SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gazı Borçtan Kesmiştik'

A- A+ PAYLAŞ

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün de kısa süre önce taşındığı Kongre ve Kültür Merkezi'nin doğalgazının 25 milyon lira güvence parası ödenmediği için kesildiği yolundaki iddia, gaz şirketi tarafından yalanlandı. Şirketten yapılan açıklamada, merkezin gazının borçtan dolayı kesildiği, Valinin devreye girerek borcun ödenmesinden sonra da yeniden açıldığı ifade edildi.

Gaz şirketi Aksa Malatya Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. tarafından konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"13.04.2011 tarihli www.malatyahaber.com adresli internet haber sitesinde AKSA MALATYA DOĞAL GAZ DAĞITIM A.S. hakkında yayımlanan asparagas ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik yapılan haber hakkında isbu açıklamayı yapma
sorumluluğumuz doğmustur.

Kültür ve Turizm Đl Müdürlüğü’ ne bağlı Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nin doğal gazının kesilmesi ile ilgili mesnetsizce ortaya atılan Sirketimizin 25 Milyon TL güvence bedeli talep etmesi iddiası mümkün değildir.

4646 sayılı Doğal Gaz Piyasası Kanunu Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müsteri Hizmetleri Yönetmeliği’ nin 39.maddesinde belirtilen Güvence Bedeli tüm müsterilerimizden talep edildiği için Kongre ve Kültür Merkezi’ nden de talep edilmistir ve yatırılmadığı sürece gazının açılması mümkün değildir.

Ancak Malatya’mıza yakısan böyle güzide bir Kültür Kompleksinin faaliyete geçmesine yardımcı olmak amacıyla abonelik islemleri yapılmadan tarafımızca doğal gaz hattı çekilmis ve daha sonra abonelik islemleri tamamlattırılmıstır. Güvence bedeli alınmadan sayaç verilmis ve gaz arzı sağlanmıstır. Güvence bedelinin 28.02.2011 tarihine kadar ödenmesine iliskin İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi tarafından taahhüt verilmistir.

Kongre ve Kültür Merkezi’ nin Doğal gazı Ocak-Subat aylarına ait 2 adet tüketim faturasının toplam 12.721,42 TL olan borçlarının ödenmemesinden dolayı 07.04.2011 tarihinde borçtan kapatılmıstır. Eğer ortaya sürülen iddia doğru olsa idi güvence bedeli ödenmediği için doğal gaz kesme islemi 01.03.2011 tarihinde gerçeklesmis olurdu.

Bu borçların ödeme takibinin yapılmasında görevli ve yetkili makam olan İl Özel İdaresi ve Turizm Müdürlüğü faturaların gönderilmesini müteakip hiçbir sekilde
takibini yapmamıs, sirketimiz tarafından gönderilen Gaz kesme ihbarnamesi dikkate alınmamıs, tarafımızla hiçbir sekilde irtibata geçilmemistir. Borcundan dolayı gazı
kesilen Kongre ve Kültür Merkezi’ nin ödenmemis borçları Sayın Valimiz Ulvi SARAN ‘ın devreye girmesi ile ödenmis ve gazı kullanıma açılmıstır.

Söz konusu haberdeki iddialar tamamen asılsızdır. Doğru haber ilkesine aykırı olarak hiçbir sekilde arastırma-sorusturma yapılmadan sektördeki saygın bir kurulus olan sirketimizi tamamen karalamaya yönelik yapılan habere istinaden kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi konusunda gereğini bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla
AKSA MALATYA DOĞAL GAZ DAĞITIM A.S"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız