SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Geç de Olsa Kınadılar

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:00:15
Geç de Olsa Kınadılar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Barosu Kadın Hakları Komisyonu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yapılan açıklamada, " Şu da unutulmamalıdır ki kadın toplumda birey olarak varsa, özgürse ve karşı cinsle eşitse ancak hukuk devleti vardır” denildi.

Malatya Barosu Kadın Hakları Komisyonu adına Av. İlknur İşler tarafından okunan açıklamada, “Bu güzel dünyada yalnız yaşamıyoruz. Kadınlarımızı anladığımız, saygı duyduğumuz, yaşam ve özgürlük hakkı başta olmak üzere sağlık, eğitim, yiyecek, barınma ve toplumsal hizmetler de içinde olmak üzere sağlığına ve esenliğine uygun bir yaşam düzeyine kavuşma, mal ve mülk edinme, çalışma, işini seçme özgürlüğüne saygı duyulduğu ölçüde mutlu bir dünya kurmuş oluruz. Ülkemizin ve dünyamızın daha eşitlikçi, daha yaşanabilir hale gelmesi için erkeklerle yan yana çalışmayı hedefleyen biz kadınlar, eşitliği, özgürlüğü, hakça bir yaşamı, onurlu çalışmayı, eğitim, sağlık ve sosyal güvenlik hakkından eşit bir şekilde yararlanmayı savunmaya devam edeceğiz. Günümüz demokrasilerinde devletin önemli görevlerinin başında kadına yönelik şiddeti önlemek ve toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak gelmektedir. Ancak ataerkil toplumsal yapıyla biçimlenmiş sosyal ve idari yapı içerisinde ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği’ bu bağlamda, kadını bir birey olarak hiçe saymakta, kadınların ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal hayata eşit ve etkin katılımı yok edilmeye çalışılmaktadır.

Bilindiği üzere kısa bir süre önce kentin birçok noktasında ‘kadına köle olma, evinin reisi ol’ afişleri asılmış olup, tepkiler nedeniyle kısa sürede toplatılmıştır. Malatya Barosu olarak toplumsal cinsiyet ayrımcılığı ve kadına karşı nefret suçunun pekişmesine neden olabilecek afişleri düzenleyen, kentin muhtelif noktalarında yayımlanmasını sağlayanları kınadığımızı bu vesileyle belirtmek isteriz. Kadını bir obje, bir meta olarak gören ve kadına karşı yapılabilecek şiddeti haklı göstermeye çalışan anlayışın hukuki olarak da sonuna kadar karşısında duracağımızı belirtiyoruz. Malatya Barosu, uluslararası sözleşmeler,anayasa ve tüm yasalarda güvence altına alınmış bulunan kadının insan haklarının kullanımını etkinleştirecek tüm tedbirlerin uygulanması için çalışacağı ve süreçlerin takipçisi olacağı gibi, kadınların aktif ve etkin bireyler olarak yaşamaları için mücadele etmekte de kararlıdır. Şu da unutulmamalıdır ki kadın toplumda birey olarak varsa, özgürse ve karşı cinsle eşitse ancak hukuk devleti vardır” ifadelerine yer verildi.

Yaygın basın organlarında da haber olan ve tepki gören "Kadına köle olma, evinin reisi ol" afişlerini hazırlatarak kentin çeşitli yerlerine astıran Kent Konseyi'nin genel sekreterliğini Avukat Ali Yıldırım yapıyor. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız