SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gaz mı İçmiş, Bali mi Ne!"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:43:27
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi  Malatya Milletvekili ve TBMM Bütçe Plan Komisyonu üyesi Mustafa Şahin, “Başbakanımızın söylemesiyle değil, kendileri her zaman Tunceli’ye gidebilmelidir. Milletin tamamını kucaklayacak plan ve projelerinin olmadığı için sandık onlar için tabut olmuştur” dedi.

Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Derneği’ni (BİLSAM) parti yöneticileriyle birlikte ziyaret eden AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, burada yaptığı açıklamada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Tunceli ziyaretini de değerlendirdi.

“Sayın Başbakanımızın konuşması üzerine Tunceli’ye gitme kararı keşke olmasaydı. Keşke seçim dönemlerinde gitmiş olsalardı. Yanılmıyorsam, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızın dışında özellikle sağ kesimden olan parti genel başkanlarından devlet bahçeli ilk kez Tunceli’ye gitti. 20 yıllık süreçte, keşke genel başkan sıfatıyla gitmiş olsalardı. Bundan sonra da yine gitsinler” diyen Mustafa Şahin, “Başbakan’ı kendi sözlerine mahkum etme noktasında sayın Devlet Bahçeli’nin çıkışını şahsen yadırgadım” ifadelerini kullandı.

“O dönemde Atatürk hasta olmasına rağmen, o dönemde söz sahibi olan İsmet İnönü Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı olmasına rağmen, bugün çok manidardır, o günkü despot ve zulümkar davranışı yapan İsmet İnönü’dür” diyen, “Siz söylemleri ve eylemlerinizle oradaki insanları ötekileştirmemeniz lazım” şeklinde konuştu.

Ana muhalefete de tepki gösteren Şahin, “Halkın gönlünü kazandığımız her konuda, örümcek ağı gibi, etrafı sarmalayıp hayata geçmemesi için çaba gösteriyorlar. Özgün duruşları olmayan muhalefet partileri, hükümetin attığı adımlara göre kendilerine bir yön vermeye çalışıyorlar. Hükümetin yaptığı icraatların alternatifini düşünüp o şekilde yol alabilselerdi bugün sandığın onlar için tabut olmaktan kurtuluş vesilesi olurdu.Hepsini toplasanız bir AK parti edemiyor. Çünkü adamların vizyonlar yok. Geçmişleri ile barışık değiller. Milletin tamamını kucaklayacak plan ve projelerinin olmadığını biliyoruz ” dedi.

BİLSAM gibi sivil toplum kuruluşlarını yumuşak güçler olarak değerlendiren Mustafa Şahin, bu tür STK’ların vatanını, dinini ve milletini seven nesiller yetiştirmesinin önemini anlattı.

Cuma günü Hacıabdi Mahallesi'nde 14 yaşındaki çocuğun çakmak gazı koklayarak ölümüne de değinen ve “Taziyesine gittik, bir gencimiz gaz mı içmiş, bali mi ne içmiş bu tür zararlı alışkanlıklardan uzak nesiller yetiştirmeliyiz” diyen Şahin, “Gençlerimizin zararlı alışkanlıklardan uzak durmaları için bu tür yumuşak güçler önemlidir diyoruz” şeklinde konuştu.

BİLSAM Başkanı Zekeriya Tav ise, BİLSAM olarak yaptıkları faaliyetlerini anlatarak, kültür kuşağı konferanslar dizisi ile seminer çalışmalarını sürekli olarak devam ettiklerini bildirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız