SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Geç Kalmaktan Korkmalı"

0
Güncellendi - 2016-01-14 20:11:05
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi ile Malatya Halk Sağlığı Müdürlüğü iş birliğiyle “Halk Sağlığı Bilgilendirme Eğitim Programları”  aralıksız devam ediyor. Bu kapsamında “Kanser ve Farkındalık” başlıklı eğitim programına Battalgazi ve Şehit Fevzi mahallelerinde devam edildi.

Battalgazi ve Şehit Fevzi mahallelerinde gerçekleştirilen programa konuşmacı olarak Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde görevli Doktor Özgür Özdemir katıldı. Eğitim programına, AKP Battalgazi İlçe Kadın kolları üyeleriyle, çok sayıda kadın ilgi gösterdi. Kanser hastalığının artmasında alkol ve sigaranın önemli etkilerinin olduğunu belirten Halk Sağlığı Müdürlüğünde görevli Doktor Özgür Özdemir, “Kanserle savaşabilmek, zararlarını azaltabilmek için halka hastalığın önemini ve kanserle savaşma yöntemlerini anlatmak gerekir. Tıp biliminin gelişmesi, insanların eskiye göre daha bilinçli olması, pek çok insanı kanserden koruyor. Bu sayı tıbbi ilerleme ve sağlıklı beslenmeyle daha da yukarı çıkacak. Kanser konusunda yapılacak her türlü bilimsel çalışmaya birçok devlet önemli bütçeler harcıyor. Kanser hastalığının gerçek nedeni tam olarak bilinmiyor. Ancak alkol, sigara içenlerde bu hastalığa yakalanma riski çok yüksek. Kimyasal madde işi yapanlar, güneş ve röntgen ışınları altında kalanlarda da bu risk genelde yüksek çıkıyor. Sağlıklı bir vücut için, kansersiz bir hayat için, yapılması gereken önemli birkaç adım ise düzenli ve sağlıklı beslenme, düzenli sağlık kontrolleridir. Erken teşhis her şeyden önemli. İnsanlar kanserden değil, geç kalmaktan korkmalı” dedi.

Bülten

 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız