SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gayet İyi Gidiyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:41:23
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, yeni yapılmakta olan Malatya Stadının inşaat alanını gezdi.

Beraberinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı ile birlikte İnönü üniversitesi’nin karşısındaki yeni stadın inşaat alanına giden Milletvekili Çalık, buradaki çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Çalık, “Şuanda 75 milyon TL’lik bir yatırımı Malatya’ya kazandırmış durumdayız. Buranın temeli 19 Mayıs 2012 tarihinde sayın başbakanımız toplu olarak yaptı. Temel atma ile bütün arkadaşlarımız ile birlikteydik. Temennim burası bittikten sonra süper ligde oynayan bir yeni Malatyaspor olur. Yeni Malatyaspor gayet iyi gidiyor” dedi.

Çalık, “Proje ve zeminden kaynaklanan aksaklıklar oldu. Projede UEFA’nın standartlarına göre bir değişiklik oldu. Bitiş tarihi 23 Ocak 2014 olarak görünüyor. Fakat, proje revizyonu yapıldığı ve zeminden kaynaklanan aksaklıklar olduğu için birkaç ay rötar görünüyor. Çalışmalarda aksaklıklar olabilir. Biz 19 Mayıs 20147de şöleni burada yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı ise Cumhuriyet tarihinde bir tane stadın Malatya’ya yapıldığını, ancak o testisinde ihtiyaçlara cevap veremediğini belirterek, “Büyük stadın yapılmasında bütün milletvekillerimizin emeği var. Malatya buna layıktı. Sabırsızlıkla buranın bitmesini bekleyeceğiz” diye konuştu.

MİLLİ EĞİTİM ZİYARETİ..

Çalık,  24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğünü de ziyaret ederek, Öğretmenler Günü'nü kutladı. 

Milletvekili Çalık’ın ziyareti ile eğitime ve öğretmenlere verdiği önemi gösterdiğini söyleyerek sözlerine başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut “800 okul binasında, 170 bin öğrenciye 10 bin civarında öğretmenimiz hizmet veriyor. Öğretmenlerimizin maaş konusu ciddi sıkıntıları olmasına rağmen görevlerini canla- başla yerine getiriyorlar” ifadeleri ile öğretmenlerin maaşlar konusunda ciddi sıkıntılar yaşadıklarını vurguladı. 

Şu an Milli Eğitim Müdürlüğü olan binayı daha önce kullanan Atatürk Ortaokulu'ndan mezun olduğunu söyledikten sonra eğitim camiasına hizmet edenlere teşekkür ederek sözlerine başlayan Çalık; “ 10 yıllık iktidarımız döneminde fiziki anlamda önemli iyileştirmeler elde ettik. Yaptığımız atamalarla öğretmen açığını en az seviyeye indirdik. Eğitim bütçesini 7 katrilyondan 42 katrilyona çıkardık. Ama bunlar yeterli değildir. Fiziki anlamda iyileştirmelere rağmen yeterli değil. Hükümet olarak öğretmenlerin maaşları konusunda da her türlü iyileştirmeleri yapacağız” diyerek maaş konusunda hükümetin çalışmalar yaptığını belirtti. 

Bir basın mensubunun “ Okullar açıldıktan sonra Taştepe Metin Emiroğlu Lisesi'nde tadilatlar başladı. Öğrenciler sağlıksız ve soğuk ortamlarda ders yapıyor. Bu konu ile ne gibi bir çalışma yapılıyor?” sorusunu Müdür Bulut “ Güçlendirilmesi gereken bazı okullar vardı. Bunlardan iki tanesini Köylere Hizmet Götürme birliği marifeti ile yapmayı düşünmüştük. Ama birkaç kez ihaleye çıkmamıza rağmen kimse katılmadı. Özel İdare vasıtası ile yapmak zorunda kaldık. Gecikmeler bundan kaynaklıdır. Ama sorunları giderdik.” diye yanıtladı.

Bir diğerbasın mensubunun “ Özellikle merkez de okul binası için tahsis edilen arsalara Milli Eğitimin sahiplenmemesi iddiaları doğruluk payı nedir?”  yönlü soruya Müdür Bulut “ Yapılan fiziki gerçekleştirmelerle yüzde 100 artış sağladık. Son 10 yılda, bize tahsis edilen hiçbir arsayı kimseye vermedik.” şeklinde yanıtlarken Çalık “Bakanlık, asla kamulaştırmaya para ayırmıyor. Bunun gerekçesi de Malatya’da okullaşma oranının çok yüksek olması. İlimiz, okullaşma oranı bakımından birçok ilin önünde yer alıyor. O nedenle, eğitime ayrılan arsaların hayırseverler veya işadamları aracılığıyla alınması yoluna gidiyoruz. Bu yönde de önemli çalışmalarımız son aşamaya geldi.” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız