SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gaziler Bizim Başımızın Tacı"

0
Güncellendi - 2017-09-19 03:00:13
A- A+ PAYLAŞ

19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında, Malatya'da kurulu Gazi ve Şehit Aileleri Derneklerinin Başkan ve üyeleri Vali Ali Kaban’ı makamında ziyaret etti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür v. Rasim Bulut ile birlikte Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şubesi, Türkiye Harp Malulü, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şubesi, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Malatya Şubesi, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulleri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Vakfı  başkan ve üyeleri,  Vali Kaban’ı makamında ziyaret ettiler.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Ziya Öztürk ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Bulut, 19 Eylül Gaziler Günü münasebeti ile ilimizde faaliyet gösteren Gazi ve Şehit Aileleri Derneklerinin Başkan ve üyeleri ile birlikte Vali Kaban’ı ziyaret ettiklerini ve kendilerini kabullerinden dolayı Vali Kaban’a teşekkür ettiklerini belirtti.

Vali Kaban’da, Gazi ve Şehit Aileleri Dernek Temsilcilerini Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü ile birlikte kendisini ziyaret etmelerinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, “Gazi” lik unvanının verildiğini gün olan bu gün onun anısına bu günün kutlandığını belirtti.

Vali Kaban, ” Bu gün üzerinde yaşadığımız coğrafya çok sıcak bir coğrafya, tarihin her döneminde çok sıcak bir coğrafya olmuştur ve olmaya da devam etmektedir. Bu coğrafyaya gelmekte zor oldu, bu coğrafyada kalmakta zor oldu. Burada tarihin akışına baktığım zaman bu kadar uzun süre bu coğrafyayı elinde tutabilmiş nadir iki milletten birisiyiz. Biz dünyanın en çok değişime uğradığı zamanlarda elimizde tuttuk. Bu coğrafya hem bu manada insanların bir emaneti hem de Orta Asya’dan kalkıp gelen atalarımızın bir emaneti, bizi biz yapan ortak değerlerimizin yaşatıldığı bir toprak parçası. Ama öylesine kutsal bir toprak parçası ki her zaman için bizleri buradan geri Orta Asya’ya göndermek isteyenler oldu, 20 YY.ın  başında bunları denize dökmüştük. Onlar halen uzaktan büyük bir iştahla bu emellerini gerçekleştirmek için buraya bakıyorlar, şükürler olsun ki milletimiz devleti ile birlikte geçtiğimiz yıl içerisinde de benzer bir iştahlı girişimi püskürtmeyi başardı.

Unutmayalım ki burada ki en büyük başarı devleti ile milleti ile bu topraklarda yaşayan herkesin barış içerisinde birlikte yaşama deneyimini, tecrübesini başarı ile verebilmiş olması. Asıl olan bunda kimlerin rol aldığı, ayrıntıları değil. Biz bu oyunu biliyoruz, önemli olan oyunu bilmektir, oyuna göre tavır almaktır, oyuna göre bu topraklarda yaşayan herkes devleti ile milleti ile tavrını almıştır. Bir şekilde bizi bu topraklardan göndermek isteyen herkese büyük bir şekilde cevabını vermiştir.

Burada gazilik kurumunun önemi şahadet kurumu ile başa baş gider, kendisine şahadet nasip olmayan şehide gazi, kendisine şahadet nasip olmayan gaziye de şehit diyoruz. Bu anlamda Gazilerimiz bizim başımızın tacıdır. En değerli varlığı olan canını memleketi için ortaya koymuş olan bütün gazilerimizi hürmetle anıyorum, aramızdan ayrılanları da rahmetle anıyorum. ‘Hele bir yola çıkalım gazi mi oluruz, şehit mi oluruz’ diyerek yola çıkan ve şehit olan şehitlerimizi de rahmetle anıyorum.

Gazisi ile Şehidi ile çok zengin bir toprakta yaşıyoruz, gazilerimiz ve şehitlerimiz bizim için bu topraklarda kalmanın güvencesidir. O anlamda da sizler sağ olun var olun” diyerek gazilerin günlerini kutladı.

Bülten- malatyahaber.com     

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız