SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Geç Bile Kalındı..'

A- A+ PAYLAŞ

ADIYAMAN- Adıyaman ve Malatya illerinin Nemrut Dağı yollarının birleştirilme girişimiyle ilgili yetkililer, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler karşılıklı zıt görüşlerini açıklamaya devam ederken Vali Ramazan Sodan (fotoğrafta), yolun bir an önce yapılması gerektiğini belirterek, "Geç bile kalındığı kanaatindeyim" dedi.

Adıyaman ve Malatya kamuoyunu meşgul eden Adıyaman ve Malatya'nın Nemrut Dağı yollarının birleştirilmesiyle ilgili zıt görüşlü fikirler açıklama üstüne açıklama yapıyor. Malatya ile Adıyaman'ın yollarının birleştirileceği konusunda fikir birliğine varıldığını açıklayan Vali Ramazan Sodan, bu gün yeni bir açıklama yaptı.

Yolların birleştirilmesi noktasında kendisini eleştiren sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilere cevap verir nitelikte açıklamada bulundu.

"Geç bile kalındığı kanaatindeyim" diyen Vali Ramazan Sodan, yolların birleştirilmesinin her iki ilin yararına olacağında ısrar etti.

Vali Sodan, "Nemrut yolu objektif olarak değerlendirilmelidir. Ben geç bile kalındığı kanaatindeyim. Malatya'dan turistler Nemrut'a kadar zaten geliyor ve oradan tekrar dönüyor. Kommangene Krallığına ait tarihi eserler bir bütündür. Perre, Karakuş Tepesi, Cendere Köprüsü, Arsemia, Eski Kahta kalesi bunlar bir bütündür. Nemrut'u görmüş kişiler bu eserleri görmemişler ise bir anlam ifade etmiyor. Malatya yolu ile Adıyaman yolu arasında bir birleşim sağlanarak Nemrut'u gezmeye gelen insanlar oradan Adıyaman'daki eserleri görmeye gelebilirler. Adıyaman ili olarak karlı çıkarız. Nemrut'tan gelen yolu kapatalım Nemrut'a gelen bu tarafı görmesin dersek bana pek mantıklı gelmiyor. Nemrut yolu ile Adıyaman yolunu birleştirirsek Malatya'da pastadan payını alır Adıyaman'da istifade eder. Kommagene krallığına ait tarihi eserler bizim sınırlarımız içerisinde kimse bunu alıp bir yere götüremez. Bu yolların birleşmesi Malatya ve Adıyaman' a yarar getireceği kanaatindeyim. Halkta, kamuoyu da 'Bize ne zarar
getirir?' söylesin" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız