SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gazeteciler Malatya'da Buluştu

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:48:44
Gazeteciler Malatya'da Buluştu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nin 25. Yıl kuruluş dönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikler için çok sayıda basın meslek kuruluşu yöneticisi Malatya’ya geldi. 

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Doğu Anadolu Gazeteciler Gazeteciler Federasyonu Genel Bakanı Feridun Fazı Özsoy, Medya İhtisas Gazeteciler Federasyonu ve Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Muhabirleri Derneği Başkanı Kenan Macit, Güneydoğu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Talat Akay, Marmara Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreteri Sinan Tunç, Uluslararası Çevre Gazetecileri Derneği Genel Başkanı Osman Akkuş ile birlikte Şanlıurfa, Elazığ, Muş, Erzurum, Bitlis, Bingöl, Ardahan, Kars, Konya, Ağrı, Kırşehir, Kırıkkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanları Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nin 25. yıl kuruluş yıldönümü nedeniyle Malatya’ya geldiler.

Konuk gazetecilere Dede Korkut Parkı’nda Yeşilyurt Belediyesi tarafından verilen yemeğe Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ile konuk gazeteci meslek kuruluşu temsilcileri katıldı.

Vali Süleyman Kamçı, “Türkiye’mizin sesi burada. Gazeteciler Cemiyetimizin 25. Yıl kutlaması nedeniyle başta konfederasyon, federasyon başkanlarımız olmak üzere cemiyetlerimizin değişik il başkanları ilimize geldiler. Onlarla birlikte olduğumuz için mutluyuz” dedi.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, “Biz de Malatya gibi güzide bir kentimizde olmaktan dolayı mutlu oluyoruz. Sevgiyi Haydar Karaduman büyüğümüz biz yıllardır beraberiz. Gazeteciler Federasyonunun örgütlenmesinden bu yana, hem de konfederasyonumuzun örgütlenmesinden beri kendisi bizimle birlikteydi. Konfederasyonumuzda şuanda 82 tane meslek örgütü var. Haydar Karaduman da konfederasyonumuzun genel bakan yardımcılığı görevini üstlendi. Türkiye’nin en büyük çatı örgütlenmesine verdiği destekten dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ne ne mutlu nice 25. Yıllara diyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, “Başkanlarımızı Malatya’da görmekten dolayı büyük bir mutluluk duyduk. Yerel basınımızın tüm temsilcilerinin Malatya’da olduğunu görüyoruz. Yerel yönetim olarak Malatya Gazeteciler Cemiyetimiz ile iyi bir diyalog içerisindeyiz, basına her zaman önem veriyoruz. Çünkü basın halk ile aramızda bir köprü konumunda. İletişim noktasında, eksikliklerimiz konusunda basından istifade ediyoruz” dedi.

Çakır, gazeteci meslek kuruluşu öneticilerini yaz aylarında özellikle Kayısı Festivali’nde ağırlamak istediklerini söyleyerek, gerçekleştirilecek böyle bir organizasyona destek vereceklerini ifade etti.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, “Sizleri Malatya’da misafir etmek bizim için büyük bir onurdur. İnşallah yaz aylarında sizleri tekrar Malatya’da ağırlamak ve Malatya’nın bütün güzellikleri ile sizleri buluşturmak ive misafir etmek istiyoruz. Gazeteciler Cemiyet’imizin bu 25. Yılının Malatya’mıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Haydar ağabeyimiz, hepimizin ağabeyi ve büyüğümüz, gazetecilerimizin duayeni” dedi.

Konuk gazeteci meslek kuruluşu yöneticileri ile Vali Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Polat bir süre sohbet ettiler.

Bu arada, konuk gazeteci meslek kuruluşu yöneticileri Malatya içme suyu kaynağı olan Gündüzbey Kaptaj Tesislerinide gezdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız