SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gece Görevinden İzinli!..

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın'ın, 15 günlük Japonya seyahati nedeniyle yerine vekil olarak bıraktığı belediye meclisinin, aynı zamanda Özel İdare işçi kadrosunda "gece bekçisi" olan üyesi Alaattin Acun'un, "belediye başkanı dönünceye kadar", bu görevinden izinli olduğu belirlendi.

Akın'ın, 27 Ağustos- 11 Eylül tarihleri arasındaki Japonya gezisi nedeniyle yerine vekil olarak bıraktığı Alaattin Acun, İl Özel İdaresi bünyesinde yeniden yapılanan Köy Hizmetleri bünyesinde işçi olarak görev yapıyordu. Bir ara Beylerderesi'ndeki birimde, ambar ve pompa sorumlusu da olduğu belirtilen Acun'un, son olarak, meclis çalışmaları nedeniyle, İl Özel İdare Genel Sekreterliği'nin Karakavak'taki biriminde "gece bekçisi" olarak görevlendirildiği bildirilmişti.

Ortaokul mezunu olan Acun, Belediye Başkanlığı vekalet görevine, Akın'ın ayrılmasıyla birlikte 27 Ağustos'tan itibaren başlamıştı. Acun, geçtiğimiz Çarşamba günü gerçekleştirilen 30 Ağustos törenlerinde de "Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı"ndan oluşan 3'lü protokolda, belediye başkanını temsil etmişti. Acun'un, 30 Ağustos'taki tören görüntüsüne karşın, 30 Ağustos'la ilgili olarak basın yayın organlarına iletilen kutlama mesajı ise, Japonya'da olan "Belediye Başkanı Cemal Akın"ın imzasını taşıyordu.

Belediye Başkanlığı vekaletini 15 gün süreyle üstlenen Acun'un, Özel İdare Genel Sekreterliği'ndeki asıl işinden, "Belediye Başkanı dönünceye kadar" izinli olduğu bildirildi.

FOTOĞRAFLAR: Acun (sağdaki), 30 Ağustos kutlamalarında.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız