SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gece 1'lere Kadar Çalışıyorum"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:42:31
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Her zamankinden çok daha ince bir aday belirleme yöntemi takip ediyoruz. Bizim bu çalışmamızı hiçbir siyasi partinin yapmış olacağına inanmıyorum" dedi. 

30 Mart’ta yapılacak mahalli seçimlere yönelik aday belirleme çalışmalarının belli bir aşamaya geldiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, “Adaylarımızı kamuoyuna artık duyuruyoruz. Bugün 10 ilimizdeki adaylarımızı sizlere tanıtacağız. Önümüzde bir 4 ay gibi süreç var, bu 4 ayın en güzel şekilde değerlendirilmesi lazım. 1 Aralık memurların istifada son günü. Partimizin teşkilatında görevli olup ta aday olmayı düşünenler içinde son gün. Çeşitli istifa gerektiren bazı kurumlar var ki onların da son günü. Bu arkadaşlarımız da teşkilatlarla koordineli olarak istifa etmesi gerekenler hemen bu adımları atmaları gerekir. Her zamankinden çok daha ince bir aday belirleme yöntemi takip ediyoruz. Bizim bu çalışmamızı hiçbir siyasi partinin yapmış olacağına inanmıyorum. Gece 01.00’lere kadar arkadaşlarımızla çalışıyorum. 11 kişilik üst kurul ile birlikte bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her açıdan kendi iç muhasebemizi yapıyoruz. Temayül yoklamaları perdeye alıyoruz. Orada bunları değerlendiriyoruz. Bir çok yerde yaptığımız kamuoyu araştırmalarını tekrar perdeye alıyoruz. Mukayeseli olarak inceledikten sonra tekrar incelememiz gereken il varsa çalışmalarımızı yapıyoruz. Mevcut başkanlarımızın performanslarını yakından takip ederken, başkanlarımızın olmadığı yerde en iyi adaylarımızı tespit ediyoruz. Elbette teşkilatımızın tavrı, kanaatleri bizler için önem arz ediyor” diye konuştu.

GÜMÜŞHANE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ERCAN ÇİMEN

Grup salonunda bazı illerin yaptığı çalışmalar katılımcılara izlettiren Başbakan Erdoğan, ilk olarak Gümüşhane’de yapılan çalışmalar ekrana gelirken, Başbakan Erdoğan, Gümüşhane’ye yapılan hizmetlerle ilgili bilgi verdi. Başbakan Erdoğan, mevcut AK Parti Gümüşhane İl Başkanı olan ve Gümüşhane Belediye Başkan Adayı olarak belirlenen Ercan Çimen’i kürsüye çağırdı.

BARTIN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI SEYFETİN KALAY

Bartın ile ilgili videonun izletilmesinden sonra Başbakan Erdoğan Bartın Belediye Başkan Adayı olarak belirlenen Dr. Seyfettin Kalay’ı açıkladı. Kalay, kürsüye çıkarak Başbakan Erdoğan ile tokalaştı. Kalay’a “kaç çocuk var” diye soran Başbakan Erdoğan, cevabı aldıktan sonra salona dönerek “2 çocuk var” diyerek espri yaptı.

KIRŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YAŞAR BAHÇECİ

Kırşehir için hazırlanan video salonda izlendikten sonra Başbakan Erdoğan, Kırşehir Belediye Başkan Adayı olarak belirlenen mevcut Başkan Yaşar Bahçeci’yi kürsüye çağırdı. 38 yaşındaki Bahçeci, Başbakan Erdoğan ile bir süre görüştükten sonra il milletvekilleri ile birlikte fotoğraf çektirdi.

AMASYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CAFER ÖZDEMİR

Başbakan Erdoğan, Amasya ile ilgili videonun izlenmesinden sonra mevcut Belediye Başkanı Cafer Özdemir’in yeniden aday olarak gösterildiğini açıklayarak Özdemir’i kürsüye çağırdı. Özdemir, AK Parti İl Başkanı Osman Faik Salman ve il milletvekilleri Başbakan ile birlikte fotoğraf çektirdi.

AFYONKARAHİSAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BURHANNETTİN ÇOBAN

Afyonkarahisar’da yapılan hizmetlerin tanıtıldığı videonun ardından Belediye Başkan Adayı olarak belirlenen mevcut Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı açıklayan Erdoğan, Çoban’ın kürsüye çağırdı. Çoban ile birlikte kürsüye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu gören Başbakan Erdoğan, “Bakanımız Afyonkarahisar’a fazla yükleniyor” diyerek espri yaptı.

KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI FATİH MEHMET ERKOÇ

Kahramanmaraş’a yapılan hizmetlerin tanıtılmasından sonra Başbakan Erdoğan, Kahramanmaraş için belirlenen Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç’u kürsüye çağırdı. Başbakan Erdoğan, Mevcut Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’a teşekkür etti. Poyraz’ın nezaketinden bahsederek kendisini tebrik etti. Erkoç’a kaç çocuk olduğunu soran Erdoğan, “Fatih’in açığı kapatması lazım” diyerek espri yaptı.

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI HARUN KARACAN

Eskişehir’e yapılan hizmetlerin özetinin gösterilmesinden sonra Başbakan Erdoğan, Eskişehir Belediye Başkan Adayını Harun Karacan olarak açıkladı. Eskişehir Ticaret Odası Başkanı olan Karacan ve il milletvekilleri kürsüye çıktı.

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MEHMET ÖZHASEKİ

Başbakan Erdoğan, AK Parti’nin ilk açık hava mitingini yaptığı yer olarak açıkladığı Kayseri’nin Belediye Başkan Adayını mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki olarak açıkladı. Erdoğan, “Ben pastırma ile gelecekler zannettim, Mehmet Bey bagajda olduğunu söyledi, yeni davalar kazandığını söyledi. Sağ olsun Kılıçdaroğlu parayı gönderiyor. Benimde Kılıçdaroğlu’ndan aldığım paralar var, vakti saati gelince gereğini yapacağız. Mehmet Bey ‘Kazandığım 12 dava oldu’ diyor, ‘13 tane de yolda var’ diyor. Hayırlı olsun” dedi.

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TAHİR AKYÜREK

Konya ile ilgili tanıtım videosunun izlenmesinden sonra Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak mevcut Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i açıkladı. Başbakan Erdoğan dikey mimarinin Konya’ya yakışmadığının altını çizdi.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MELİH GÖKÇEK

Başbakan Erdoğan, son olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayını açıkladı. Ankara tanıtım videosunun izlenmesinden sonra Başbakan Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Melih Gökçek’i açıkladı. Erdoğan, yerel yönetim ile genel yönetimin el ele verdiğinde önemli hizmetlerin yapıldığını söyledi. Ankaralıların Ankara'da hiç bir zaman ne yerel ne ne genelde iktidarı AK Parti'den başkasına vermediğini söyledi. Erdoğan, Batıkent’e kadar olan metronun yıl sonuna kadar bitecek olan proje olduğunu belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız