SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gece- Gündüz Çalışıyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, başkan yardımcıları ve bazı daire müdürleri ile birlikte gece kentte belediyece sürdürülen çalışmaları denetledi, açıklamalarda bulundu.

Çakır'ın incelemelerine ilişkin belediye basın bülteni şöyle:

"Belediye Başkanı Ahmet Çakır beraberinde Belediye Başkan Yardımcıları Ertan Mumcu, Ahmet Ceyhan ve bazı daire müdürleri ile birlikte gece saatlerinde, Şehir Mezarlığı Yolu, İpekçi Sokak, Cengiz Topel Caddesi, Turgut Özal Mahallesi, Söğütlü Camii çevresi ve İpek Caddesinde devam eden kaldırım, çevre düzenleme, alt yapı ve asfaltlama çalışmalarını yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Yeni alınan aydınlatma kuleleri sayesinde çalışmaların gece de devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ”Kurban bayramının yaklaşmasından dolayı sahada yapmış olduğumuz çalışmaları toparlıyoruz. Hem esnaflarımızın hem de alış-veriş yapacak vatandaşlarımızın rahatsızlık duymaması adına sözkonusu çalışmalar bayram öncesinde 3-4 gün askıya alınacaktır” dedi.

Başkan Çakır, ”Mevsim itibariyle kış ayının yaklaşması, Kurban Bayramının yaklaşması nedeniyle yeni almış olduğumuz aydınlatma kuleleri ile gece çalışmalarımızı hızlandırmış olduk. Cengiz Topel Caddemiz de, Söğütlü Cami civarında, Mezarlık yolunda gece çalışmalarımız devam etmektedir. Mezarlık yolu üzerinde iki ayrı kavşak çalışmamız olacak, ayrıca asfaltlama çalışmalarımız devam ediyor. Cengiz Topel Caddesindeki çalışmalarımız da büyük bir hızla devam etmekte, inşallah yıl sonuna kadar buralardaki çalışmalarımızda ciddi mesafeler alacağız” dedi.

Kaldırım ve çevre düzenleme çalışmalarının bazı bölgelerde tamamlandığını belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ”Necip Fazıl Kısakürek caddesi ile bağlantı sokakları, Zafer Mahallesindeki çalışmalarımız tamamlanma aşamasına geldi. Bunun yanında Turgut Özal Mahallesi 1.2. ve 3. caddelerinin aydınlatılması, ağaçlandırılması çalışmaları tamamlandı” şeklinde konuştu.

Başkan Çakır, devam eden çalışmaların bitmesiyle Malatya’nın daha sorunsuz ve yaşanılabilir bir hale geleceğini belirterek, ”Gece gündüz demeden çalışan ve emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Öte yandan çalışmaların devam ettiği bölgelerdeki vatandaşlar, Malatya Belediyesi ekipleri tarafından düzenlemelerin biran önce tamamlanması için çalışmaların gece gündüz aralıksız sürdürüldüğünü, bu nedenle Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve ekibine teşekkür ettiklerini söylediler.

YAĞMUR SUYU DRENAJ ÇALIŞMASI..
Malatya Belediyesi tarafından yağmursuyu drenaj kanalı inşaat çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürülüyor.

Dernek mahallesi İpek Caddesi ile Fırat ve Yamaç mahallelerinin alt kısımlarını kapsayan yağmursuyu drenaj kanalının inşaat çalışmalarına başlandı.

Sözkonusu alanlara toplam 1.5 km’lik yağmursuyu drenaj kanalı döşeneceğini belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, çalışmaların tamamının Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü çalışanları tarafından yapıldığını söyledi.

Başkan Çakır, “Çalışmaların bitmesiyle Fırat Mahallesi 1. Sokak, İndere Caddesi, İpek Caddesi ve Şehit Hamit Fendoğlu Caddelerinde meydana gelen su baskın ve birikintilerinin önüne geçeceğiz. Burada 400-500-600’lük hat olmak üzere yaklaşık 1.5 km’lik hat döşüyoruz”dedi.

Başkan Çakır, planlanan yağmursuyu drenaj kanallarının yapımının şehrimizin değişik yerlerinde yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü ve bu kapsamda yağışlı havalarda ciddi sıkıntıların yaşandığı İpek Caddesinin de projede yer aldığını ve çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade etti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız