SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gaziler Günü İçin Tören..

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:01:04
Gaziler Günü İçin Tören..
A- A+ PAYLAŞ

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Malatya’da da tören düzenlendi. 

Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene; Vali Vasip Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, askeri ve mülki erkan katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk koyulmasından sonra saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Atatürk Ortaokulu Tarih Öğretmeni Hatem Denktaş, günün anlam ve önemini içeren konuşma yaparak, "Sakarya Zaferi'nin kazanılmasından sonra TBMM tarafından Mustafa Kemal'e 19 Eylül 1921’de mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının verilmesi nedeniyle, bu anlamlı gün her yıl Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır. Milli bağımsızlığımızı, vatanın milleti ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan, Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimizin, can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek milli görevimizdir. İç ve dış düşmanların heveslerini boşa çıkarmak için başta yetkililer olmak üzere hepimize büyük görevler düşmektedir. Gazilerimizin de insanca yaşamaları için gerekli imkanlara kavuşturulmaları, onlara verdiğimiz değerin lafta kalmadığını gösterecektir" ifadelerini kullandı. Denktaş'ın konuşmasından sonra anıt önündeki tören sona erdi.

Şehitlik Ziyaret Edildi

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Malatya’da şehitlik ziyaret edilerek dualar edildi. 

Programa; Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz, Belediye Başkan Yardımcısı Selim Pilten, 2. Ordu Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Başkanı Kıdemli Albay Kenan Döver, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Bayram Akdemir, dernek yönetici ve üyeleri, askeri ve mülki erkan katıldı. Şehit asker ve polisler ile gazi olup da vefat edenlerin kabirleri ziyaret edilerek karanfil konuldu, dualar edildi.

Burada açıklama yapan Bayram Akdemir, son olarak Bingöl’de şehit edilen askerler nedeniyle Gaziler Günü’nü buruk kutladıklarını ifade ederek, Orduevinde gazi ve yakınlarına verilmesi programda olan yemeğin şehitler nedeniyle başka bir güne ertelendiğini söyledi. Akdemir, "Birlik ve beraberliğimize karşı dış destekli vatan hainlerinin son günlerde yapmış oldukları saldırılar yüreğimizi dağlamaktadır. Ülkemizde kaos ortamı meydana getirmek isteyenler hiçbir zaman emellerine ulaşamayacak, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız