SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gaz Şirketi de Diyor ki!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi ile bazı belde belediyelerinin Malatya Doğalgaz Şirketi'ne ortak gözükmemelerinin ardından ş,rkete sorular yönelten CHP milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'na, verilen yanıt "ihmali" ortaya koydu.

Malatyagaz Doğalgaz Şirketi adına Yaşar Arslan imzasıyla Aslanoğlu'na verilen yanıt şöyle:

/Sn. Ferit Mevlüt Aslanoğlu
Malatya Milletvekili

Konu: Malatya Belediyesinin Doğal gaz şirketine ortaklığı hk
İlgi : 31.08.2009 tarihli yazınız

İlgi yazınızda bahsi geçen Belediye ortaklığı ile ilgili durum aşağıda açıklanmıştır.

Şehirlerde dağıtım faaliyetlerini yürüten lisans sahibi doğal gaz dağıtım şirketlerinin % 10 hissesinin bedelsiz olarak Lisans bölgesinde bulunan Belediyelere devri 4646 sayılı kanun gereği zorunludur. Bu konudaki prosedür şöyle işlemektedir. Dağıtım şirketi lisans alma öncesinde Belediyelere devredilecek % 10 hisseyi şirket ana sözleşmesinde ayırmaktadır. Lisans alınmasından sonra Lisans bölgesinde bulunan Belediyeler ortaklığa davet edilmekte ve Belediyelerin kendi mevzuatları gereği yapmaları gereken işlemleri tamamlamaların akabinde devir işlemi gerçekleştirilecektir. Malatya bölgesinde Dağıtım Lisansı kapsamında Malatya, Konak, Gündüzbey, Yeşilyurt, Bostanbaşı, Yakınca, Topsöğüt, Şahnahan, Dilek, Hatunsuyu, Hanımınçiftliği, Orduzu, Battalgazi ve Hasırcılar Belediyeleri bulunmaktadır. İlgili mevzuata göre ayrılan % 10 pay bu belediyeler arasında paylaşılmalıdır.

Lisans alınması sonrasında Pegaz şirketi tarafından bütün belediyeler ortaklığa davet edilmiştir. Pegaz şirketinin tarafımızdan alınmasından sonra aynı konuda Belediyelere hatırlatma yazıları yazılmıştır. Belediyelerin kendi aralarındaki paylaşımı belirleyerek kendi mevzuatları gereğince yapmaları gereken işlemleri tamamlayarak tarafımıza herhangi bir bildirimde bulunulması nedeniyle ortaklık işlemleri sonuçlandırılmamıştır.

Son olarak 31.07.2009 tarihinde Malatya Belediyesinden bu konuda bir talep yazısı gelmiştir. Bu yazıya verilen cevapta Belediyelerin kendi aralarındaki hisse oranlarını belirlemeleri ve tarafımıza bildirmelerinin akabinde devir işleminin derhal gerçekleştirileceği bildirilmiş ancak henüz cevap alınamamıştır.

Sonuç olarak Belediyelerin kendi mevzuatları açısından yapmaların gereken işlemleri tamamlayarak tarafımıza bildirmelerinin akabinde devir işlemi gerçekleştirilecektir. Devredilecek hisselerin önceden ayrılmış olması nedeniyle Belediyelerin devrinin gecikmesinden dolayı herhangi bir zarara uğramaları söz konusu değildir.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız