SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gaziler Günü Ziyareti

A- A+ PAYLAŞ

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Türkiye Muharip Gaziler Derneği (TMGD) Malatya Şube Başkanı Bayram Akdemir, Malatya Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği Başkanı Duran Şahin ve beraberindekiler, Belediye Başkan Vekili Hasan Atay'ı  ziyaret etti. 
 
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın il dışında olması dolayısıyla belediye başkanlığına vekalet eden Hasan Atay, kaptığı konuşmada, "Sakarya Meydan Muharebesi'nin kazanılmasından sonra 19 Eylül 1921 tarihinde TBMM tarafından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e mareşal gazi rütbesi verilmiştir. 19 Eylül, Gaziler Günü olarak kanunen Türkiye'de kutlanmaktadır. Bağımsızlığı savunmak, yurt topraklarımızı korumak için yapılan savaşlar kutsaldır. Tarihten gereken dersi almak ve geçmişi unutmamak çok önemlidir. Kahramanlık günlerini, şehitler ve gazilerimize borçluyuz. Destanlar yaratan şehit ve gaziler birer onur abidemizdir. Gazilerimize duyduğumuz minneti belirtirken, bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle de anıyoruz" dedi. 
 
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Bayram Akdemir de konuşmasında , "Gaziler Günü vesilesiyle günün anlamından dolayı sizleri makamınızda ziyaret etmeyi uygun bulduk. Bizleri kabul ettiğiniz için sizlere teşekkürü borç biliriz" ifadelerini kullandı.
 

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ ANMA PROGRAMI
 
Malatya Valiliği İl Anma Komitesi tarafından yapılan açıklama şöyle : 
 
"27.06.2002 tarihli ve 4768 sayılı kanun ile 19 Eylül Günü “Gaziler Günü” olarak İlân edilmiştir.19 Eylül günü, Ülkemizde bütün kamu kurum ve kuruluşlarının öncülüğünde, halkımızın ve sivil kuruluşların iştiraki ile her yıl anma töreni düzenlenmektedir. Yapılacak törenlere tüm kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri katılacaktır.
 
19 Eylül 2011 Pazartesi günü tüm kamu kurum ve kuruluşları Türk Bayrağı ve Atatürk posterleri ile donatılacaktır.
 
A- ÇELENK SUNMA TÖRENİ (19 Eylül 2011 Pazartesi günü saat:09.00)
 
1-Atatürk Anıtına; Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanlığınca çelenk konulması,
2-Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile birlikte Şanlı Bayrağımızın göndere çekilmesi,
3-Atatürk İlköğretim Okulu Tarih Öğretmeni Hatem DENKTAŞ tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması.
 
B- SABANCI KÜLTÜR MERKEZİ’NDEKİ TÖREN (19 Eylül 2011 Pazartesi günü saat: 09.45)
 
1-Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması,
2-Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Bayram AKDEMİR tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması,
3-İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hulusi ARSLAN tarafından “Milli ve Dini Hayatımızda Gazilik” adlı konferans verilmesi,
4-Garnizon Komutanlığında görevli P.Bnb.Zafer TATACAK tarafından sunum yapılması,
 
C- DİĞER ETKİNLİKLER
 
1-Şehit ve Gazilerimiz için Malatya Müftülüğü’nce 16 Eylül 2011 Cuma günü saat:16.00’da (İkindi Namazına müteakip) Yeni Camii’de mevlit okutulacaktır.
2-Garnizon Komutanlığınca 19 Eylül 2011 günü saat:17.00’da İnönü Meydanında Bando gösterisi icra edilecektir.
3-Günün anlam ve önemini belirten pankartlar Malatya Belediyesi tarafından yaptırılarak şehrin uygun yerlerine asılacaktır.
4-Gaziler günü nedeniyle Gazileri temsilen bir grup gazimiz, Dernek Başkanları ile birlikte, 16 Eylül 2011 Cuma günü Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığını ziyaret edeceklerdir."

 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız