiştirmiş olduğu çok müstesna devlet adamlarından Galip Demirel'in vefatını derin bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Değerli hemşerimiz Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet eski Bakanı Güldal Akşit’in de babası olan 18. Dönem Milletvekilimiz ve İçişleri Bakanlığı eski Müsteşarımız Galip Demirel’e Allah’tan rahmet ve mağfiret diliyorum.  Başta Güldal Akşit hanımefendi ve Serdar Demirel beyefendi olmak üzere kederli ailesine sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Başta Malatya'mız olmak üzere tüm milletimizin başı sağ olsun" dedi.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin ise mesajında şöyle dedi:

"Malatya eski milletvekili, İçişleri Bakanlığı Eski Müsteşarı, Emekli Vali  ve eskin Bakan Güldal Akşit’in babası Galip Demirel’in vefatı esnaf ve sanatkar camiasında da üzüntüyle karşılanmıştır.

Bürokraside ve siyasette önemli hizmetlerde bulunarak ülkemize ve Malatya’ya katkılar sunan,  her şeyden önemlisi ‘iyi bir Malatyalı’ olan Galip Demirel, her zaman sevgisini Malatyalılarla paylaşmış, bir gönül insanıydı. Galip Demirel, aynı zamanda ahte vefa duygusunu yaşantısıyla ortaya koyarak, rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın düşüncesine, fikirlerine ve hatırasına sahip çıkmış, ilerleyen yaşına rağmen Malatya ve Malatyalılarla irtibatını kesmemiş  ender siyasetçilerimizdendir.  

 Merhum Galip Demirel’e Allahtan rahmet, ailesine, sabır diliyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız