SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gaziler Günü Törenleri

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:35:51
Gaziler Günü Törenleri
A- A+ PAYLAŞ

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Malatya’da resmi tören düzenlendi. 

İlk olarak Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen çelenk sunum töreninde Valilik, Belediye,2.Ordu ve Gaziler Derneği tarafından anıta çelenk sunuldu. Törene Vali Süleyman Kamçı, 2.Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Avni Angun, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile Battalgazi ve Yeşilyurt İlçe Kaymakamları, Cumhuriyet Başsavcı vekili Abdulkadir Gündem, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile gaziler ve askeri erkan katıldı.

Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunurken yüksek noktalarda özel hareket polisleri konuşlanarak çevre güvenliği aldı.

Anıt önündeki törenin ardından program Şehir Mezarlığı'nda devam etti. Protokol ve gaziler Garnizon Şehitliği, Polis Şehitliği ve Gazi Mezarlığı'nı ziyaret ederek mezarlara karanfil bıraktılar. Şehit ailelerinin de katıldığı şehitlik ziyaretinde duygusal anlar da yaşandı.

Şehitlik ziyaretinin ardından Kongre Kültür Merkezi’nde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen toplantıya geçildi. Gazi ve şehit ailelerinin de katıldığı etkinlikte ilk olarak söz alan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı H.Ziya Öztürk, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Garnizon Komutanlığı’nda görevli Piyade Albay Zafer Tatacak tarafından ‘Gazilik’ konulu yapılan konuşmanın ardından Milli Eğitim Müdürlüğü Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli Türkçe Öğretmeni Mahmut Karaaslan tarafından da ‘Milli ve Dini Hayatımızda Gazilik’ adlı konferans verildi.

GAZİLER VE ŞEHİT AİLELERİNE YEMEK..

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla, Malatya’daki Gaziler, Vali Süleyman Kamçı’nın ev sahipliğinde öğle yemeğinde bir araya geldiler. 

Bir otelde düzenlenen programa Vali Kamçı eşi Ayşe Kamçı ile katılırken, yemeğe kent protokolünün yanı sıra çok sayıda şehit yakını ile gazi katıldı. Yemek öncesi bir konuşma yapan Vali Süleyman Kamçı, “Necip Türk milletinin vatan, bayrak ve milli birlik uğruna gözünü, kolunu, bacağını feda eden kahraman evlatlarının bu şan ve şeref gününde sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşamaktayız” dedi.

Tarih boyunda Türk milletinin şehitlik ve gazilik makamlarına nail olabilmek için gözünü bile kırpmadan hayatını ortaya koymaktan asla çekinmediğini belirten Vali Kamçı, bunun da yazılan kahramanlık destanları ile defalarca ispatlandığını dile getirdi. Türk Milletinin şehitlik nasip olduğunda nurlanmayı, gazilik nasip olduğunda ise onurlanmayı kendisine bahşedilen en büyük mertebe bildiğini söyleyen Kamçı, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele parolası olan ‘Ya İstiklal ya ölüm’ ifadelerini aziz milletimiz dün olduğu gibi bugün ve yarın da düstur edinecektir” diye konuştu.

Kamçı, "Şehitlerimiz ve Gazilerimiz emin olsunlar ki, kutlu vatan üzerinde birlik ve beraberliğimizin bozulmasına asla müsaade edilmeyecektir” diyerek Gaziler günü dolayısıyla davete icabet eden herkese teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız