SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gece Gündüz Çalışmalıyız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:38:26
A- A+ PAYLAŞ
 
Engelliler Haftası dolayısı ile Malatya Valiliği Engelliler Konseyi tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Törene, Malatya Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt, Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi Başkanı Ali Haydar Koyun, Görmeyenler Kültür ve Birleştirme Derneği Başkanı Aylin Arslan, Malatya Akşemsettin işitme Engelliler İlköğretim okulu öğretmen ve öğrencileri ve engelli vatandaşlar katıldı.
 
"Daha Fazla Önemsenmeli"
 
Yapılacak çalışmaların daha fazla önemsenmesi gerektiğini söyleyen  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt,  “Ülke nüfusumuzun büyüklüğü hepimiz tarafından bilinen bir gerçek, ama bu nüfusun ne kadarını engelli bireylerimizin oluşturduğunu çoğumuz bilmeyiz. Araştırmalar sonucunda ortaya çıkan tablo hiç de önemsenmeyecek gibi değildir. Ülkemizdeki engelli bireylerin oranı % 14'tür.Bu rakam herhâlde bizlerin engelli bireylerimiz için ne kadar çalışmamız gerektiği hakkında bilgi vermektedir. Ayrıca her insanın bir özürlü adayı olduğunu düşünürsek herhâlde yapılacak çalışmaları çok daha fazla önemsemek gerekir." dedi. 
 
"Çoğu Konuşma Engelli"
 
Türkiye'deki engelli bireylerin çoğunun yüzde 3,5'i ile konuşma engelli bireylerin oluşturduğunu belirten Bozkurt, " Konuşma engellileri sırasıyla % 2 ile üstün zekâlılar, % 2.03 ile zihinsel engelliler, % 1.4 ile ortopedik engelliler, % 0.06 ile işitme engelliler, % 0.02 ile görme engelliler takip etmektedir.
 
Malatya Valiliği olarak 2006 da kurulan engelliler konseyi çalışmalarını en üst düzeyde koordinasyonla yürütmektedir. Aynı konsey bünyesinde başlatılan engelli dostu işyeri çalışması Türkiye’de bir ilk olup bu gün itibariyle engelli dostu işyeri unvanını almaya hak kazanan iş yeri sayısı 60’a ulaşmıştır."diye konuştu.
 
"İmkânlardan Yararlanamıyorlar"
 
Engelli vatandaşların çoğunun eğitim imkânlarından tam anlamıyla yararlanamadığını söyleyen Bozkurt, "Oysa Avrupa'da engelli bireylerin tamamı eğitimin bütün olanaklarından faydalanmakta, hatta gerektiğinde eğitim imkânı engelli bireylerin ayağına kadar götürülmektedir. Bizde aynı amaç doğrultusunda gece gündüz durmadan çalışmaktayız çalışmalıyız. Engelli bireylerimizi topluma kazandırmak ve hayatlarını kolaylaştırabilmek için inanın küçük büyük bütün bireylerin yapabileceği pek çok şey vardır. Örneğin; çevre düzenlemelerinin engelli bireylere uygun şekilde yapılması, günlük yaşamımızda sürekli kullandığımız alışveriş merkezlerinin engelli bireylere uygun olarak dizayn edilmesi, trafik ışıklarına kurulan sesli düzeneklerin yaygınlaştırılması engelli bireylerimizin hayatlarını bir nebze de olsa kolaylaştıracaktır. Malatya Belediyemize bu konudaki duyarlı çalışmalarından dolayı teşekkürü bir borç biliyoruz." ifadelerini kullandı. 
 
"Balık Tutmayı Öğretmeliyiz"
 
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt, konuşmasını şöyle sürdürdü; " Engelli bireylerimize yardımcı olmak istiyorsak, onlara acıyarak yaklaşma yerine Konüçyus'un dediği gibi onlara balık verme yerine, balık tutmayı öğretmeliyiz. Engellilerin beceri ve yetenekleri doğrultusunda iş imkânı sağlayarak onları üretken ve verimli hâle getirebiliriz.
 
Bu konuyla alakalı olarakta dünyada ilk defa ülke genelinde özürlülere yönelik olarak bir seçme veya sıralama sınavı gerçekleştirilmiş olup başarıyla sonuçlandırılmıştır. Bakanlığımızın konuyla alakalı çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir. Özürlü vatandaşlarımızın yüzünü güldürecek çalışmalarda verim alınmasını istiyoruz.
 
Siz değerli basın temsilcisi arkadaşlarımızın da Engelliler Haftasına desteklerini bekleyerek Tüm halkımızı da Engelliler haftası Etkinliklerimizde bizleri yalnız bırakmamalarını umut ediyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız