SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gaziler Kıbrıs Yolunda

A- A+ PAYLAŞ

Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan Malatyalı gaziler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) uğurlandı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Bayram Akdemir'in başkanlığındaki 17 gazi, Ata İşhanı önünden Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın'ın da katıldığı törenle KKTC'ye uğurlandı. Malatya Valiliği, 2.Ordu Komutanlığı ve Malatya Belediyesi'nin desteğiyle 22-26 Aralık tarihleri arasında Kıbrıs'a gezi planı çerçevesinde hareket ettiklerini söyleyen Akdemir, "Malatya'daki 17 gazinin katıldığı gezi ile birçok Kıbrıs gazisi, 34 yıl önce savaştıkları yerleri gezecekler ve heyecanı tekrar yaşayacaklar. 34 yıl önce Kıbrıs Türk halkının gördüğü Rum ve Yunan zulmüne karşı 20 Temmuz 1974 tarihinde Kıbrıs Barış Harekatı'na, 'Kıbrıs Yunan olmaz' diyerek Kıbrıs Türk halkının yardımına Türk ulusu olarak sahip çıkmıştık. Bugün o toprakları 34 yıl sonra ziyaret edecek olmamız nedeniyle heyecan yaşıyoruz" dedi.

Akdemir, kendilerine bu imkanı sağlayan Valilik, 2.Ordu Komutanlığı ve Malatya Belediyesi'ne teşekkür etti. 2.Ordu Komutanlığı yetkililerinin de bulunduğu uğurlama töreninde konuşan Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın ise, "Kıbrıs'a barış götürmek üzere kanlarını ve canlarını göze alarak savaşan ve gazi olan kardeşlerimizin 34 yıl sonra bu toprakları ziyaret edecek olmasını çok anlamlı buluyoruz. İnşallah bizlerin selamlarını götürecekler" diye konuştu.
Akın, Malatya Belediyesi olarak tahsis ettikleri minibüsle Kıbrıs'ı gezecek olan gazilere hayırlı yolculuklar diledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız