SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gece Yarısı 7 Tahliye

A- A+ PAYLAŞ

"BANDROL" kod adıyla gerçekleştirilen operasyonun ardından açılan 456 sanıklı davanın spor salonundaki duruşması 15 saat sürdü ve tutuklu 17 kişiden 7'si tahliye edildi.

SPOR SALONUNDA DURUŞMA..
Malatya'da trafik işlemlerinden dolayı "Resmi Belgede Sahtecilik, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Zararına Dolandırıcılık, Resmi Belgenin Düzenlenmesinde Yalan Beyan ve Rüşvet Almak ve Vermek" iddiası ile 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan 17'si tutuklu toplam 456 sanık, mahkeme salonunun yetersiz kalması nedeniyle, davanın 2. duruşmasında Yeşiltepe Kapalı Spor Salonu’nda hakim karşısına çıktılar. Duruşma sırasında salon ve çevresinde 150 polis de görev yaptı.

Duruşmada toplam tutuksuz yargılanan 150 sanık ifade verdi.

Mahkeme Heyeti, tutuksuz sanıkların ifadesini alınmasının ardından tutuklu sanıkların savunmalarını aldı.

15 SAATİN SONUNDA 7 TAHLİYE..
Perşembe günü 10.00'da başlayan, yaklaşık 15 saat sonra, Cuma gece saat 01.00 sularında sona eren yargılama sonucunda mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan Memduh Y., Mehmet A., Hasan Hüseyin A., Ahmet K., Mevlüt A., Ömer Ö., Fatih Ö.’nün tahliyesine karar verdi.

Diğer tutuklu sanıklardan Yeşiltepe Spor Salonu'ndaki duruşmada tutuklu sanıklar Mehmet K., Şemsettin M., Ahmet S., İbrahim G., Mehmet O., Feti K., Şerafettin A., Saim S., Avni G., ve polis memuru Ziya H. hakkında ise tutukluluklarının devamı kararı verildi.

Mahkeme Heyeti duruşmayı 11 kasım 2010 tarihine erteleyerek, davanın 3. duruşmasının da Yeşiltepe Spor Salonu’nda yapılmasını kararlaştırdı.

BANDROL KOD ADIYLA..
Malatya Emniyet Müdürlüğü'nün Haziran 2010 tarihinde "BANDROL" kod adıyla trafik takipçisi ve sigortacılara yönelik yaptığı operasyonda 2'si polis memuru olmak üzere 31 kişi tutuklanmış, ardından Cumhuriyet Başsavcılığı toplam 456 sanık hakkında 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açmıştı.

Davanın ilk duruşmasında tutuklu 14 sanık tahliye edilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız