SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gazze'de İsrail Terörü: 2 Ölü, 82 Yaralı

0
Güncellendi - 2017-12-16 03:41:29
Gazze'de İsrail Terörü: 2 Ölü, 82 Yaralı
A- A+ PAYLAŞ

İsrail askerlerinin Gazze sınırında gösteri yapan Filistinlilere müdahalesi sonucu birisi engelli 2 kişinin şehit olduğu, 5'i ağır 82 kişinin yaralandığı bildirildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail askerlerinin Gazze'nin sınır bölgelerinde düzenlenen gösterilere müdahalesinde Yasir Sukkar (23), İbrahim Ebu Süreyya (29) adında iki Filistinli gencin şehit olduğu, 5'i ağır 82 kişinin yaralandığını" belirtti.

Şehit Ebu Süreyya'nın İsrail'in 2008 yılındaki hava saldırılarında iki bacağını kaybeden engelli bir vatandaş olduğu kaydedildi.

Han Yunus kentinin doğusunda 25, Gazze'nin doğusunda 26, Cibaliye'nin doğusunda ise 23 Filistinlinin gerçek mermiyle yaralandığını aktaran Kudra, El-Beric Mülteci Kampı'nda da 8 Filistinlinin yaralandığını söyledi.

Kudüs’te protesto gösterisine İsrail polisinden müdahaleİsrail polisi Kudüs’te cuma namazı sonrası protesto gösterisi düzenleyen cemaate biber gazlı sprey sıkarak fiziksel müdahalede bulundu.15.12.2017

Gazze'nin doğusundaki Kudüs'e destek gösterisine katılan çok sayıda Filistinli genç, İsrail ile Gazze'yi ayıran sınıra doğru yürüdü.

İsrail askerleri, kendilerine taş atan Filistinlilere plastik ve gerçek merminin yanı sıra göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

İsrail'in, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde Filistin direnişine ait hedeflere geçen hafta cuma ve cumartesi günleri düzenlediği 6 hava saldırısında, 2 Filistinli şehit olurken, Gazze sınırında düzenlenen Kudüs'e destek gösterilerine müdahalesinde de 2 Filistinli şehit olmuştu.

Gazze, AA

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız