SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gece Gelip Sabah Aday Olma Dönemleri Artık Bitti"

0
Güncellendi - 2019-05-28 20:27:40
A- A+ PAYLAŞ

Evkur Yeni Malatyaspor'un Divan Kurulu Başkanvekili Naci Şavata, "Öyle gece gelip de sabah aday olma dönemleri artık bitti. Üye olmadan hiçbir organa seçilmeniz mümkün değil" dedi.

Şavata, Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nde (MGC) Evkur Yeni Malatyaspor'un Olağan Genel Kurulu öncesinde başkan adaylarının tüzüğe göre yerine getirmekle zorunlu oldukları koşullar ve tüzükle ilgili açıklamalarda bulundu.

Şavata, ligi beşinci sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi'ne kalan Evkur Yeni Malatyaspor'u tebrik etti.

Ligin son haftasında Malatya'da Bursaspor ile oynanan karşılaşma sonrası AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır'ın başkanlığında Divan Kurulu'nun bir toplantı gerçekleştirdiğini anımsatan Şavata, "Toplantıya kulüp başkanı Adil Gevrek'de davet edildi. Durum değerlendirmesi yapıldı ve tebrik edildi. Adil Gevrek bir müddet sonra ayrıldı ve daha sonra kurul görüşmesini gerçekleştirdi" dedi.

"Kimseye aday ol ya da olma deme gibi bir lüksümüz yok' diyen Şavata, şunları söyledi:

"Tüzüğü yaptık. Tüzük kamuoyunda tartışılır hale geldi, bu da hoşumuza gitti. Öyle gece gelip de sabah aday olma dönemleri artık bitti. Üye olmadan hiçbir organa seçilmeniz mümkün değil. Malatya'ya hizmet etmeyi kafaya koyduysak, üzerine basarak söylüyorum; Ocak ayında mutlaka üyelik için müracaat edin. Bununla ilgili Sicil Kurulu yetkili."

Şavata, kulüp üyeliği için giriş ve yıllık aidatın 100 TL olduğunu kaydederek, "Yıllık aidatını yatırmamış kişi, seçme ve seçme hakkına haiz değildir. Üyesiniz ama aidatınızı Nisan ayının sonuna kadar yatırmadınız, o zaman yapılacak seçimde aday olamazsınız. 'Ben üyeyim, aday olurum' diye ısrar ettiğinizde, son iki yıllık aidatını ödemiş yani aidat borcunuz olmayacak" diye konuştu.

Kulüp başkanlığına adaylığını açıklayan isimlerle ilgili de konuşan Şavata, "Aday adayı olduğunu açıklayan kardeşlerimizden Şevket Salik, şahsen benimle görüştü. Diğerleriyle ben görüşmedim. Kendisine ilk olarak üye olup olmadığını sordum. 'Üye değilim' dedi. 'O zaman aday olamazsınız' dedim. Sanki ben engelliyormuşum gibi bir hava esti. 'Bir şey yapabilir miyiz? Hatta 500 bin TL'yi yatırayım' dedi. Bende 'Yapma, yazık olur. Bağış adı altında yatırdığınız yaparı geri alma lüksünüzde yok.' Aday olamazsınız bile bu parayı geri alamıyorsunuz. Yetkiler arkadaşlarımıza müracaat edilmiş, beş günlük sürede ilanın WEB sayfasından yayınlanması gerekiyor" dedi.

Şavata, kulübe 562 üyenin olduğunu ve 1 üyenin ihraç edildiğini kaydederek, "561 kişi kongreye katılabilecekler ama bunun aidat vereni seçme ve seçilme hakkına haiz. 337 ya da 350 kişi. Biz seçimi tek adayda olsa kapalı sistemde uygulamaktan yanayız, onu da kulüp yetkililerine bildirdik. Onun içinde tüzükte renk seçimi var. Çarşamba günü saat 18.00'da kulüp binasında aday olmak isteyen kardeşlerimiz varsa yönetim kurulu listelerini sabah 09.00'dan akşam 18.00'a kadar Sicil Kurulu'na iletecekler. Seçilmeye haizler mi, kıdemleri tamamsa 50 imza yetiyor, para demelerine lüzum yok. Beş yılı tamamlamamış kulüp üyeleri de başkan için 500 bin TL, yönetim kurulu asil üyeleri için ilk aşamada 50 bin TL, seçildikten sonra bir 50 bin TL, yedekler içinde 20 bin TL para yatırması lazım Çarşamba akşamı 17.00'ye kadar, ondan sonrada 18.00'deki kuraya geldiğinde Sicil Kurulu onun kongreye katılıp katılmayacağına karar verecek ve renk seçimine geçilecek. Biz de divan olarak yetkili değiliz, gözlemci olacağız" şeklinde konuştu.

Ferdi Durdu - Yeni Malatya Gazetesi (www.yenimalatya.com.tr)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • Hasan (4 yıl önce)
    Malatyasporu ne hale getirdiniz, Televizyonlarda yorum yapanlar efsane Malatyaspor sizin yüzünüzden bu hallere düştü şimdi yenl Malatyasporlu oynamak istiyorsunuz, ne çabuk unuttunuz herkes siyasilere dönerken Ahmet Çakır başkanlığında medya mensuplarına bu tüzük hazırlandı, daha sonra önce Kayalıoğlu, Ertan Mumcu ve adil gevrekli süper lige çıkıldı, suç Naci Şavata damı tabi sizin rantiniz kesildi' helal olsun bu tüzüğü yapanlara Türkiye'de bir numara,
    0
    0
    Yanıtla
  • öztürk (4 yıl önce)
    SEVGİLİ BAŞKAN ÜYELİKTEN BAHSEDİYORSUNUZ AMA YENİ MALATYASPOR RESMİ SİTESİNDE TÜZÜKLE İLGİLİ HERHANGİ BİRŞEY PAYLAŞILMAMIŞ TÜZÜK KISMINA GİRDİĞİMİZDE BOŞ TAKIMINA GÖNÜLDEN DESTEK VERENLER KULÜBE NASIL NERDEN ÜYE OLACAK AÇIKLARMISINIZ.YADA PARTİ TÜZÜĞÜ NEDEN GİZLENİYOR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Can (4 yıl önce)
    Takım senin mi Naci? Kafanıza göre tüzük hazırlayıp kendinizi tatmin ediyorsunuz. Yapılan değişiklikler, Adilden başkası aday olmasın diyedir. Düşün kulübün yakasından. İstemiyoruz hicbirinizi. Var mı ötesi?
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyali (4 yıl önce)
    Naci Şavata elini çek artık.Birak artık bu işleri .Gençlere imkan verin.Yeterrr
    0
    0
    Yanıtla
  • Said G. (4 yıl önce)
    Sayın Naci Şavata başkanımız Malatya'nın spor camiasının akil kişilerindendir. Şu anda ki tüzük tüm kulüplerin imrenerek baktığı bir tüzük. Naci beyde bu tüzüğü hatırlamış
    0
    0
    Yanıtla
  • mltykrl (4 yıl önce)
    NACİ ŞAVATA İSMİNİ DUYUNCA HABERİ OKUMAKTAN VAZGECTIM.EVET ÖN YARGILIYIM.AMA TECRUBELIYIM DE...
    0
    0
    Yanıtla
  • mete Kara (4 yıl önce)mltykrl isimli kullanıcı yorumuna
    niye adam doğruları söylüyor diye mi
    0
    0
    Yanıtla
  • rahim (4 yıl önce)
    Vaizoğlu sorun Adil Gevrek meselesi değil.Naci bey adil değil.Adil Gevrek ile kimsenin sorunu yok tabi ki başarılı.Saygı duymayan nankör.Sen bugün översin yarın yerin dibine koyarsın.Yıllardır aynı şeyi yapmadın mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir Kara (4 yıl önce)
    İyi ki böyle bir tüzük yapılmış. Vaizin Oğlu çok önemli konulara değinmiş. Yüreğine sağlık...
    0
    0
    Yanıtla
  • VAİZİN OĞLU (4 yıl önce)
    ALLAH SİZDEN VE SİZİN GİBİ BU KULÜBE SAHİP ÇIKIP O TÜZÜĞÜ YAPIP GERÇEKLEŞTİREN BAŞTA ESKİ BAŞKANIMIZ M.EMİN KATİPOĞLU OLMAK ÜZERE DİĞER EMEĞİ GEÇENLERDEN RAZI OLSUN! İYİ Kİ BU GEÇERLİ ŞARTLAR VAR Kİ ÖNÜNE GELEN ŞAHSİ MENFAATLERİ İÇİN VEYA REKLAM İÇİN ADAY OLUP KULÜBÜMÜZÜ ZARARA SOKARAK İSTİSMAR EDEMİYOR! BİLDİĞİM KADARIYLA YENİ MALATYASPORUN KULÜP TÜZÜĞÜ ÜÇ BÜYÜKLERİN TÜZÜK MADDELERİNDEN ESİNLENEREK GELİŞTİRİLMİŞ VE BİZE UYGUN OLAN MADDELER SEÇİLEREK OLUŞTURULMUŞ İDİ. BİR KEZ DAHA ELLERİNİZE YÜREĞİNİZE SAĞLIK. ESKİSİNİ YİYİP BİTİRDİLER BARİ YENİSİNDEN UZAK DURSUNLAR...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmat (4 yıl önce)
    ADİL GEVREK'TE GECE GELDİ ÜYE OLMADAN ADAY OLDU NACİ BEY ONAN NE DİYECEKSİN,203 ÜYE NASIL OLDU DA 526 OLDU NASIL TÜZÜK YAPTIĞIN ORTADA
    0
    0
    Yanıtla
  • VAİZİN OĞLU (4 yıl önce)Ahmat isimli kullanıcı yorumuna
    ADİL GEVREK'İN YAPTIKLARI ORTADA! NEYİNDEN RAHATSIZ OLDUN DA ELEŞTİRİP ŞİKAYETÇİ OLUYORSUN AHMET EFENDİ?
    0
    0
    Yanıtla
  • SenarisT (4 yıl önce)Ahmat isimli kullanıcı yorumuna
    Bı de böyle yorum yapmazlar mi! Adil bey geldiğinden beri kulüp nereden nereye geldi kimse kulübü sahip çıkmazken takımı uefa ya taşımış ve üye sayısı bile iki katına çıkarmış bı başkan var hala altında bı şeyler araniyor yazık günah. Üye sayımız bile iki katına çıkmış helal başkanım. Destek bu mudur? Çalışma bu mudur? Budur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet kardeş bilmeden yorum yapıyorsun.Adil başkan takıma başkan olduğunda takım 2.ligde idi ve böyle bir tüzük yoktu.Ayrıca takımı almak isteyende yoktu.Şimdi takım avrupa kupalarına katılacak,talip olan çok oluyor.Ama artık bu takımı kimseye yedirmeyeceğiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fanatik (4 yıl önce)Ahmat isimli kullanıcı yorumuna
    Allahdan kork Allahdan.bu takimi kimse almazken tasin altina eline koyun ,şaibesiz,gönül adamı adil baskani nasil yaftalarsin.biz malatyalilar hep boyleyiz .is yapan adama camur atariz.yaziklar olsun
    0
    0
    Yanıtla