SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Geç Oldu Ama.. "Pırıl Pırıl Oldu"

0
Güncellendi - 2016-09-30 17:31:37
Geç Oldu Ama..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Mimar Sinan Caddesinde devam eden değişim-dönüşüm ve yenileme çalışmalarının büyük bölümü tamamlandı.

Malatya kent merkezinin tam ortasında bulunan ve şehir içi trafik yoğunluğunun önemli ölçüde yükünü taşıyan Mimar Sinan Caddesi, Malatya yakışır bir hale getiriliyor.

Düzenleme çalışmaları kapsamında 1.2 kilometre uzunluğundaki yol standartlara uygun hale getirildi. Genişliği 4.50 metre olan yolun 1 metrelik bölümü bisiklet yolu olarak yapıldı. Kaldırım Genişliği 2.25 metre olan yolda 5400 m2 kaldırım taşı kullanıldı. 2 metre genişliğinde cep otoparklarının yapıldığı cadde de MASKİ de yağmur suyu drenaj hatları yapıp, kanalizasyon ve içmesuyu hatlarını da yeniledi.

Diğer kurumlarda yine cadde üzerinde bulunan altyapılarını yeniledi. Büyükşehir Belediyesi Cadde üzerinde 80 adet aydınlatma direği monte ederken, ağaçlandırma çalışmalarını ise önümüzdeki günlerde tamamlayacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Mimar Sinan Caddesinde incelemelerde bulunarak, çalışmalarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Geziye Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar, MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, bazı daire başkanları, şube müdürleri ile Nuriye Mahalle Muhtarı Muzaffer Polat’ta katıldı.

Büyük Mustafa Paşa Mahallesinde başlayıp, Nuriye Mahallesi'ni de içine alan Mimar Sinan Caddesi'ndeki çalışmaların bitmesiyle Malatya’nın daha da güzelleşeceğini belirten Nuriye Mahalle Muhtarı Muzaffer Polat, “Proje başlamadan önce teknik ekipler buraya gelerek, mahalle sakinleri ve esnafları dinlediler. Cadde üzerindeki tek sıkıntı otoparktı. Burası tek yön ve cep otoparklar yapılarak sorunun çözümü sağlandı. Çalışmaların büyük bir kısmı tamamlandı. Son rötuşlar yapılıyor. Çalışmaların tamamı bittiğinde caddemiz güzel bir görünüme kavuşacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya kent merkezine önemli yatırımların yapıldığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Mimar Sinan Caddesinin Malatya’nın önemli ulaşım akslarından biri olduğunu söyledi.

Mimar Sinan Caddesinin baştan aşağı yenilendiğini vurgulayan Başkan Çakır, “Caddemizin düzenleme çalışmalarıyla pırıl pırıl oldu. Caddemizin bütün altyapısını yeniledik. Diğer kurumlarımızda altyapılarını yeniledi. Caddemizin 1 metrelik bölümünü bisiklet yolu olarak ayırdık. Güzel Malatya’mızın her caddesini her sokağını güzel ve yaşanabilir bir hale getirmek için çalışıyoruz. Yapılan bu çalışmalar ulaşımı da rahatlatıyor. Burada var olan sorunlar düzenleme çalışmalarıyla ortadan kalktı. Malatya’mız için hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Bülten

mimarsinan2

mimarsinan3

mimarsinan1

mimarsinan4

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • nuri (7 yıl önce)
    Mimarsinan caddesinde yol kaldırım sokak lambaları içme su boruları yenilendi.ağaç dikildi çok güzel ama mimrsinan caddesinin tam orta kısmındaki kaldırım en geniş kısım oldu burasını enine araba park koyma şeklinde yapsalar dı10 araba sığacağına 30 araç sığardı burada. yarın park yü zünden çok kavgalar yaşanır. birde bu açılışı yapılan kısım mimarsinan caddesinin zapcı oğlu caddesi girişi ile rahmi akıncı ilk okulu bölümüdür. mimarsinan caddesi 6 muhtarlığa aittir.okullar açılmadan yapılan bu kısımın muhtarları neden açılışa çağrılmamışta o bölümde hiç sınırı olmayan mahalle muhtarı açılışa çağrıl mıştır.şöyle anlaşılıyor o 4 mahle muhtarı çalışmadı ben bu raları yaptırdım ey millet 30.03.2019 yerel seçimlerinde oylarınıza talibim buraları ben yaptırdım onlar bir işe yaramaz bak hep ben burdayım.....
    0
    0
    Yanıtla
  • FUAT (7 yıl önce)
    Yol daraltma çalışmaları hızla devam ediyor. Bu gidişle araçların geçeceği yol kalmayacak. Durmak yok devam edin. TEBRİKLER.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.t.t (7 yıl önce)
    Malatya şehir mimarisi sıfır denecek kadar düşük seviyede sanki yayanın çok işlek olduğu bir cadde 2 buçuk metre genişliğinde kaldırım yapıyorlar günde kaç yaya kullanıyor orayı iki elin parmaklarını geçmez adam evinin önüne park yapamayıp mahalle mahalle park yeri arasın dursun o kadar kaldırima vereceğine yola ekle bi işe yarasın araç sayısı almış başını gidiyor bunlar iyice yolları daraltıyor ilerde tekrar o kaldırımlar yıkılacak yollar dar olmuş denecek fazla değil 5 yıla kadar vakti var
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil (7 yıl önce)
    Umarim o yollarda insanlar tek yone riayet eder.araclari nereye koyacak millet merak ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla