SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gazeteciler Günü' Mesajları

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:15:10
'Gazeteciler Günü' Mesajları
A- A+ PAYLAŞ

İl yöneticileri ve siyasiler 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla birer mesaj yayınladılar.

Vali Kamçı'nın mesajı

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, mesajında şunları söyledi:

“Gazetecilik, halkımızın haber alma hakkını kullanmasına yardımcı olmak amacıyla doğruluk, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri uhdesinde barındıran önemli bir meslektir. Bu mesleği icra etmekte olan gazeteci arkadaşlarımız da, ilkeli yayıncılık anlayışı çerçevesinde olayları tarafsız bir şekilde halka aktarmakta, bir anlamda kamu vicdanının sesi olmaktadırlar. Demokrasilerin vazgeçilmez unsurları olan basın ve medya aynı zamanda kurumlarla bireyler arasındaki veri akışını sağlayan düşünce, ifade ve haber alma özgürlüğünün en etkin araçlarıdır. Halkı bilgilendirmek maksadıyla, mesai mefhumu olmadan her şart altında görevini yapmaya çalışan gazeteci arkadaşlarımızın özverileri bütün takdirlerin üzerin dedir. Bu vesileyle; Malatya halkına sunmuş oldukları hizmetten dolayı ilimizdeki tüm basın-yayın kuruluşlarının temsilci ve çalışanlarının, necip milletimizin gözü kulağı olan gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, mesailerinde kolaylıklar, görevlerinde üstün başarılar dilerim.”

AKP Genel Başkan Yardımcısı Çalık'ın Mesajı

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Çalık, yazılı olarak yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi “Kamuoyunu bilgilendirme noktasında kritik görevler üstlenen basın, farklı düşüncelerin sesi olarak ifade özgürlüğünün taşıyıcısıdır.

Toplumun bilgi edinmesi için yoğun uğraşlar veren basın, ülke ve dünya gündemini, milletimize doğru, tarafsız bir şekilde ulaştırmasıyla en önemli yapı taşlarımızdandır. Basın bir yandan insanımızın düşünerek doğru sonuçlara ulaşmasını sağlarken, diğer yandan gelişen teknoloji ile de ülke ve dünya gündemini şekillendirmede de önemli bir rol oynamaktadır.

Birçok zorluk ile doğru haber peşinde koşan gazetecilerimizin uğraşları ile ülkemiz daha müreffeh, daha demokratik ve gür sesli olacaktır.

Tüm zor koşullara rağmen fedakarca, canla başla bizlerle birlikte uğraş vererek bunu kamuoyuna doğru bir şekilde yansıtan gazetecilerimize teşekkürü bir borç biliyorum.

Demokrasinin en önemli adımlarını birlikte attığımız tüm gazeteci arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir çalışma hayatı diliyorum”dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba'nın mesajı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba 10 Aralık Dünya Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle yazılı bir açıklama yaptı. Ağbaba,  "öldürülme, cezaevine gönderilme,  işsiz bırakılma tehdidi ve sansür ile mücadele eden gazeteciler demokrasinin teminatı ifade özgürlüğünün gerçek savunucuları olmaya devam ediyorlar." dedi.Ağbaba'nın açıklaması şu şekilde:

Ağbaba, "Görevleri başında, masalarının başında katledilen Charlie Hebdo Çizerleri, gerçekleri yazmasından korkulan Uğur Mumcu, Ürkek güvercinimiz Hrant Dink, Onat kutlar ve Metin Göktepe ... Tüm bu gazeteciler, demokrasiye inanmayan karanlık ve zalim bir kafanın kurbanları olmuşlardır. Hepsini düşündükçe,  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlamak bizler için mümkün değil.Bizlere, karanlık bir zihniyet tarafından katledilen gazetecilerimizi onurlandırmak için demokrasi adına daha fazla mücadele  etmek düşer." dedi.

Ağbaba, “Ülkemizde, AKP İktidarı döneminde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlamak, gazetecilere yapılan en büyük saygısızlık olacaktır. Gazetecilerin de kutlama yerine sansürden ve  ekonomik sorunlardan uzak bir çalışma ortamı özledikleri gözle görülen gerçektir”dedi.

Türkiye’nin, çalışan gazetecilerden çok, işten atılan gazetecilerin olduğu bir ülke olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini kaydeden Ağbaba, “Dünya’nın en baskıcı iktidarının, hayatın her alanında olduğu gibi basın üzerinde de ortaya koyduğu uygulamaları kaygıyla izliyoruz.TV  ve gazetelerde istedikleri basın mensuplarını işe yerleştirip, istemediklerini işten attıran, aynı anda 10 gazeteye manşet attıran, gazete sahiplerini  ağlatan AKP zihniyeti halkın gerçekleri öğrenmesini engellemek için her yolu denemektedir” dedi.

Basının özgür olmadığı bir ülkede demokrasiden ve özgürlüklerden söz edilemeyeceğini kaydeden Ağbaba, CHP İktidarında basın mensuplarının özgürce mesleklerini yapmalarının sağlanacağını belirterek “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün mevcut sansür ve baskı uygulamalarının sona erdiği, gazetecilerin sorunlarının çözümü için gerekli adımların atılacağı gün olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Öz'ün Mesajı

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, şu mesajı yayınladı:

"1961 yılından buyana 10 Ocak tarihi, ülkemizde “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaktadır. Gazeteciler, ilkeli yayıncılık anlayışıyla olayları tarafsız bir şekilde halka aktararak vatandaşın en doğal hakkı olan bilgi alma hakkını sağlamakta ve demokrasimizin gelişimine önemli bir katkı sağlamaktadır.

Tarafsız, ilkeli, özgür ve basın ahlak kurallarıyla donanmış, sorumluluklarının bilincinde bir gazeteciliğin, toplumsal kalkınma ve gelişmenin sağlanmasında önemli bir yeri bulunmaktadır. Fakat gazeteciliğin demokrasimizin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu hatırlarken, demokrasinin ise; toplumsal huzur ve refahı güvence altına almak için bir denge zemini olduğunu unutmamak ve bu sorumluluk bilinci içinde olmak gerekmektedir.

Doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi hukuki ve etik değerlere bağlı olarak önemli bir görevi icra eden Gazeteciler, her koşulda düzenli bir mesai mefhumu olmadan halkı bilinçlendirerek özverili bir çaba ortaya koymaktadır.

Gerek Basından Sorumlu TBMM İdare Amiri olarak şahsım, gerekse Hükümet ve Parlamento olarak biz, basın çalışanlarının özgür, sağlıklı bir ortamda görev yapabilmelerine imkân sağlamak için büyük bir çaba ortaya koyduk. Önümüzdeki süreçte de gerek yerel ve ulusal düzeyde gerekse Parlamentomuzda gazetecilik yapan kardeşlerimizin eksikliklerini giderme noktasında kararlıyız.

Bu düşüncelerle, Çalışan Gazeteciler Günü'nü samimi duygularla kutluyor, büyük bir sorumluluk ve özveriyle görev yapan tüm medya mensuplarımız ile çalışan gazetecilerimize başarılar ve kolaylıklar diliyorum."

Milletvekili Akın'ın Mesajı

AKP Malatya Milletvekili Hüseyin Cemal Akın şu mesajı yayınladı:

"Basın, ülkemizde ve dünyada demokrasinin temel ve vazgeçilmez unsurları arasında yer almaktadır. Kurumlar ve bireyler arasında da bilgi akışını sağlayan köprü görevini üstlenmektedir. Zor şartlar altında mesai mefhumu gözetmeksizin, sıkıntılara karşı büyük bir özveriyle mesleklerini icra eden, yaşadığımız toplumla birlikte dünyadaki gelişmeleri bizlere ulaştıran değerli basın mensuplarımızın, ülkemizin demokratik gelişimine katkısı büyüktür.

Çağımızın önemli mesleklerinden biri olan gazetecilik: haberlerin doğru, tarafsız, ilkeli, özel hayata saygılı bir şekilde ortaya koyulmasıyla, toplumun bilgilenmesine, bilinçlenmesine ve toplumsal barış, huzur, güven ortamının güçlenmesine önemli katkılar sunmaktadır.

Bu düşüncelerle, tarafsız, ilkeli, doğru ve özel hayata saygılı bir gazetecilik anlayışıyla basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım."

Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır'ın Mesajı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak basın mensuplarının Gazeteciler Günü’nü kutladı. 

Basın mensuplarının, ilkeli, sorumlu yayıncılık anlayışıyla kamuoyunu doğru ve tarafsız bilgilendirme gibi önemli bir misyonu olduğunu kaydeden Başkan Çakır’ın mesajı şöyle:

“Özellikle çok zor şartlar altında görev yapan yerel basın çalışanları başta olmak üzere tüm basın mensupları; kamuoyunu bilgilendirme adına, doğru, tarafsız haber verme, objektif davranma, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde barındıran önemli bir mesleği icra etmektedirler. Bir nevi amme hizmeti gören basın mensupları, biz kamu yöneticileri ile halk arasında köprü vazifesi de görmektedirler. Basın mensuplarının daha rahat bir şekilde görev yapmaları için Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşeni her zaman yapma çabası içerisinde olduk. Her şartta, mesai mefhumu gözetmeksizin görevlerini yerine getirerek halkımızın haber alma hakkını sağlayan ve aynı zamanda Malatya’mızın kalkınmışlık düzeyi ile tanıtımına katkı sağlayan tüm basın mensuplarımızın “Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutlar, aileleriyle birlikte sağlıklı ve mutlu bir yaşam dilerim.”

Battalgazi Belediye Başkanı Gürkan'ın Mesajı

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gürkan, gazetecilerin önemli bir kamu görevi yaptığını belirterek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutladı. 

Gürkan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününün önemli bir gün olduğunu söyleyerek, “Gazetecilik mesleği, önemli bir kamu hizmetinin yanında insanlık için olmazsa olmaz bir ihtiyaçtır. Kamuoyunu basın meslek ve ilkeleri doğrultusunda doğru, tarafsız ve bilgiye dayalı bilgilendiren gazetecilere, çağdaş, gelişmiş ve ileri demokrasilerin yaşandığı ülkelerde her zaman bir ihtiyaç olarak görülmüştür. Ülkemizde de bu durum, her geçen gün iyi yönde bir seyir izlemektedir. İfade özgürlüğü noktasında öncülük eden gazetecilik mesleği, toplumu düşünmeye ve araştırmaya sevk eden önemli unsurlardan biridir. Böyle önemli bir mesleğin mensupları gazetecilerin, Malatya’da çalışma şartları noktasında önemli sorunları bulunmaktadır. Onlar, her zaman sorunlarından ziyade sorumluluklarını ön palanda tutarak, sorumluluk sahiplerine örnek olmuşlardır. Bizler de, böyle önemli bir kamu görevi yapan gazetecilerin, 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Polat'ın mesajı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Basınımızın değerli çalışanlarının, özellikle şehrimizde görev yapan basın mensubu arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini dilerim” dedi.

Başkan Polat, “Şehrimizin sosyal, kültürel, ekonomik gelişmesi, kalkınması için yapılan çalışmaların kamuoyu ile paylaşılması haberdar edilmesi noktasında basınımızın katkısı büyük önem taşımaktadır.  Dolayısıyla değerli basın mensubu arkadaşlarımız vatandaşlarımızla aramızda köprü görevi üstlenmekte, zor şartlar altında bu sorumluluğu yerine getirebilmek için fedakârca çalışmaktadırlar. Basın mensubu arkadaşlarımızı, bu kadar önemli bir görevi yerine getirdikleri için kutluyorum” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Yaşanan olaylar ve gelişmeler konusundaki bilgilere, her gün kolayca ulaşabilmemizi sağlayan, doğru ve tarafsız haber yaparak, görevlerini büyük bir sorumluluk bilinciyle yerine getiren basın mensuplarımızın çalışma şartlarını kolaylaştırmak, onlara gereken desteği ve katkıyı sağlamak, toplum olarak hepimizin görevidir” şeklinde konuştu.

Bu özel günlerinde basın mensubu çalışanlarımıza özellikle teşekkür ediyor, tüm basın mensubu arkadaşlarıma çalışmalarında başarılar diliyorum diyen Başkan Polat, “Yeşilyurt’umuzun gelişmesi, vatandaşlarımızın daha iyi hizmet alabilmesi, daha yüksek yaşam standartlarına kavuşabilmesi için yaptığımız çalışmaları basın yayın organları vasıtasıyla değerli medya temsilcilerimiz halkımıza duyurmaktadır. Yine aynı şekilde vatandaşlarımızın sorunlarını da bize ileterek şehrimizin her kesimine kulak verebilmemize imkân sağlamaktadırlar. Basın mensuplarımızın yorum ve görüşleri, biz idareci ve yöneticilerin çalışmalarına da önemli faydalar sağlamaktadır” dedi.

Hekimhan Belediye Başkanının Mesajı

Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, yayınladığı mesajda, "Çok zor bir dönemden geçmesine karşın mesleğin etik ilkelerini savunmaktan geri durmayan cesur “gazetecilerimizin” 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum."dedi.

Prof.Dr. Karatepe'nin Mesajı

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Selma Karatepe de yayınladığı mesajda , "Bir ülkenin en temel unsurlarından birisi olan basın ve basın çalışanlarının 10 Ocak 1961’den bu yana kutladığımız "Çalışan Gazeteciler Günü'nün basın sektöründe fedakarca emek harcayan tüm basın çalışanları için daha güzel günlere vesile olmasını dilerim. Hızla küreselleşen dünya üzerinde bilginin, haberin ve iletişimin akışında çok önemli bir noktada bulunan gazetecilerin toplumsal sorumluluk ve vicdan çerçevesi içerisinde yerine getirdiği bu kutsal mesleğin giderek artan önemi yadsınamaz bir gerçektir. Bu doğrultuda bizlerin de bir paydaşı olduğu bu camianın çalışanları olan bütün gazetecilere ve basın emekçilerine saygılarımı sunarım." ifadelerini kullandı.

AKP İl Başkanı Tüfenkçi'nin Mesajı

 AKP  Malatya İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkci 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada gazetecilerin gününü kutlayan Tüfenkci, basının özgür ve güçlü olmadığı bir ülkede demokrasiden ve özgürlüklerden söz edilemeyeceğini belirtti.

Basın çalışanlarının sorunlarının çözülmesi, haklarının iyileştirilmesi, hak ettikleri hayat şartlarına ve çalışma ortamlarına kavuşturulması şüphesiz basını ve dolayısıyla demokrasiyi daha da güçlü kılacağını ifade eden İl Başkanı Tüfenkci, ‘’İletişimin gücü ve etkisinin arttığı günümüzde medya dördüncü kuvvet olarak ele alınmaktadır. Medya mensuplarımızın da ellerinde bulundurdukları bu gücü hukukun evrensel standartlarından sapmadan, kişi hak ve hürriyetlerine saygıyı asla ihmal etmeden görevini ifa etmelidir. Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın için yol gösterici değerler olmalıdır” dedi.

Zorluk ve güçlüklere rağmen yılmadan yorulmadan çalışmaları yaptıkları mesleğe ayrıca bir kutsallık kattığına vurgu yapan Tüfenkci, ‘’Bu kutsiyet onlara apayrı bir güç ve azim vermektedir. Bizlerin gönlünde ayrı bir yeri olan yerel basınımızın değerli gazetecileri ilimizde olan gelişmeleri, yapılan faaliyetleri ve çalışmaları hemşerilerimizle paylaşıp vatandaşlarımızla devlet arasında köprü görevi görerek güzel şehrimizi kültürel, sosyal, turizm ve ekonomik gelişmesinde aktif rol oynamaktadır.

Ben bu vesile ile kendilerine teşekkür ediyor, bu anlamlı günde kişi hak ve özgürlüklerinin korunması noktasında çok önemli görev üstlenen gazetecilerin bayramını kutluyor, yerelde ve ulusalda çalışan bütün gazetecilere başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

MGC Başkanının mesajı

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, Türk basınında çalışan gazetecilere önemli haklar getiren 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü Malatya’da etkinliklerle kutlayacaklarını söyledi. 

Basının temel görevinin, toplumu bilgilendirme ve aydınlatma olduğunu kaydeden Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, “Gazetecilik fedakarlık isteyen, çıkar hesabı olmayan ve şartları son derece ağır olan önemli bir meslektir. Kamuoyunu her zaman doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendirme görevini yerine getirmeye çalışan meslektaşlarımız, içinde bulunduğu şartların tüm ağırlığına rağmen görevlerini büyük özveriyle yerine getirmektedirler.  Malatya basını  zor şartlara rağmen görevini başarıyla yapmaya devam etmektedir” dedi. 

Malatya basınının ve Malatya Gazeteciler Cemiyetinin Anadolu’da önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Karaduman  “Malatya basını, gazetecilik, televizyonculuk, radyo yayıncılığı, internet haberciliği gibi alanlarda önemli gelişmeler göstermiş ve Türkiye’de saygın bir yere sahiptir. Malatya Gazeteciler Cemiyeti  üyelerini konut sahibi yapan konut projesiyle tüm Cemiyetler model olmuş, İş-Kur projesiyle Cemiyetlere örnek olmuş, Türkiye de Gazeteciler Cemiyetlerinin Federasyon ve Konfederasyon çatısı altında birleşmelerine öncülük eden, çalışan gazetecilerin hakları için mücadele eden saygın ve etkin bir kurumdur. Anadoluda Mesleğimize gönül vermiş ve gece-gündüz demeden toplumu bilgilendirme görevini yürüten tüm gazeteci meslektaşlarımızın 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutlarım. Çünkü bu gün Çalışan gazetecilerin günüdür” dedi.

10 Ocak’ın var oluşuna da değinen Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman  "Gazetecilerin sosyal ve ekonomik haklarında önemli iyileştirmeler sağlayan 212 Sayılı Yasa 10 Ocak 1961'de yürürlüğe girmiş ve gazeteciler tarafından 'Çalışan Gazeteciler Bayramı' olarak kutlanır olmuştu. O günden bugüne çalışan gazetecilerin koşulları her gün biraz daha güçleşmiştir. Daha sonra çeşitli gerekçelerle yıpranma payının da kaldırılmış olması gazetecilik mesleğinin sürdürebilirliğini daha da zorlaştırmıştır. Ancak her şeye rağmen bu günde sorunlarımızı sorumluluklarımızdan daha önemli gören Anadolu basını bu anlamlı günü kutlayarak haklarının mücadelesini vermeye devam edecektir” diye konuştu. 

Geçen yıl olduğu gibi Malatya Gazeteciler Cemiyetinin 10 Ocak’ı etkinliklerle kutlayacağını ifade eden Karaduman, “10 Ocak Cumartesi saat 13.30’da Malatya Park’ta, 30 bin gazete taranarak hazırlanan “90 yıllık manşetler” sergisinin açılışını yaparak yine bir ilki Malatya’da başaracağız. Malatya basınına ışık tutacak 44 manşeti Malatya Parkta ilk kez sergileyeceğiz. Sergiyi hazırlayan Nezir Kızılkaya arkadaşımıza teşekkür ediyoruz. Sergi Öncesinde Hilton da sabah kahvaltısında, öğlen Büyükşehir Belediye Başkanımızın vereceği öğlen yemeğinde bir arada olacağız. Akşamda Cemiyetimizde meslektaşlarımızla günümüzü coşkuyla kutlayacağız. Pazartesi günü de Beşer Eğitim Kurumlarının 10 Ocak gecesine hep birlikte katılacağız. Çalışan Gazeteciler gününe destek veren tüm kurumlarımıza teşekkür etmeyi bir görev biliyoruz” diye ifade etti.

Çalışan Gazetecilere Cemiyet olarak temin edilen giyim eşyalarından oluşan hediye paketleri vereceklerini de kaydeden Karaduman 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlama programını şöyle açıkladı. 

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ ETKİNLİKLER PROGRAMI:

9 OCAK 2015 CUMA GÜNÜ:

Batatlgazi Belediyesi Çalışan Gazeteciler günü kutlaması

Yer: Battalgazi Belediye binası

Saat: 19.00

Cemiyet Plaket takdimi

10 OCAK 2015 CUMARTESİ

Malatya Park Yönetimi tarafından Sabah kahvaltılı sohbet toplantısı

Yer : Hilton Oteli

Saat:10.00

Cemiyet plaket takdimi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BASIN MENSUPLARI BULUŞMASI

Saat: 12.30

Yer: Ramada Altın Kayısı Otel

-Büyükşehir Beleidye Başkanı Ahmet Çakır’ın konuşması

Cemiyet Plaket takdimi

90 YILLIK MANŞETLER SERGİSİ AÇILIŞI:

Malatya Gazeteciler Cemiyeti ile Renk Kültür Sanat Derneği işbirliği ile 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla “90 Yıllık manşetler” sergisi açılışı:

Yer : Malatya Park

Saat:13.30

-Protokol konuşmaları

-Sergi açılışı ve plaket töreni

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GECESİ

Yer : Malatya Gazeteciler Cemiyeti

Saat:19.00

Yemek, müzik, eğlence ve çiğköfte ikramı

12 OCAK 2015 PAZARTESİ

TOPLUM DESTEKLİ POLİS MÜDRÜLÜĞÜNÜN CEMİYETİ ZİYARET

Saat: 11.00

Beşer Eğitim Kurumları Çalışan Gazeteciler Bayramı etkinliği 

Yer: Özel Turgut Özal İlköğretim Okulu 

Saat: 19.00

Yemek- Müzik, eğlence ve ikram

 Cemiyet plaket takdimi

ÇGD Başkanının Mesajı

Çağdaş Gazeteciler Dernek Başkanı ibrahim Göçmen de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı. Göçmen dernek binasından yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: 

“Ne kadar 10 Ocak bizlerin çalışan gazetecilerin günü ya da bayramı olarak anılıyor olsa da Ocak ayının süreç içerisinde birçok gazetecimizin katliamları ile işkencelerle ölüm ve öldürülme ayıdır. Çağdaş Gazeteciler Malatya Şubesi olarak öldürülen bu meslektaşlarımızı ölüm yıl dönümlerinde saygıyla anıyorum kendilerine rahmet ailesine eş dost ve akrabaları ile birlikte meslektaşlarımızın başımız sağ olsun diyorum. 10 Ocak 1961'de gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren, ileri haklar getiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği gündür. Bu gün,"çalışan gazeteciler günü ya da "bayramı" olarak anılıyor. 46 yıl sonra bugün, basın-yayın yaşamına baktığımızda, bu sektörde çalışanların ekonomik ve sosyal hakları kullanılamaz haldedir. İçler acısı durumdadır. "12 Eylül" düzeni ile birlikte gazetecilerin-yayıncıların toplu sözleşme düzeni kullanılamaz hale getirilmiş, sendikal hareket işlevsiz duruma sokulmuştur. İş güvencesi medya patronlarının insafına terk edilmiştir. Basındaki işsizlik ve düşük ücretle çalışma rekor düzeydedir. İletişim fakültelerinin mezunları çaresiz, yarınsız durumdadır” dedi.

MGTC Başkanı..

Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkan Mikail Pelit, meslektaşlarına her anlamda destek verdiğini ifade ederek, Gazeteciler Günü kutlama etkinliği hakkında bilgi verdi ve “Çeşitli etkinliklerin yer alacağı bu gecede Malatya’da yayın yapan, televizyonlar, gazeteler, radyolar, dergiler ve internet sitesi yönetici ve çalışanlarının tamamı katılacak. MGTC, moral ve motivasyon adına düzenlenecek olan bu etkinliklerde Malatya’daki tüm basın mensuplarını aramızda görmekten dolayı büyük bir mutluluk duyacağız” dedi.

10 Ocak Cumartesi günü Ramada Otelde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da gazetecilerle bir araya gelecek. Çakır, saat 13.00’te gazetecilere öğle yemeği verecek. Etkinlikler çerçevesinde 9 Ocak Cuma günü Battalgazi Belediyesi tarafından organize edilen yemek programında basının her alanında çalışan medya mensupları bir araya gelecek. 10 Ocak’ta ise Hilton Otel’de MalatyaPark yönetimi tarafından kahvaltı ikramı yapılacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız