SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gar'da İstiklal Marşı Kutlaması

0
Güncellendi - 2016-03-11 20:15:02
Gar'da İstiklal Marşı Kutlaması
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi tarafından İstiklal Marşı’nın kabulünün 95. yıldönümü dolayısıyla bir etkinlik gerçekleştirildi. Battalgazi Tren İstasyonu’nda trene binen öğrenciler, ay yıldızlı bayraklarla Malatya Tren Garı’nda karşılandı.

Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından İstiklal Marşı’nın kabulünün 95. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, ilk olarak Battalgazi Tren İstasyonu’nda trene binen öğrenciler, ellerinde ay yıldızlı Türk Bayrakları ile Malatya Tren Garı’na geldi. Tren Garı’nda yapılan etkinliğe, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da katıldı. Günün anlam ve önemini yapan konuşmayı Malatya Anadolu Lisesi öğrencilerinden Yunus Emre Uzun yaptı.  Rahmi Akıncı İlkokulu öğrencilerinden İlayda Yılmaz’da, Bayrak şiirini okudu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma ve bayrak adlı şiirin okunmasının ardından öğrenciler tarafından İstiklal Marşı’nın 10 kıtası okundu. Akşemsettin İşitme Engellileri ortaokul öğrencileri tarafından da İstiklal Marşı işaret diliyle okudu.

Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, demiryollarının Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki önemine dikkat çekerek, “Demir yolları biliyorsunuz 10 yılda Anadolu’nun her tarafını demir yollarıyla örmenin Cumhuriyetin temel yatırımlarından birinin olduğunu, onuncu yıl marşında hep ifade etmişizdir. Ayrıca birinci dünya savaşında döşenen yollarda, gerek daha sonra Anadolu’nun şehirlerinde ördüğümüz demiryollarımızda ilk taşımacılık olgusu ve ilk asker alış verişi ve nakli hep demiryollarıyla nakledilmiştir. Demiryolları milli kurtuluş savaşımızda da önemli bir görevi yerine getirmiştir. Bu anlamda o dönemdeki demir yollarında çalışan, emeği geçen ve şu anda da demiryollarımızda emeği geçen ve bizi hızlı trenlerle buluşturmaya çalışan tüm yetkililerimize de ve buradaki çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu organizasyon noktasında başta okul öğretmenleri ve Kültür Müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışmaları kutluyorum. Bu organizasyona katılımlarıyla destek veren oda başkanlarımız, muhtarlarımız, meclis üyelerimiz, gönüllü kuruluşlarımızın başkanları ve ismini sayamadığımız tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bize bu güzel atmosferi yaşatan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Kendilerine başarılar diliyorum. Öğretmenlerimizi de kutluyorum. Allah bu millete bir kez daha istiklal marşı yazdırmasın. İstikbalimize, istiklalimize ve bayrağımıza birlik ve bütünlüğümüze sahip çıkmamızı bize nasip etsin” dedi.

Törene katılan öğrencilere program sonrası Battalgazi Belediyesi tarafından hazırlanan çeşitli hediyeler, Başkan Gürkan tarafından verildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız