SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Geç Kaldı Aslında"

A- A+ PAYLAŞ

Fırat Kalkınma Ajansı'nın düzenlediği '1. Bölgesel Kalkınma Konferansı'na katılmak için gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Standard and Poor's'un Türkiye'nin yerel para birimi cinsinden kredi notunu iki basamak artırmasını değerlendirdi. Hisarcıklıoğlu,  "Türkiye'nin durumunun tescili oldu. Geç kaldı aslında. Daha önce yapmalıydı" dedi. 
 
 
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Çarşamba gecesi Malatya'ya geldi. Hisarcıklıoğlu, Malatya Havaalanı'nda Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, MESOB Başkanı Şevket Keskin, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kalaycıoğlu ve Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva tarafından karşılandı. 
 
Standard and Poor's'un Türkiye'nin TL cinsinden kredi notunu iki basamak artırması ile ilgili sorusu üzerine Hisarcıklıoğlu, "Türkiye'nin durumunun tescili oldu. Biz bunun yeterli olduğuna inanmıyoruz. İnşallah Türk Lirası noktasında, kredilendirme noktasında gelmiş olduğu noktadan memnunuz. Standard and Poor's'tan 2 ay önce uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch zaten bunu açıklamıştı. Fitch'in yaptığı raporun teyidi olmuş oldu Standard and Poor's''un yaptığı. Geç kaldı aslında. Daha önce yapmalıydı" dedi. 
 
Hisarcıklıoğlu ile birlikte Malatya Milletvekili  Mücahit Fındıklı da Malatya'ya geldi. 
 
VALİ SARAN'I ZİYARET
 
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, beraberindeki Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Tahir Kalaycıoğlu ile birlikte Vali Saran'ı ziyaret etti.

 
Hisarcıklıoğlu ziyaretin nezaket amaçlı olduğunu belirtirken, Vali Ulvi Saran ise, "Ekonominin ve istihdamın oluştuğu sorumluluk gereken bir görevdesiniz. İnşallah Türkiye ekonomik olarak, sosyal olarak çok daha iyi seviyelere gelecek. Bunda, başında bulunduğunuz teşkilata bağlı unsurların çok büyük rolü var" dedi. Hisarcıklıoğlu, Vali Saran'a çini tabak hediye ederken, Vali Saran da Hisarcıklıoğlu'na tepside kuru kayısı hediye etti.
 
"KREDİ GARANTİ FONU" SÖZÜ..
 
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı da ziyaret eden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, burada kısa bir konuşma yaptı. AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, MTSO Meclis Başkanı Sami Payza, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Tahir Kalaycıoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ve MTSO Meclis üyelerinin yer aldığı toplantıda konuşan Hisarcıklıoğlu, Malatya'ya Kredi Garanti Fonu kurulması sözünü verdi. Hisarcıklıoğlu, "Malatya Ticaret ve Sanayi Odası mekan verecek. Küçük ve orta boy işletmeler açısından Kredi Garanti Fonu önemlidir. Kredi Garanti Fonu kanalıyla 22 banka kredi veriyor. Küçük ve orta boy işletmelerin projeleri makul ise destek sağlanıyor" şeklinde konuştu. 

 
Hisarcıklıoğlu, "Ülkede huzur olmazsa iş olmaz. Dükkanınızda, ortağınızda huzur olmazsa iş olmaz. Huzura hepimizin dikkat etmemiz lazım. Huzuru kim bozmak istiyorsa, bozdurtmamak lazım. Ülkemizin geleceği parlaktır. Doğumuz ve güneyimizdeki ülkelerde politik riskler en had safhada. Batımızdaki ülkeler ise ekonomik krizle karşı karşıyalar. Batımız ekonomik krizde, doğumuz politik çalkantılarda, tek bunların arasında istikrar adası Türkiye var. Bu huzurumuzu bozdurtmamamız lazım. Eğer huzur ve istikrar sürerse 2023'den önce ilk 10'a girebilmek için şansımız var. Onun için aklımızı kullanıp, birlik ve beraberlik içinde çalışacağız" diye konuştu. 
 
MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, yaptıkları hizmetleri anlatıp, yeni binalarına TOBB başkanından destek istedi. Toplantı sonunda Ticaret Borsası Başkanı Kalaycıoğlu, Hisarcıklıoğlu'na kuru kayısı ve çeşitli ürünler hediye etti. 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız