SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gaziler Günü Töreni

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:52:00
Gaziler Günü Töreni
A- A+ PAYLAŞ

Gaziler Günü nedeniyle Malatya’da Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. 

19 Eylül 1921'de, Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal rütbesi ile Gazi unvanı verilmesinin 93’ncü yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende, Vali Vasip Şahin, Belediye Başkan Vekili Nevzat Aslan, Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Bayram Akdemir, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Atatürk Orta Okulu tarih öğretmeni Hatem Denktaş, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Denktaş, 19 Eylül 1921'de Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal rütbesi ile Gazi unvanı verilmesinin 93’ncü yıldönümü nedeniyle Gaziler Günü’nün kutlandığını belirterek, “Tarih boyunca bağımsız yaşamayı prensip edinmiş olan ülkemizin her ferdi, ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum düşüncesiyle zaferden zafere koşmuş, tarihin altın sayfalarındaki yerini gurur verici şekilde almıştır” dedi.

KONFERANS..

Bu arada Gaziler Günü nedeniyle Malatya’da konferans düzenlendi. 

19 Eylül 1921'de, Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal rütbesi ile Gazi unvanı verilmesinin 93’ncü yıldönümü nedeniyle Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa, Vali Vasip Şahin, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nevzat Aslan, Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, Başsavcı Mustafa Alper, bazı daire müdürleri, askeri ve mülki erkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Bayram Akdemir, “19 Eylül kahramanlık gününü şehit ve gazilerimize borçluyuz. Vatanı uğruna ölümü göze almış, kahramanlık destanı oluşturan gazilerimizi unutmamalıyız. Geçmişine sahip çıkmayan geleceğine sahip çıkamaz. Bizler kanla sulanmış bu topraklarda birer şehit ve gazi torunları olarak yaşamaktayız” diyerek, gazilik ünvanının önemini dile getirdi.

2. Ordu Komutanlığı’nda görevli Piyade Yarbay Zafer Tatacak ise, “Gazilik” konulu konuşma yaptı. Tatacak, “Büyük zaferin mimarı, baş komutanımız Gazi Mustafa kemal Atatürk’e, Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasından sonra 19 Eylül 1921'de, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin toplantısında kabul edilen Mareşal rütbesi ile Gazi unvanı verilmesinin 93’ncü yıldönümü, aynı zamanda asil ve şerefli gazilerimizin onur ve gurur günü olan Gaziler Günü’dür” dedi.

Malatya Lisesi Tarih Öğretmeni Abdulvahap Alkan da, “Milli ve dini hayatımızda Gazilik” konulu konferans verdi. Alkan, Gazilik ünvanının tanımını yaparak, gazi ve şehitliğin önemini dile getirdi. Alkan, peygamber efendimizin gazi ve şehitlerle ilgili hadislerinde de örnekler verdi.

ŞEHİTLİK ZİYARETİ..

Gaziler Günü nedeniyle Malatya’da şehitlik ziyaret edilerek, mezarlara karanfil bırakıldı ve dualar edildi. 

19 Eylül 1921'de, Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal rütbesi ile Gazi unvanı verilmesinin 93’ncü yıldönümü nedeniyle düzenlenen şehitlik ziyaretine, Vali Yardımcısı Mehmet Özel ve Murat Çağrı Erdinç, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nevzat Aslan, Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Başsavcı Mustafa Alper, İl Müftüsü Ümit Çimen, şehit ve gazi derneklerinin yöneticileri, bazı daire müdürleri, askeri ve mülki erkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Protokol üyeleri, asker ve polis şehitliği ile vefat eden gazilerin mezarlarını ziyaret ederek, mezarlara karanfil bırakıldı ve dualar edildi. İl Müftüsü Ümit Çimen’in duası ile ziyaret programı sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız