SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ganalı Transferler

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:59:32
Ganalı Transferler
A- A+ PAYLAŞ

Ampute Futbol Süper Ligi takımlarından Malatya Bedensel Engelliler Spor Kulübü ligin ikinci yarısında kadrosuna kattığı 2 Ganalı oyuncuyla birlikte farklı bir başlangıç yapmayı amaçlıyor.

Ligin ilk yarısında galibiyet yüzü göremeyen Malatya Bedensel Engelliler Spor Kulübü, puan tablosunda son sırada yer alıyor. İkinci yarıda çıkışa geçmek isteyen sarı kırmızılılar, Gana Ampute Milli Takımı'nda forma giyen Joe Amo ve Fuseini Iddi'yi transfer etti. 

-Erteleme maçında forma giyemediler-

Gana Ampute Milli Takımı'nda forma giyen Joe Amo ve Fuseini Iddi, transfer oldukları Ampute Futbol Süper Ligi ekiplerinden Malatya Bedensel Engelliler Spor Kulübü'nün formasını giymek için gün sayıyor. 

TSK Rehabilitasyon Merkezi Engelliler Spor Kulübü ile oynanan erteleme maçında forma giyemeyen Ganalılar, ligin ikinci yarısının ilk karşılaşması olan Konya Engelliler Gücü Spor Kulübü maçında forma giyebilecek. 

-6 yaşında bacağını kaybetti-

Malatya Bedensel Engelliler Spor Kulübü'nün 27 yaşındaki Ganalı yıldızı Joe Amo, 6 yaşında geçirdiği trafik kazası sonucunda sol bacağını kaybetti. 

Zamanla bacağının olmamasına alıştığını ifade eden Amo, "Bacağımı arıyordum ama ayağım yoktu. Okuldayken arkadaşlarım benimle dalga geçiyordu ama ben zamanla buna alıştım. Yaşama bağlanmam gerekiyordu ve futbola başladım. Elde ettiğim başarılar neticesinde Gana Milli Takımına kadar yükseldim. Şimdi de Malatya Bedensel Engelliler Spor Kulübü'nün başarısı için ter dökeceğim" dedi. 

-Bacağı kesildi-

Futbol oynadığı dönemde 18 yaşındayken yaşadığı sakatlık sonrası sol bacağının kesildiğini kaydeden Fuseini Iddi ise, bacağının kesilmesinin ardından ampute futbol oynamaya başladığını söyledi.

Iddi, zorlu dönemlerden geçtiğini belirterek, "18 yaşında futbol oynarken, aldığım darbe sonucu sol bacağım kırıldı. Müdahalede geç kalınınca doktor bacağımın kesilmesine karar verdi. Bacağımın kesilmesinin ardından zorlu bir süreç geçidim. Ama bunu kısa sürede atlatıp, ampute futbol oynamaya başladım" diye konuştu. 

"Kötü gidişe 'dur' demek istiyoruz"

Malatya Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Şahin Aydın, kötü gidişe 'dur' demek için Gana Ampute Milli Takımı'nda forma giyen Joe Amo ve Fuseini Iddi'yi transfer ettiklerini belirtti.

Aydın, ligin ilk yarısının kendileri için iyi geçmediğini ifade ederek, "Gana'dan ikinci oyuncu transfer ettik. İyi futbolcular transfer ettik. Erteleme maçında bu oyuncuları oynatamadık. Konya Engelliler Gücü Spor Kulübü maçına bu iki oyuncumuzu yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu oyuncularımızın da forma giymesiyle birlikte kötü gidişi durdurup, ligde çıkışa geçeceğiz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız