SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gayret Göstermeliyiz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:44:36
A- A+ PAYLAŞ
Malatya’da cuma hutbesinde İl Müftü Yardımcısı Ünal Tan’ın hazırladığı ‘Üç Aylar ve Regaip Kandili” konulu hutbe okundu.
 
“Zamanın her anı değerlidir ve boşa harcanan zamanın telafisi mümkün değildir. Bu nedenle insan ömrünün her anı çok değerlidir. Ancak bazı zamanlar vardır ki onların kıymeti diğer zamanlardan daha fazladır. Regaip gecesinin içinde bulunduğu Recep ayı da bunlardan biridir. Halk dilinde 'üç aylar' olarak anılan rahmeti, bereketi ve mağfireti bol olan Peygamberimizin (s.a.s) 'Recep ayı Allah'ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan da ümmetimin ayıdır' buyurduğu manevi bir mevsime girişimizin habercisidir. 'Kandil' olarak adlandırdığımız bu geceler, gönül evlerimizi aydınlatan ışıklardır. 22 Mayıs Salı günü Recep ayının ilk günü, 24 Mayıs Perşembe günü de bol sevap mükafat ve fazilet anlamına gelen Regaip Kandili'dir” denilen hutbede, daha sonra şunlar dile getirildi:
 
“Recep ayı tövbe ayıdır. Bundan dolayı regaibi gecesinde dua etmek, tövbe ve istiğfarda bulunmak, bu geceyi mübarek kabul ederek çeşitli ibadetlerle geçirmek, faziletli görülmüştür. Peygamberimiz (s.a.s) bir hadis-i şeriflerinde, 'Beş gece vardır ki onlarda yapılan dualar geriye çevrilmez. Recebin ilk (cuma) gecesi, Şaban'ın ortasında bulunan gece, cuma gecesi, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı geceleridir' buyurmuştur. Allah'ın rahmetinin her zamankinden daha bol indiği Regaip gecesi ile benzeri gecelerden gereği gibi faydalanabilmek için Hz. Peygamber Efendimizin de irşat buyurduğu üzere, böyle zamanlarda Allah'a daha çok yalvarmalı, daha çok kullukta bulunmalıyız. Zira gerçekte, böyle mübarek zamanlar ancak onları değerlendirebilenler için var demektir. Eğilip içmedikçe, susuzluktan yanan bir insan için önünden akan ırmak hasret ve mahrumiyetten başka bir anlam taşımaz. Bundan dolayı Regaip gecesi ile diğer mübarek gecelerde kabarıp taşan ilahi rahmet deryasından nasibimizi alabilmemiz için, eğilip ondan içme gayretini göstermeliyiz. Allah'ım Recep ve Şaban'ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan'a ulaştır" 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız