SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Geç Bile Kalındı'

A- A+ PAYLAŞ

Van' da 33 köylünün öldürülmesi emrini veren Orgeneral Mustafa Muğlalı'nın adının kışladan silinmesine destek veren AKP'li Dengir Mir Mehmet Fırat, "Geç bile kalındı. Hayırlı olsun" dedi.

AKP tarafından düzenlenen "Türkiye Buluşmaları" programı Belediye Konferans Salonu'nda yapıldı. Konferansa konuşmacı olarak AKP Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat katıldı. Programa, AKP Malatya milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık ve İhsan Koca, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata, İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ile birlikte partililer ve davetliler katıldılar.

Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, konferans öncesinde basın mensuplarının sorusuna verdiği yanıtta, 30 Temmuz 1943'te Van'ın Özalp ilçesinde İran sınırını izinsiz geçerek hayvan ticareti yapan 33 köylüyü kurşuna dizdiren Orgeneral Mustafa Muğlalı'nın isminin kışla tabelasından indirilmesine destek verdi. Fırat, "Doğruluğu nereden belli? Sayın Muğlalı yargılandı, Türk adaleti onu mahkum etti. Suçlu buldu. Suçlu bulunan bir insanın isminin kışlaya verilmesinin ben doğru olduğunu hiçbir zaman düşünmedim. Hatta geç kalmış olan bir karar. Hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

Fırat, konferansında, Türkiye'de değişime sebep olan faktörlerin çok iyi bilinmesi gerektiğini söyledi.

AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ise yaptığı konuşmasında, "Çetelere, mafyalara, tehditlere boyun eğmedik, eyvallah demedik. Emaneti devraldığımız Türkiye'yi azimle, gayretle, kararlılıkla bugünlere getirdik. Elbette, bitmedi. Bütün sorunlar çözülmedi, aziz milletimiz Türkiye'nin büyüyeceğine inandı. Milletimiz, her türlü sorunun birlik ve beraberlik içinde çözüleceğine inandı" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız