SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gazeteciler Günü Etkinliği

A- A+ PAYLAŞ
 
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, Malatya Gazeteciler Cemiyeti ile Risk Altındaki Çocuklarımızı Kültür ve Sanatla Geliştirme Derneği (Riskader) tarafından bir etkinlik düzenlendi. 
 
Battalgazi ilçesindeki Silahtar Mustafapaşa Kervansarayı'nda yapılan etkinliğe, Battalgazi Kaymakamı Abdulmutalip Aksoy , Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,  İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata,  Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, Risk Altındaki Çocuklarımızı Kültür ve Sanatla Geliştirme Derneği Başkanı Sedat Özer çok sayıda davetli katıldı. 
 
Riskader Başkanı Sedat Özer yaptığı konuşmada, ''Gazetecilik, dünyanın en güzel, en iddialı, en zor, en onurlu mesleklerinden biridir.  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü anısına yapmış olduğumuz gecemize hoş geldiniz. Sergimize hoş geldiniz. Kültürümüzü, sanatımızı, sosyal aktivitelerimizi, sahip çıkmamız adına bizlere destek verdikleri için teşekkür ederiz."
 
"EKONOMİK SIKINTILAR VAR"
 
Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Kemal Deniz'de yaptığı konuşmada,  "Basın mensupları, giderek dünyada ve özellikle Türkiye'de itilip kakılan meslekler arasında oldu. Ekonomik sıkıntıları var ve bu sıkıntılarında çözümü noktasında ortaya konulan çözüm önerilerde yok. Biz dördüncü kuvvet olan kamunun derdini sorunlarını dile getiren gazeteciler, kendi sorunlarımızı dile getiremedik. Neden,   212' ye göre yıpranma konusunda sarı basın kartından doğan özlük haklarımız bir bir geri alındığı günleri yaşıyoruz . Türkiyedeki bütün gazetecilerin özlük hakları sıkıntısı vardır. Bu nedenle önümüzdeki yasama döneminde gazetecileri rahatlatacak yasal düzenlemelerin yapılmasını temenni ediyoruz Malatya!daki yerel gazetelerin ekonomik gücünü ve fiziki ortamlarını herkes biliyor. Bu sadece Malatya'da çözülebilecek sorun olmayabilir ancak çözümler için değerlendirmeler yapılabilir. Gazeteciler kendi mesleğinden ötürü özgürce fikri ifade etmeli ve bundan dolayıda sorgulanmamalıdır." dedi. 
 
"KAMU MESLEĞİDİR"
 
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise konuşmasında'' Sizleri Battalgazi'de bu tarihi mekanda ağırlamaktan olayı mutluluk duyduğumu belirtiyorum. Gününüzünde kutlu olmasını diliyorum. Gazetecilik önemli bir meslek. Bu kutsal meslek aynı zamanda kamu mesleğidir." dedi. 
 
Riskader Başkanı Sedat Özer, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı yardımcısı Kemal Deniz'e plaket verdi.
 
Türk Halk Müziği sanatçısı Meltem Türün sahne alarak konser verdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız