SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Garibanı Atıyorsun, Ona Niye Dokunmuyorsun?"

0
Güncellendi - 2016-09-10 20:43:02
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Kardeşi cemaatçi diye, eniştesi cemaatin okulunda okudu diye kimseyi polislikten atamazsın. Kaynanası ev kirasını cemaatin bankasına yatırıyor diye öğretmenlikten atamazsın. Atarsan, bunu herkese yaparsan AKP’de milletvekili kalmaz” dedi.

Ağbaba, Malatya’daki temasları çerçevesinde Akçadağ İlçesine bağlı Büyükçimiş, İkinciler, Altunlu, Gölpınar, Sahilköy, Komekavak, Dedeköy, Karapınar Mahallelerini ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi.

Sorun ve istekleri dinleyen Ağbaba, ziyarette yaptığı konuşmada, devletin cemaatten temizlenmesini savunduklarını ifade ederek, devletin cemaatten temizlenirken başka cemaatlerin olmasının doğru olmadığını, bunun aynı sonuçları doğuracağını belirtti.

“CADI AVI YAPILMASINA KARŞIYIZ”

Cadı avı yapılmasına da karşı olduklarını kaydeden Ağbaba, “İnsanlar görevden alınıyor, uzaklaştırılıyor. Biz bu mücadeleyi destekliyoruz. Ama kurunun yanında yaşın yanmaması lazım. Birçok masum inanın, ömrünü bu cemaatle mücadeleye vermiş, bu cemaatle hiç ilgisi olmayan insanlarında meslekten atıldıklarını görüyoruz. Hiç bu işle ilgili olmayan, geçmişte Atatürkçü çizgisini korumuş insanlarında bu operasyonlarda uzaklaştırıldığını görüyoruz. Cadı avı başlatılmış olduğunu görüyoruz. Bununla ilgili her türlü çalışmayı yapacağız. Kardeşi cemaatçi diye, eniştesi cemaatin okulunda okudu diye polislikten atamazsın. Kaynanası ev kirasını cemaatin bankasına yatırıyor diye öğretmenlikten atamazsın. Atarsan, bunu herkese yaparsan AKP’de milletvekili kalmaz. AKP’de siyasetçi kalmaz” diye konuştu.

“CEMAATLE İŞ BİRLİĞİ YAPAN PARTİ KARŞIMIZDA DURUYOR”

Ağbaba, darbeyi gerçekleştiren en önemli generallerden birisinin AKP genel başkan yardımcısının kardeşi olduğunu savunarak, şunları söyledi:

“Gariban öğretmenin kardeşi, kaynanası orada diye bütün aileyi memurluktan atıyorsun, ona niye dokunmuyorsun? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın damadı içeride bulunuyor. Malatya’ya bakın, Türkiye’ye bakın cemaatle işbirliği yapmayan kimse var mı? İşadamlarını cemaate destek verdiği için cezaevine atıyorsun. Peki, aynı işadamları AKP’ye para verdi mi, vermedi mi? Onlara niye dokunmuyorsun? Onların hesabını ver. AKP, içeride bulunan işadamlarının hangileri senin partine bağış yaptı? Ben bunları biliyorum. O cezaevine attığın işadamlarının tamamı AKP’nin seçim kampanyalarına para verdi. Bir iş birliği yapan siyasi parti arıyorsan karşımızda duruyor. O parti AKP. Cemaatle işbirliği yapan parti kim? Bu konuda dik duran tek bir siyasi parti var CHP, o da sizin partiniz.”

Bülten

veliağbaba

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız