SON DAKİKA
SON DEPREMLER

“Gazi, Devletine Asla Küsmez”

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:34:37
“Gazi, Devletine Asla Küsmez”
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Muharip Gaziler Derneği (TÜMGAZİDER) Malatya Şube Başkanı Bayram Akdemir, “Gazi, devletine asla küsmez” dedi. 

Akdemir, dernek binasında dernek yöneticileriyle birlikte yaptığı basın açıklamasında, “2007 yılında kurulan derneğimiz, ilimiz yetkililerinin, halkın, basının destekleriyle faaliyetlerine başlayarak genç nesillere tarihte atalarımızın, Çanakkale'de dedelerimizin, Kore’de babalarımızın, Kıbrıs’ta bizlerin ve bu gün de Güneydoğuda evlatlarımızın bu vatanı bizlere nasıl bırakıldığını genç nesillere anlatmaya çalıştık. Yetkililerimizin desteğiyle 2007 yılında Türkiye’de ilk olarak Belediyemiz tarafından ilimiz merkezinde oturan 364 gazimize eşleriyle birlikte 364 mezar yeri şehitliğin yan tarafında tahsisi yapıldı. Yine Türkiye’de ilk ve tek proje olan TOKİ Konutlarının yapımı için Malatyalı yetkililer bir bütün olarak gereğini yaptılar. 2009 yılından itibaren yine belediyemiz tarafından Encümen kararıyla 18 yaşına kadar olan gazi çocuklarına serbest seyahat kartı verdiler. Daha öncesine gidersek 1990’lı yılların sonundan itibaren yetkililer belediye hizmetlerinden yüzde 50 faydalanmamızı sağladılar. Kısacası Malatya Valiliği, 2’nci Ordu Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve diğer kurum yetkililerinin verdiği desteklerle derneğimiz ilimizle birlikte diğer çevre illerde ve ilk defa yurt dışında faaliyette bulunarak Malatya’mızı ve derneğimizi temsil etmeye çalıştık. Kamuoyu bu çalışmalarımızı basınımız aracılığıyla takip etmektedir” ifadelerini kullandı.

“Hükümetimiz her yıl bilhassa Milli günlerimizde İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere yazı göndererek şehit ve gazi ailelerinin yalnız bırakılmaması ve gerekli her türlü yardımın imkanlar dahilinde yapılmasını belirtmektedir. Özellikle şunu belirtmek isterim ki ilk defa bu yazıyı hazırlayıp valiliklere gönderilmesini sağlayan da şu an ilimiz Valisi Sayın Vasip Şahin’dir. Kendisine gazilerimiz adına ne kadar teşekkür azdır” diyen Akdemir, konuşmasını özetle şöyle tamamladı: .

“Ben daima söylüyorum, bizler cepheye giderken aramızda ayırım yapılmadı bu günde gazileriz arasında ayırım yapılmaz. Derneğimiz tüzüğünün ilk maddesinde gazi devletine asla küsmez maddesi vardır. Bizim derneğimiz Çanakkale ruhunu temsil eden bir dernektir ve devlet yetkililerimiz de hiçbir zaman ayırım yapmazlar. Çünkü şehit aileleri ve gaziler Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve halkına emanettir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız