SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gece 3'te Kaza Yapan Makam Aracının Ne İşi Vardı?"

0
Güncellendi - 2019-08-08 02:19:18
A- A+ PAYLAŞ

  • YEŞİLYURT BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI.. "Emanet Çarşısı yaptık, sonra bir kısmını yıktık, niye? İşçiler niye çıkarıldı ve yeni işçi niye alınıyor? Kaza yapan makam aracının gece 3'te ne işi vardı?"  sorularının sorulduğu, TAKS değişikliğine ve trafo alanı tahsis talebine ret, Şuyuzedelere kısmi ek yoğunluk hakkı, Yakınca Mahallesinde konut alanında olan bir parsele ticari alan fonksiyonu verilmesi MOTAŞ ve AKSA'ya üye verilmesi, Merhum işadamı Şaban Taçyıldız'ın isminin bir parka verilmesi gibi bir çok maddenin görüşülüp karara bağlandığı Yeşilyurt Belediye Meclis toplantısı yapıldı.

Yeşilyurt Belediye Meclisi Ağustos Ayı olağan toplantısını tek oturumla tamamladı. Başkan Vekili Naci Şavata başkanlığında Gedik Sosyal Tesislerinde toplanan meclis, gündemdeki maddeleri görüşerek karara bağladı.

YÖNETİCİNİN OĞLU KAZA YAPMIŞ!..

Gündem maddelerinin görüşülmesine başlamadan önce söz alan CHP Grup Sözcüsü Günnur Tabel; "Devlet Hastanesi Beydağı Kampüsü (eski SSK) arkasında yer alan alana belediye olarak Emanet Çarşısı yaptık. Kısa bir süre sonra yıktık ve yeniden düzenledik. Bu tür projeler üretilirken planlama yapılmıyor mu? Ekonomik krizle boğuşan Belediyemizde kaynaklarımızın boş yere harcanması ne kadar doğru?" ve "Belediyenin bir makam arabası gece saat 3 sıralarında Bostanbaşı Mahallesi'nde bir kaza yaptı. Saat 17'den sonra makam araçlarının hizmet vermemesi gerekirken gece saat 3 sularında kaza geçirmesi, tasarruf önlemlerinin sık sık gündeme geldiği bir dönemde yaşanması ne kadar doğru, sorumluları hakkında herhangi bir işlem yapıldı  mı ve kaza hasarı Belediyemiz tarafından mı yoksa sorumlular tarafından karşılanacak?" sorularını yöneltti.

Başkan Vekili Naci Şavata; " İlk sorunuzun cevabı zaten sorduğunuz sorunun içerisinde. Mesai saatinden sonra makam araçlarının kullanılmaması gerekir. Belediye yöneticilerimiz bu konuda çok hassas ve gereken işlemleri yapıyor ama soruyu Başkan Yardımcısı Kadircan Esen bey yanıtlayacak sanırım" diyerek sözü Başkan Yardımcısına verdi.

Başkan Yardımcılarından Esen "Hastanenin arkasında yapılan çalışma mevcut kullanılabilir alanı birleştirme- büyütme çalışmasıdır. Yerel ürünlerimizin bu alanda daha çokca yer alması için yapılan bir çalışmadır" ifadeleriyle ilk soruyu ve "Kazaya sebep olan sorumlular hakkında gerekli idari işlem başlatılmıştır ve kazada oluşan hasar,zarar-ziyan kazaya sebep olan sorumlular tarafından karşılanacaktır" ifadeleriye CHP'nin sorularını yanıtladı.

Kaza yapan aracın, Yeşilyurt Kent Konseyi yöneticilerinden birinin makam aracı olduğu, bu kişinin oğlu tarafından anahtarının gizlice alınarak gece kullanıldığı ve kaza yaptığı öğrenildi.

"NİYE ÇIKARILDI NİYE ALINDI?"

CHP Meclis üyesi Önder Öztürkoğlu ise "Tasarruf tedbirleri çerçevesinde İŞGEM'de çalışan bazı işçiler çıkarılmış, fakat bir müddet sonra da aynı şirkete yeni işçi alımları yapıldı. İşçiye ihtiyaç varsa eski işçiler neden işten çıkarıldı, ya da işçiye ihtiyaç yoksa yeni işçiler neden alındı?" sorusunu yöneltti.

Başkan Vekili Şavata, soruyu yanıtlaması için İnsan Kaynakları Müdürü Umut Türk'e söz verdi. İnsan Kaynakları Müdürü Türk de "İşçiler dönemsel (mevsimlik) olarak alınıyor. Sözleşmesi biten işçiler dönem sonunda çıkarılıyor. Belediyemizin yaz aylarında daha çok personele ihtiyacı oluyor. Alınanlarda bu kapsamda alınıyor" ifadeleriyle soruyu yanıtladı.

GÖRÜŞÜLEN MADDELER..

Soru ve yanıtlardan sonra gündem maddelerine geçildi.

Karara bağlanan maddeler şöyle:

-Mevcut planda blok nizam 7 kat ve Tapu Alan Katsayısı (TAKS)0.45 olan Çilesiz Mahallesi 4451 ada 1 nolu parsel için istenenen TAKS oranında değişiklik ve İkizce Mahallesi Gezer mevkine trafo tahsis talebi maddeleri oybirliği ile reddedildi.

-Aşağıbağlar Mahallesi 5413 ada 8 nolu parselde (Fahri Kayahan Bulvarı) bulunan trafo alanının değiştirilmesi,

-Tecde Mahallesinde bulunan rekreasyon alanı içerisinde, bölgenin genel enerji ihtiyacının karşılanması amacıyla trafo alanı tahsis edilmesi,

-Mevcut planda konut alanında kalan Yakınca Mahallesi 531 ada 7 nolu parselin (Galericiler sitesinin arkası) emsal sabit kalma ve yükseklik serbest olma koşulu ile ticari alana dönüşmesi,

-2005 yılında başlayan ve mahkeme tarafından bözulan Karakavak Bölgesindeki hak sahiplerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için yüzde 10'dan fazla olmamak koşulu ile ek yoğunluk verilmesi,

-Yeşilyurt Belediyesi adına MOTAŞ genel kurulunda Mehmet Nogay ve AKSA genel Kurulunda Mehmet Cüreoğlu'nun temsilci olarak belirlenmesi,

-Lağvedilmesi kararlaştırılan Işıklı Mahallesi sınırlarının Oluklu Mahallesine katılması, Tapu Kadarstro Müdürlüğünün gerekli çalışma ve düzenleme yaptıktan sonra karar verilmesi için gündemden çıkarılmasına,

-Gündüzbey sınırları içerisinde yer alan 503 nolu parselde bulunan 3712 m2'lik alanın sosyal tesis kurulması amacıyla Yeşilyurt Belediyesi tarafından satın alınması,

-Yapım işleri projelerinde ve Güneş Enerjisi Santrili (GES) kurulumunda kullanılmak üzere Fırat Kalkınma Ajansı'nın (FKA) Fizibilte Desteğinden yararlanmak için başkan Mehmet Çınar'a yetki verilmesi,

-Mülkiyeti belediyeye ait ve tescilli olan Hıroğlu Mahallesi 82 ada 19 parseldeki yapının Yeşilyurt Kent Belleği Müzesi olarak işlevlendirilmesi,

-İnsan Kaynakları ve Eğitim, Zabıta, Strateji Geliştirme, İmar ve Şehircilik ile Emlak ve İstimlak Müdürlüklerinin görev-yetki ve sorumlulukları ile çalışma usül ve esasları yönetmeliğinin güncellenmesi,

-İlçe genelinde temizlik hizmetlerinde kullanmak amacıyla 24 adet çöp kamyonu, yedi adet üstten vinçli çöp kamyonu, dört adet konteyner yıkama sistemli çöp aracı, iki adet çöp taksi, bir adet arasöz, bir adet yol süpürme aracı ile bir adet kamyon olmak üzere toplam 40 aracın alınması ve araçların satın alınması hususunda kullanılacak krediler, yürütülecek iş ve işlemler için Belediye Başkanı Çınar’a yetki verilmesi maddeleri kabul edildi.

ŞABAN TAÇYILDIZ'IN ADI PARKA VERİLİYOR

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da vefat eden İşadamlarımızdan Şaban Taçyıldız adının Karakavak Mahallesi 5380 ada 5 nolu parselde bulunan Kumluk Parka'a verilmesi maddesi sırasında söz alan AKP'li üye Battal Tuncal "İşadamımızın ilçemize ve Malatyamıza yaptığı katkılar çoktur. Sadece isim olarak adını yaşatamayız, gelecek kuşaklar için bir isimden fazla bir anlam ifade etmeyecek. O nedenle, rahmetlinin özgeçmişinin de yer alacağı bir bilginin o alanda yer alması gerekir diye düşünüyorum" ifadeleriyle söz konusu parkta Taçyıldız'ı tanıtan bilgilerin yer aldığı bir lehvanın da asılması gerektiğini belirtti. Madde, Kent Kültürü ve Estetiği Komisyonuna havale edildi.

Meclis toplantısı, İki maddenin komisyona havalesi ve Eylül Ayı toplantısını 03 Eylül 2019 Salı günü yapılması kararlaştırıldıktan sonra sona erdi.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- malatyayorum.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

25 yorum yapılmış

  • Aziz (4 yıl önce)
    Belediye başkanı dahil,hiç bir Belediye personelinin makam aracı olmamalıdır.Adam kent konsey üyesi,sanki Devletin bilmem ne bakanı olmuş,altında makam aracı var.Bunun adı rezillik. Cumhurbaşkanımızın hatırına mevki sahibi olanlar,en büyük zararı Cumhurbaşkanımıza vermektedir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasin Bikriye (4 yıl önce)
    İşçilerin çıkarılması ve alınması ile gece 3'te Belediye Garajında bulunması gereken aracın Yeşilyurt Kent Konseyindeki görevlinin çocuğu tarafından nasıl kullanılacağı ve araçtaki hasarın kim tarafından nasıl karşılandığı ile ilgili soruları Ak Parti'nin Meclis üyeleri sormalı idi. Günnur Tabel Hanıma teşekkür ederim sorduğu için. Birkaç soruyu yazayım belki soran çıkar. 1- Kaza Yalan araç Yeşilyurt Kent Konseyindeki görevlinin zimmetindemidir? 2- O saatte garaj veya otoparka bırakılmadığı için idari soruşturma açılmışmıdır? 3- Aracın tamirat masrafları kaç TL'dir? 4- Tamirat masrafı Yeşilyurt Kent Konseyindeki görevli tarafından ödenmişmidir? 5- Aracın tamiri haricinde DEĞER KAYBI tespiti yapılmış mıdır? 6- Aracın değer kaybı kaç TL'dir? 7- aracın değer kaybının Yeşilyurt Kent Konseyindeki görevli tarafından ödenmesi istenmiş midir? 8- Yeşilyurt Belediyesi Hukuk Birimi Anahtarla çalınan Kamu Aracıyla kaza yapan kişi ile cezai işlem için savcılığa suç duyurusunda bulunmuşmudur? 9- Toplam kaç araç bulunmaktadır. Kiralık araç sayısı kaçtır? 10- Yeşilyurt Belediyesi'nin Başkan ve Yardımcıları hariç kaç makam aracı bulunmaktadır ve bu araçların aylık masrafları kira dahil ne kadardır?
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmail (4 yıl önce)
    Yesilyurt bitmiş vergi toplaya onlarda yesin biz çalışak onlarda yesin
    0
    0
    Yanıtla
  • S.O.F.44 (4 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin Şaban TAÇYILDIZ iyi bir insan ve her türlü övgü ve taltifi hak ediyor. Bu kumluk parkı kimsenin sahip çıkmadığı bir park alanı fakat park yapılması için 2015 yılından itibaren güzel spotlu 4-5 adet ortalara spot elektrik direkleri dikildi , zeminde (sondaj) su arandı bulunamadı ve yaklaşık 50 adet yetişmiş çam ağacı dikildi başkaca bir işlem görmedi defalarca arayıp söylememize rağman ağaçlar sulanmadı ve yarısından fazlası kurudu ve gelip söktüler velhasıl belediyelerde harç bitti yapı paydos belki rahmetlinin sahesinde ismi de parkımızda değişir , yapılır.
    0
    0
    Yanıtla
  • kaya (4 yıl önce)
    ne güzel işte oy verenlerin parasıyla gece makam arabasıyla geziyorlar :) helal olsun yiyin oy verenlerin parasını :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Ozi (4 yıl önce)
    Sırf Cumhurbaşkanının hatrına oy verdiğiniz için bunlar oluyor
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya sever (4 yıl önce)
    yeşilyurt belediyesinin naptığı belirisz özellikle sporda yeşilyurt belediyesporun işleyişine bakıyoruz neler olduğunu o kulüpte herkes görüyüor el vicdan
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (4 yıl önce)
    çocuktur o çocuk.
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (4 yıl önce)
    arkadaşlar..! sadece yeşilyurt belediye makam aracımı mesai sonrası kullanılıyor.. bütün resmi kurumlara ait makam araçları hep ölee.. bir daire müdürünün karısı veya çocuğu uçakla malatya ya gelmelerinde devletin araçları gidip havaalnında getiriyor veya götürüyor.. diyelim iş yerinde öğlen yemek yapacaklar. bir deste maydanos veya soğan için devletin arabasıı kullanıyorlar.. bilinmeyen çok şeyler varr.. devlet malı deniz. bunda faydalanmayande keriz dir.. sonrada biz müslümanız. allahuekber diyip secdeye..
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş rıza (4 yıl önce)
    Arkadaşlar aracın kaza yapmasını geçtim, devletin araç kanunu var, araç kanununa göre kimlerin makam arabası kullanacağı yazar, illerde vali, belediye başkanları, kaymakamlar, il emniyet müdürü, rektörler dışında makam arabası kullanılamaz, önce bu yeşilyurt bilmem ne konseyine kim makam arabası tahsis etti, kaç araba böyle kullanılıyor bu araştırılırsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • erhan (4 yıl önce)
    yeşilyurt belediyesi bitmiş zaten yazıklar olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (4 yıl önce)
    Gece 03.de Belediye araçlarının Keyfi dolaşması Normaldir bu Ülkede Gaziantepe BAKLAVA Almaya gidiyor Belediyemizin araçları o da Gölbaşında kaza yapmasa kim bilecek kim duyacak yazık bu Ülkeye sayın yöneticiler kendi paranız olsa böyle hoyratça harcarmısınız?
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (4 yıl önce)
    Sayın yöneticiler Bu Kent Konseyi ne iş yapar Kuruluş amacı ne? Hilal Parkta bir yerleri var gece saat 22.00 23.00 lere kadar açık çay kahve v.b başka bir şey yaptıkları yok ne yapıyorlar? o binada kullanılan elektirik doğalgaz v.b. giderelri kadar Malatya'ya faydaları varmıdır.Bu adamlar fazla mesai mi yapıyorlar yoksa orada gönüllü mü çalışıyorlar ,eğleniyorlar mı Devletin malıyla kim denetliyor buraları ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Merak ediyorsaniz birgun gider görürsünüz. Bircok ucretsiz faydali sertifikali kurslari var halkimiz icin. Iskurla dahi ortak kurslari var. Bircok seminerler duzenlenir. Sosyal bircok projeleri var. Genc kitle icin ciddi çalışmaları var. Dogal olarak insanlar ders aralarinda cay kahve icrbilirler degil mi ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Tokoğlu (4 yıl önce)
    yeşiltepe esenlik konutları aile dinlenme parkı yarım kaldı.ilgilenen yok.adli tıp caddesi yeşilkent sitesi kaldımı nedense yapılmıyor.oy zamanı olsaydı tabi yaparlardı.yetkililer nerde.muhtarlar nerde.
    0
    0
    Yanıtla
  • HACI (4 yıl önce)
    Yeşilyurt Kent Konseyi yöneticisinde makam aracının verilmesi ne demek oluyor, Kent Konseyi ne işi yarıyor ki birde araç veriyorsunuz makam aracı sadece Belediye başkanlarında olur, diğerleri hizmet aracı olur mesai saatlerinde kullanılır mesai bitiminde anahtarlar güvenliğe teslim edilir ve Başkanın izni olmadan kimse alamaz. bu kadar başıboşluk olurmu Belediyede anlam veremiyorum, Araçlara görev kağıdı yapılır hangi göreve saat kaçta gitti saat kaçta döndü ve kilometresi yazılır. lütfen bu konularda biraz titiz olalım
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya44 (4 yıl önce)
    Çınar Başkanın yeğeni yeşilyurt inşaatda genel müdür yardımcısı olarak görev yapıyor hani akrabalar yoktu güldürmeyin millet salak değil
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya sevdalısı (4 yıl önce)
    Maalesef halkın parasıyla makam araçlarına binenler bunun sorumluluğunda değildir. Bu tavırda olan bir yönetici zaten olmaz. Burada liyakatın ne kadr önemli olduğunu görüyoruz. Halkın parasıyla saltanat sürenler şunu unutmayın ki Hakkımız sizlere helal değildir. Yüce rabbim elbet sizden hesabını soracaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (4 yıl önce)
    Gece.saat.3.lere.kadar..gorev.yapan.idareciyi. Kutluyorum.gunduzunu.gecesini..katarak. Gorev.yapiyor.onun.icin.ekmek.devletten Makam.arabasi.belediyeden.bol.bol.gezin
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim 44 (4 yıl önce)
    Yeşilyurt belediyesi çocuk parkına dönmüş
    0
    0
    Yanıtla
  • Ruşen uçar (4 yıl önce)
    Peki yönetici kimmiş bir ben mi merak ediyorum ..kimse kim ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş44 (4 yıl önce)
    Çocuğuna sahip olamayan adam devletin aracına mı sahip olacak, demek ki çocuk belediyeye ait bir doküman indirse veya imzalasa yönetici şahıs "benim haberim yok çocuk yapmış " diyecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (4 yıl önce)
    Semt konağı adı altında milyonlarca TL. Harcanarak yapılan yerler zabıtlara veya boş gezen belediye çalışanlarına yan gelip yatma. Çiğköfte partisi çay demleme sefa sürme yerleri olarak yapıldı. Bu millet in parası nereye gidiyor diyenlere duyurulur. Bunlar denizi bitirdiler denizi. Deniz biter mi maalesef bitti. Eeee.. Allahın da Bi hesabı var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Torpilsiz (4 yıl önce)
    Çıkarılan işçiler birilerinin yeğeni olmadığı için çıkarıldı hangi sözleşmeyle mevsiklikdi sözleşmelerini göstersinler isden çıkarılmayan başkan yardımcılarının yegenleri neden cikarilmior mevsim onlara vurmuomu park bahçelerden çıkarılan iscileri dursunlar CHP partisi çıkarsa duyulurdu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ergün (4 yıl önce)
    Görüşülen konular güzel ama sonuç nedir acaba. Dün Bursa şehir hastanesinin açılışı yapıldı,iki yılda bitirilmiş Allah hayırlı etsin. Bizim iki katlı emanet çarşımız iki yıl oldu hala bitmedi. Bu arada Yıkılan binanın parası kimden çıktı, belediye başkanımızdan bu konularda vatandaş olarak açıklama bekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla