SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gece Mesaisi Olmamalı'

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:17:07
'Gece Mesaisi Olmamalı'
A- A+ PAYLAŞ
 
Özel sektörde çalışan bayanla aynı ortamı paylaşan erkekler belli periyotlarla eğitimden geçirilerek iletişim dersi verilmesi kararlaştırıldı. 
 
İl Özel İdaresi Salonu’nda Naci Şavata’nın başkanlığında düzenlenen temmuz ayı son toplantısında, özel sektörde çalışan bayanların durumuyla ilgili rapor ve Kilise’ye tahsis edilecek alan konuları ele alındı.
 
İl Genel Meclisi Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyonunda görüşülüp rapora bağlanan, Özel Sektörlerde çalışan kadınların sorunları ile ilgili raporun okunup kabul edildi.
 
Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyon Başkan Nuri Karadaş, Başkan Vekili Nebi Yiğit, Üyeler Hüseyin Şahin, Vehbi Öz, Hilmi Saltıkalp’ın iştiraki ile 5 gün bir araya gelerek toplanıldı.
 
İl Genel Meclis üyeleri Mehmet Ali Doğan, Battal Tuncal, Nuri Karadaş, Ali ihsan Topal, Mehmet Şireci, Hacı Bayram Özbay’ın Meclis Divanına sunmuş olduğu önergede, Özel Sektörlerde çalışan kadınların sorunlarını yerlerinde görerek çözüm yollarının bulunması için bireylerle görüşülerek kapsamlı araştırma yapılması talep edilmişti.
 
Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyonu’nun hazırladığı raporda şunlar belirtildi: “İl Meclisinin aldığı karar gereği Özel sektörde çeşitli iş alanlarında çalışan kadınlar ile yapılan mülakatlar neticesinde Özel sektörde çalışan kadınların iş hayatında karşılaştıkları problemler ve çözüm önerileri maddeler halinde sıralanmıştır.
 
Çalışan bayanla aynı ortamı paylaşan erkekler belli periyotlarla eğitimden geçirilerek (iletişim dersi verilmeli)
 
Özel sektörde bazı durumlarda uygulanmak zorunda kalınan bayanlara gece mesaisi uygulanmamalı zorunlu mesai uygulaması gerektiği durumlarda ise evli bayanlar bundan muaf tutulmalı,
 
İş yerlerinde kreş açılması için konulan 150 çalışan bayan sınırı daha aşağı çekilmeli,
 
Çalışma ortamlarında iklimlendirme eksikliği giderilmeli,
 
Özel sağlık sektöründe çalışan kadınların işleri çok ağır,
 
2. Organizedeki ulaşım problemleri ciddi boyutlarda. Minibüs ve otobüs seferleri konulmalı,
 
Özel sektördeki firmaların SGK tarafından denetimleri artırılmalı, çalışanların hakları aranmalı,
 
Çalışma hayatı ve çalışanın hakları konusunda kadınlarda bilinç artırıcı eğitimler düzenlenmeli.”
 
Bu arada, toplantıda, Merkez Çavuşoğlu Mahallesi’nde bulunan Taşhoron Kilisesi alanında bulunan İl Özel İdaresi'ne ait yaklaşık 500 metre yerin, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsisi teklif de kabul edildi.
 
Taşhoron Kilisesi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı imkanları ile restore edilecek.
 
Bu konuların görüşüldüğü toplantıyla, İl Genel Meclisi Temmuz ayı çalışmalarını tamamladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız