SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gazeteci Cevizoğlu'nun Söyleşisi..

A- A+ PAYLAŞ

"Ceviz Kabuğu" programının yapımcısı ve sunucusu Gazeteci Hulki Cevizoğlu, katıldığı söyleşide, üniversitelilerle buluştu.

Yeniçağ Gazetesi yazarlarından olan Hulki Cevizoğlu, İnönü Üniversitesi'ndeki "11. Kültür ve Sanat Şenlikleri" etkinlikleri doğrultusunda, üniversite öğrencileri arasında düzenlenen ankette en çok okunan ve izlenen yazar-programcı seçilmesi nedeniyle davetli olarak söyleşiye katıldı.

Cevizoğlu, “Beni en çok okunan köşe yazarı olarak seçtikleri için öğrencilere teşekkür ediyorum. 1981 yılında başlayan gazetecilik yaşamımda hep doğruları yazdım, yazdığım doğrular nedeniyle güç odakları tarafından hep engellendim. Hatta Turgut Özal bile Patronlarıma kendisini izlememem için talimat verdi.” diye başladığı konuşmasında, çeşitli konularda değerlendirmede bulundu ve şöyle devam etti:

“ABD’nin önderlik ettiği küreselleşme emperyalizmin taa kendisidir. Emperyalizm sözcüğünden korkan ABD ve yandaşları yeni yutturmaca olarak küreselleşme sözüne sarıldılar. AB ise Türkiye’ye verdiği hiçbir sözü tutmadı. Yazılı anlaşmalarda sözünü tutmadı, örneğin Gümrük Birliği Anlaşmasında Türk insanının Serbest Dolaşım hakkı gibi sözleşmeyle doğan hakkımızı vermediler. AB bir nevi Kültür emperyalizmidir. Örneğin bu son dönemde Misyonerlik faaliyetleri en üst düzeyde, Türkiye her açıdan abluka altında,"

Üniversitenin Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki söyleşi, soru-yanıtlarla sürdü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız