SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gazeteciler Günü..'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın ile Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, "Gazeteciler Günü" olarak da bilinen basında sansürün kaldırılışının 100. yıldönümü dolayısıyla birer açıklama yaptılar.

AKIN'IN MESAJI..
Belediye Başkanı Cemal Akın, bir mesaj yayınlayarak, basın mensuplarının Gazeteciler Günü’nü kutladı. Akın'ın mesajı şöyle:

“Bugün basında sansürün kaldırılışının 100. yıldönümü. Demokrasimizin vazgeçilmezi ve büyük kitle iletişim aracı olan basınımız, 100 yıldan beri özgürce çalışmakta, insanlarımızı meydana gelen olaylardan haberdar etmektedir.
24 Temmuz 1908, basın özgürlüğünün olmazsa olmaz koşullarının belirlenmesi bakımından bir milattır. ‘Basın hürdür, sansür edilemez’ anlayışı, iletişim alanındaki gelişmelerle, ulusal boyuttan, evrensel boyuta taşınmıştır.
Basın özgürlüğü artık, insanların bir iletişim hakkıdır. Basın özgürlüğü basınla ilgili kurum ve kuruluşların özgürlük alanı olmasının ötesinde, bireysel hak ve özgürlük alanı haline gelmiştir. Bilgi edinme ve bilgilenme hak ve özgürlüklerini kapsamaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle zorluk ve imkansızlıklara rağmen fedakarca çalışarak görevlerini yerine getiren başta mahalli basında görev yapan gazeteciler olmak üzere bütün gazetecilerin Gazeteciler Günü’nü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.”

EMNİYET MÜDÜRÜNÜN MESAJI..
Emniyet Müdürü Kahya şu bülteni yayınladı:

"Gerek Ülkemizin gerekse Dünyanın dört bir yanındaki olayları ve gelişmeleri anında bizlere ulaştıran yazılı, işitsel ve görsel basının, geçmişten günümüze olduğu gibi gelecekte de etkisi büyük olacaktır.

Tüm gelişmelerden kamuoyunu haberdar etmek adına gündemi takip ederek doğru habercilik ilkelerine bağlı, tarafsız habercilik anlayışıyla birlikte mesai kavramı gözetmeyerek görev yapan tüm arkadaşların bu özverili çalışmalarını yakından biliyor ve takdirle karşılıyorum.

Ayrıca Ulu Önder Atatürk’ün ; “Basın, bir ulusun ortak sesidir. Bir Ulusu aydınlatma ve olgunlaştırmada, bir ulusa gereksinim duyduğu düşünsel gıdayı vermekte olup, bir ulusun hedefi mutluluk olan ortak doğrultuda yürümesinin sağlanmasında basın, başlı başına bir güç, bir okul, bir öncüdür” sözü de basının önemini en güzel şekilde ortaya koymaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle değerli basın mensuplarımızın ve tüm çalışanlarının Basın Bayramını en içten dileklerimle kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım."

ORTAK BASIN AÇIKLAMASI..
Öte yandan Kamu Eğitim Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı sendikalar, Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS), Emeğin Partisi (EMEP), Demokratik Toplum Partisi (DTP), Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), İnsan Hakları Derneği (İHD), Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP) adına ortak basın açıklamasını EMEP Malatya İl Başkanı Necdet Bali yaptı.

Necdet Bali, halkın haber alma hakkını savunma adına görevlerini yürüten basın çalışanlarının bayramını kutlayıp, "Bugün basının üstündeki sansürün kaldırılışının 100. yılı. Aradan geçen 100 yıla baktığımızda basının üzerinde hala sansürün devam ettiğini görmekteyiz. İşte sadece geçen yıldan bu yana ülkemizde 26 gazeteye kapatma cezası verilmiştir. Türkiye cezaevlerinde 24 gazeteci bulunmaktadır" dedi. (Fotoğrafta)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız