SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gaziler Günü Kutlaması..

A- A+ PAYLAŞ

Atatürk'e TBMM tarafından "Gazi" ünvanının verildiği 19 Eylül 1921 tarihinin yıldönümü olan ve "Gaziler Günü" olarak adlandırılan gün, 19 Eylül Pazartesi ilimizde de törenlerle kutlanacak. Bu arada, Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya (ADD) Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir de gün dolayısıyla açıklama yaptı..

KUTLAMA PROGRAMI..
Gaziler Günü dolayısıyla İl Kutlama Komitesi'nce belirlenen program şöyle:

"1- 19 Eylül Pazartesi günü Atatürk Anıtı önünde yapılacak tören sorumluluğunu Garnizon Komutanlığınca belirlenecek bir subay tarafından yürütülecektir.
2- Törene katılacak olan Gaziler ve diğer zevat en geç saat: 09.00’a kadar Atatürk Anıtı önünde hazır bulunacaktır.
3- Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı’nın tören alanındaki yerlerini almalarını müteakip çelenkler Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından konulduktan sonra, tören sunucusu Fatma POLAT’ın komutu üzerine saygı duruşu ve İstiklal Marşı bando eşliğinde söylenerek Şanlı Bayrağımız göndere çekilecektir.
4- Günün anlam ve önemini belirten konuşma Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen Atatürk İlköğretim Okulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Hatem DENKTAŞ tarafından yapılacaktır.
5- Halk Eğitim Merkezi Salonunda saat: 09.30’da Yard.Doç.Dr. N.Durak AKSOY tarafından verilecek olan konferans İnönü Üniversitesince düzenlenecektir. (konferans öncesi Saygı duruşu ve İstiklal Marşı İl Milli Eğitim Müdürlüğünce icra edilecektir.)
6- Garnizon Komutanlığınca 19 Eylül 2005 günü saat:16.30’da İnönü Meydanı Kapalı Çarşı Üzerinde Bando Gösterisi icra edilecektir.
7- Şehit ve Gazilerimiz için Malatya Müftülüğünce Yeni Camii’de öğleden önce mevlüt ve dua okutulacaktır.
8- Günün anlam ve önemini belirten pankartlar Belediye tarafından şehrin muhtelif yerlerine astırılacaktır.
9- Anma gününün başlangıç ve bitiş saatleri arasında; resmi daire, özel kuruluşlar, müesseseler ve askeri birlik ve kurum ve karargahlar Türk Bayrağı ve Atatürk posterleri ile donatılacaktır."

TUNÇDEMİR'İN AÇIKLAMASI..
ADD Şube Başkanı Tunçdemir, Gaziler Günü dolayısıyla şu açıklamayı yaptı:

"Türk vatanının ulusu ile Devleti’ni sonsuza kadar varlığını devam ettirmek, ulusal birliğini ve bölünmez bütünlüğünü korumak amacıyla Türkiye’nin her karış toprağını kanları, canları pahasına savunan ve tarihimize altın sayfalar yazdıran gazilik onuruna erişenlere minnet ve şükranlarımızı sunmak üzere 19 Eylül “ Gaziler Günü”nü kutluyoruz.

Yaşama hakkının onuruyla elde eden ulusumuz, tarihin her döneminde bölünmez bütünlüğünü ve yurt topraklarını koruma ve karşısına çıkarılan engelleri aşma kararlığını göstermiş, bu uğurda canı pahasına savaşım vermekten kaçınmamıştır.

Ulusunun, bağrından çıkan vatan evlatlarından oluşan kahraman Türk ordusu, ülkesine ve dünya barışına yönelik saldırılar karşısında gerektiğinde canını ortaya koyarak vatanı uğurunda şehit ve gaziler vermekten çekinmemiştir. Yurt sevgisini tüm değerlerin üstünde tutan, bağımsız ve özgür yaşama ülküsünden hiçbir zaman ödün vermeyerek, vatanları için hayatlarını feda etmeyi göze alarak, şehitlik ve gazilik onuruna erişen Türk askeri, Türk polisi, öğretmenlerimiz ve vatandaşlarımız ulusumuzun haklı gurur kaynaklarıdır. Gazilerimizi ve gazilerimizin dul ve yetimlerinin hatıralarını yüceltmek, onlara sahip çıkmak ve saygılı olmak, ulusumuzun tarihine ve mazisine olan bağlılığının ifadesidir. 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi, ulusu adına vefa duygusunun en güzel örneğini göstererek, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'e 'Gazi' unvanını verip, yüce ulusumuzun vefa duygusunun en büyük örneğini sunmuştur.

Bugün özgür yurttaşlar olarak geleceğe güvenle bakabiliyorsak, bunu yurdu için üstlendikleri görevleri uğruna canını ortaya koymaktan kaçınmayan, ülkesine ve ulusuna inanan şehit ve gazilerimize borçluyuz. Gururumuz ve kıvanç kaynağımız olan şehitlerimize, gazilerimize borcumuzu ödeyebilmenin tek yolu; Atatürk ilkellerinin aydınlığı ve yol göstericiliğinde Cumhuriyetimizi sonsuza değin savunma, yaşatma ve geliştirme kararlılığında, Cumhuriyetimizin çağdaşlaşma çabalarını sürdürmek, laik ve demokratik Cumhuriyet'i yeni eserlerle daha da yücelterek, geleceğe taşımaktır.

Bağımsızlığın ve özgürlüğün öneminin ve bedelinin bir kez daha anımsandığı bu günlerde birlik ve bütünlüğümüzün, yurt sevgimizin, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün ölümsüzleşen simgeleri Gaziler günün bu duygularla kutluyor, vefat eden gazilerimizi minnet ve gönül borcuyla anıyor, hayatta bulunan gazilerimizi de saygıyla şükranlarımızı sunuyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız