SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gaziler Günü Kutlandı

A- A+ PAYLAŞ

Gaziler Günü Malatya'da da kutlandı. Ayrıca bir panel düzenlendi.

Gaziler Günü dolayısıyla ilk tören 09.00'da Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Törene Vali Osman Derya Kadıoğlu, Belediye Başkan Vekili Alaattin Acun, Tuğgeneral Yaşar Bal, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hasan Küçükbay katıldılar. Anıta çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından, Halk Eğitim Merkezi'ndeki programa geçildi.

Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen panele, Vali Yardımcısı Bayram Öz, Belediye Başkan Vekili Alaattin Acun, Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Yaşar Bal, askeri ve mülki erkan, vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.

Panele konuşmacı olarak katılan 2. Ordu Komutanlığı'nda görevli Kurmay Albay Ömer Faruk Küçük, "Türk milleti esir edilememişse, Türkiye parçalanmadıysa bunu şehitlere ve gazilere boçluyuz" diyerek, şehit ve gazilerin yakınlarının unutulmaması gerektiğini vurguladı.

2. Ordu Komutanlığı'na bağlı birliklerin terör örgütü PKK - Kongre Gel ile ilgili mücadelesi hakkında bilgiler aktaran de aktaran Kurmay Albay Ömer Faruk Küçük, "Bu ülke için şehit ve gazi olanlara ne mutlu. Ülkemizin parçalanmaması için kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğimizi herkes bilmelidir"diye konuştu.

İnönü Üniversitesi öğretim üyelerinden Yrd.Doç.Dr. Numan Durak Aksoy da, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin verilen büyük savaşlar sonrası kurulduğunu belirterek, “Vatan bir bütündür. Bu vatanı kimse yok edemez” dedi.

Aksoy, "Türk vatanının ve yüce Türk Milleti ile Türk Devletinin ebedi varlığını devam ettirmek, milli birliğin ve bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek amacıyla, Ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtan şehitlerimize ve gazilerimize, minnet ve şükranlarımızı sunmak, onların aziz hatıralarını anmak ve yüceltmek üzere, 19 Eylül 1921 tarihinde TBMM tarafından, Mustafa Kemal’e ‘Gazi’ Unvanının verildiği 19 Eylül gününün Gaziler Günü olarak kutlandığını" kaydetti.

Program, slayt gösterisinin ardından sona erdi.

Gün dolayısıyla, şehitler için Yeni Cami'de mevlid okutuldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız