SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Geç Kalındı, Dayanamadı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:36:52
A- A+ PAYLAŞ

Almanya’nın Hamburg kentinde ikamet eden Malatyalı Çelikyay ailesinin doğuştan kalbi delik olan ve sekiz aydır hayatta kalma mücadelesi veren iki buçuk yaşındaki oğulları Cihangir bebek hayatını kaybetti. Gözyaşları içerisinde cenaze namazı kılınan küçük Cihangir’in naaşı, defnedilmek üzere Malatya’ya gönderildi. Bir Perşembe günü doğan talihsiz yavru yine bir Perşembe günü toprağa verilecek. 

Hamburg’da geçirdiği 3 ameliyattan sonra 100 km mesafedeki Kiel şehrindeki Üniversite Çocuk Kliniği’nde 8 aydır tedavi gören Cihangir, bir dizi ameliyata tabi tutulmuştu. Cihangir, yaşadığı komplikasyonlar neticesi kalp nakli listesine alınmıştı. Almanya’nın Hamburg şehrinde ikamet eden ve ev kiralayarak Kiel kentinde kalan Malatyalı Bilge ve Fatih Çelikyay, Cihangir’in yaşatılması için Türk yetkililere seslenerek, yardım talebinde bulunmuşlardı. Kalp nakli için 15. sıraya alınan Cihangir bebek, geçirdiği ameliyatlar neticesinde vücudunun diğer organların güç kaybetmesiyle birlikte nakil listesinde çıkarılmıştı. Doktorlar anne-babaya Cihangir’e kalp nakli yapılsa bile yaşama ihtimalinin çok düşük olduğunu belirtmişlerdi.

Doktorların ‘kalp nakli yapsak da yaşamaz’ telkinlerine karşı çıkan aile, minik Cihangir’in tedavisini Türkiye’de devam ettirmek istemişlerdi. Türkiye’deki yetkililere seslenen Bilge ve Fatih Çelikyay çifti maalesef sesini hiçbir yetkiliye duyurmayı başaramamıştı.

Önceki gün vefat eden Cihangir bebeğin cenazesinde gözyaşları sel oldu aktı. Cihangir’in naaşı, Hamburg Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Mescid-i Aksa Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere Malatya’ya gönderildi. Daha önce 3 çocuklarını da kaybeden Çelikyay ailesi Cihangir’in ölümüyle de bir kez daha yıkıldı. Evlat kaybetmenin acısını yaşayan Çelikyay ailesi, hukuki süreç başlattı.

Yeğenine doyamayan amca Hasan Çelikyay, Cihangir'in ölümünden doktorları sorumlu tuttu. Amca Çelikyay, “Cihangir 2,5 yaşındaydı. Doğuştan bir kalp rahatsızlığı vardı. Bayağı bir tedavi gördükten sonra Kiel’deki doktorlar Cihangir’in kalp nakli olması gerektiğine karar verdi. Buna sevindik ama aradan 3 gün geçtikten sonra kalp nakli listesinden çıkarıldı. Sakat kalacak dediler. Doktorlarla konuştuğumda ‘Cihangir’e, yaşama ihtimali düşük olduğu için bu kalbi vermek istemiyoruz’ dediler. Cihangir’e değil de kalbe yazık olacağı için vermediler kalbi, listeden çıkarttılar. Hem listeden çıkardılar hem de dosyayı kapattılar” diye konuştu. Avrupa’nın birçok ülkesine haber salarak tedavi talebinde bulunan Çelikyay ailesine İsviçre’den bir Yunan doktorun cevap verdiğini anlatan Hasan Çelikyay, ancak geç kalındığını ve Cihangir bebeğin kalbinin dayanamayarak vefat ettiğini dile getirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız