SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Garipoğlu Cezaevinde İntihar Etti

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:05:54
Garipoğlu Cezaevinde İntihar Etti
A- A+ PAYLAŞ

Liseli Münevver Karabulut'un başını keserek öldüren ve 24 yıl hapis cezasına çarptırılan Cem Garipoğlu, cezaevinde intihar etti. 

2009 yılında Etiler’deki bir çöp konteynırında cesedi bulunan Münevver Karabulut’un katili Cem Garipoğlu, hapis cezasını çektiği Silivri 5 Nolu L tipi kapalı cezaevinde intihar etti.

Silivri Cezaevi’nde intihar eden Cem Garipoğlu’nun dayısı Adli Tıp Kurumu’na gelerek ölüm belgesini aldı. 

2009 yılında Etiler’deki bir çöp konteynırında cesedi bulunan Münevver Karabulut’un katili Cem Garipoğlu, hapis cezasını çektiği Silivri 5 Nolu L tipi kapalı cezaevinde intihar etti. Kaldığı tek kişilik odasında kendini asmış halde bulunan Garipoğlu’nun cenazesi yapılan incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Bu sırada aileden kimsenin cezaevine gelmemesi dikkat çekti. Cenazenin getirilmesinden bir süre sonra ise Garipoğlu’nun dayısı Adli Tıp’a geldi. Ölüm belgesini aldıktan sonra Adli Tıp’tan ayrılan Garipoğlu’nun dayısı, gazetecilerin sorularını ise yanıtsız bıraktı.

Öte yandan, Cem Garipoğlu’nun cenazesinin yarın yakınları tarafından sabah saatlerinde Adli Tıp’tan alınması bekleniyor.

OLAYIN GEÇMİŞİ

3 Mart 2009 günü Etiler'deki bir çöp konteynırında başı gövdesinden ayrılmış halde cesedi bulunan liseli Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu, 17 Eylül gecesi avukatları aracılığıyla güvenlik güçlerine teslim edildi. 197 günlük kaçışın ardından teslim olan Garipoğlu aynı gün tutuklanarak Maltepe Cezaevi'ne konuldu. Yaşı 18'den küçük olduğu için 43 gün çocuk cezaevinde kalan Cem Garipoğlu, 18 yaşına girdiği 29 Ekim günü Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ne nakledildi. Hazırlanan iddianamede Cem Garipoğlu'nun, "tasarlayarak" ve "canavarca bir hisle ve eziyet çektirerek" öldürdüğü ifade edilirken, olay tarihinde 18 yaşından küçük olan Garipoğlu için 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istendi. 18 Kasım 2011’de karara bağlanan davada Garipoğlu 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız