SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Garantili Alıyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:45:51
A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, beraberinde belediye başkan yardımcıları, bazı daire müdürleri ve basın mensuplarıyla birlikte Malatya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü alanında incelemeler yaptı. İnceleme gezisi sırasında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, şöyle konuştu:

“İhaleyle satın aldığımız ağaçların tamamı garanti kapsamındadır. Garanti kapsamındaki ağaçlar 2 yıl içerisinde kuruma gösterirse, o ağaçların yerine biz mutlaka ağaç alıyoruz. Veya beğenmediğimiz ağaçları tekrar iade ediyoruz. Arkadaşlarımızın risk gördüğü; yolda hasar görenleri veya sökülürken, araca yüklenirken zarar görmüş ağaçların tamamını iade ediyoruz. Burada tek bir kuruyan ağacı kesinlikle kabul etmiyoruz. Tek bir ağaç dahi kuruduysa o kesinlikle iade edilir, yerine ağaç alınır.” 

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, satın aldıkları ağaçları 4-5 yıl içerisinde dikmek üzere aldıklarını kaydederek, şöyle devam etti: “Aldığımız ağaçların hepsini birden getirip hemen caddelere, sokaklara dikecek değiliz. Malatya Belediyemizin ağaç konusunda iyi bir altyapısını oluşturuyoruz. Orman Bakanlığımızın Manisa ve İzmir Torbalı fidanlık müdürlüklerinden almış olduğumuz ağaçlar, önümüzdeki 4-5 yıl içerisinde Malatya Belediyemize, bütün caddelerimize yetecek miktardadır. Bu ağaçların bir kısmı geldi. Şu an 7500 tane Manisa’dan geldi. Bunlardan sadece 70 civarında arızalı, zayıf ağaç var… Bakanlıktan aldığımız ağaçlar toplamda 25 bin adet civarındadır.  Bunları hemen sokaklara dikecek değiliz. Bunları her bahar ve güz dönemi olmak kaydıyla 4-5 yıl içerisinde dikmek üzere; yani geleceğe yönelik olarak Malatya Belediyemizin iyi bir ağaç altyapısını oluşturmayı hedefleyerek aldık.”

Malatya Belediyesi’nin fidan ve çiçek yetiştirmesi konusuna da değinen Başkan Çakır, şunları kaydetti:

“Daha önce bizim seramız da vardı ama seralarda çiçek yetiştirmek daha da maliyetli oluyordu. Bizde yetiştirmek çok verimli değil. Yani bir Çukurova veya Yalova bölgesindeki gibi çok verimli yetişmiyor. Yetişenler de sahada kendini göstermiyor, çok gelişmiyor. Bu bizim bölgenin iklimine ve toprağına ait bir durum. Bu serada dahi olsa sahada verim alamıyoruz. Dolayısıyla daha çok hazır alıyoruz ama biz de zaman zaman yetiştiriyoruz. Fidanlarımız zaten var. Bu fidanlarımızı okullara veriyoruz, isteyenlere veriyoruz, kendimiz dikiyoruz. Ayrıca, Arıtma tesisinde fidan yetiştirmeyi de planlıyoruz. Ama kendi yetiştirdiğimiz fidanlarla bütün ağaç ihtiyacını karşılama şansımız yok.” 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız