SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gayretinizi Girişimcilikte Gösterin"

0
Güncellendi - 2019-10-19 23:04:40
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ)  öğrencilerine TÜBİTAK Proje Uygulamaları konusunda iki ayrı eğitim çalışmasında bilgilendirme yapıldı. Rektör Prof. Dr. Karabulut, “Yapılan gayreti girişimcilikle gösterdiğiniz takdirde inanın yarınlarınız çok daha üretken bir şekilde ilerleyecek” dedi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Battalgazi Tarım Yerleşkesindeki Konferans Salonu’nda  TÜBİTAK tarafından Yenilikçi ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği- Bireysel Genç Girişimci Programı uygulaması anlatıldı.

-“ Teknik ve mesleki eğitimi önemsiyor ve destekliyoruz”

2019 yılı Bireysel Genç Girişimci uygulayıcı kuruluşlarından olan Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen eğitim çalışmasının açılışında konuşan MTÜ Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Edibe Sözen'e teşekkür etti. Rektör Prof. Dr. Karabulut,  “Bizler, öğrencilerimizin yol göstericisiyiz, öğretim üyesi ve öğretim görevlilerimiz öğrencilerimizin başarıları için projelerine destek veriyorlar. Şuanda Ziraat Fakültemiz burada, ilçelerimizdeki meslek Yüksekokullarımız bizim için ayrıca değerli. Teknik ve mesleki eğitimi önemsiyor ve destekliyoruz.”  dedi.

-“Gayretlerinizi girişimcilikle gösterin”

Rektör Prof. Dr. Karabulut,  “Öncelikle bir kariyer yapmak için, bir işe girmek için veya yapılan gayreti girişimcilikle gösterdiğiniz takdirde inanın yarınlarınız çok daha üretken bir şekilde ilerleyecek. Sevgili öğrencilerime verdikleri ve verecekleri destekler için bütün akademisyenlerimize şimdiden teşekkür ediyorum. Kuruluş ve kurumsal çalışmalarını sürdüren üniversitemiz gün geçtikçe oldukça önemli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. 23 Ekim Çarşamba günü saat 09.30’da üniversite-sanayi buluşması kapsamında TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün üniversitemizde konferans verecek. Üniversite olarak hem öğrencimizin, hem bu alanda çalışma yürüten sivil toplum kuruluşlarımızın yanında, hem de sanayicilerimizin yanında olacağız. Öğrencilerimize her zaman destek vereceğiz” diye konuştu.

TÜBİTAK ‘Bireysel Genç Girişimci’ Bilgilendirme etkinliğinde Proje Uzmanı Nesrin Demircioğlu ve Bilgisayar Mühendisi  Adem Özsefil öğrencilere uygulama hakkında bilgilendirmede bulundular.

Öte yandan, MTÜ Ziraat Fakültesi Amfi Salonunda düzenlenen toplantıda ise Öğretim Görevlisi Harun Bayer tarafından TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız