SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gece Yarısı Ağaç Katliamı!

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:50:39
Gece Yarısı Ağaç Katliamı!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi, Kubilay Lisesi önünden geçen Çarmuzu Yolu’ndaki (Turgut Temelli Caddesi) yüzden fazla yetişkin ağacı Cumartesi gece yarısı gerçekleştirdiği operasyon ile keserek odun haline getirdi.

 

Yol çalışmaları bahane edilerek başlatılan ağaç kesme operasyonu ile Turgut Temelli Caddesi devamındaki kavşaktan başlayarak Çarmuzu Yolu üzerinde bulunan en az 50–60 yıllık yaklaşık 150 çeşitli türdeki ağaç, belediye ekipleri tarafından kesildi, odun haline getirildi ve kamyonlara yüklendi.

Adeta bir ağaç katliamına dönüşen operasyonda, Kubilay Lisesi ve Yunus Emre Endüstri Meslek Lisesi’ndeki çok sayıda yetişkin ağaç da kesildi.

Daha düne kadar 3 km’lik bir yeşil koridor oluşturan ve şehrin çevresel dokusu içinde özgün bir konum oluşturan Çarmuzu Yolu’ndaki yeşil kuşak birkaç saat içinde yok edilirken, ağaç kesme sonrası bölgede savaş alanını andıran görüntüler oluştu.

Tepkiden Korktular, Gece Yarısı Kestiler

Malatya Belediyesi’nin ağaç kesme operasyonu gece başlatıldı. Belediye yetkililerinin mahalle halkının tepkisinden çekindiği, bu nedenle ağaç kesme operasyonunu geçe geç saatlerde başlatılmak üzere planladığı öğrenildi.

Belediyenin bu planlamasına karşın ağaçların kesildiği sırada belediye ekipleri ile bazı mahalle sakinlerinin tartıştığı görüldü.

Hiçbir Önlem Almadan, Filin Züccaciye Dükkânına Girdiği Gibi…

Her biri en az 50–60 yaşında olan ve formları da son derece düzgün olduğu görülen yaklaşık 150 çeşitli türdeki ağacı kesen Malatya Belediyesi ekiplerinin, ağaç kesme operasyonuna başlarken operasyon alanında hiçbir güvenlik önlemi ve tedbir almadığı gözlendi. Operasyon sırasında cadde üzerindeki elektrik kabloları koparıldı, kablolar tehlike arz edecek şekilde yüzeye çıkarıldı ve elektrik kutuları devrildi. Yüzey dışına çıkan elektrik kabloları da FEDAŞ’a bilgi verilmeden belediye ekipleri tarafından yeraltına alınmaya çalışıldı.

Gece yarısı başlatılan ağaç kesme operasyonunda kepçelerin metrelerce derinlikteki çınarların köklerini sökmesi sırasında kanalizasyon hatları da patladı. Köklerin sökülmesinden sonra Çarmuzu bölgesi kanalizasyon suları ile dolarken, çevreye yoğun pis kokular yayıldı.

Kesilen ağaçların taşınması sırasında Telekom santral kutuları devrildi. Buna bağlı olarak bazı bölgelerde telefon hatlarının kesildiği öğrenildi. Çöp konteynerleri de kepçelerin altında ezildi.

Başkan Danışmanı Zeki Sarılar ‘Ağaçlar Kesilmeyecek Sökülerek Başka Yere Dikilecek’ Demişti Ama…

Belediye Başkan Danışmanı Zeki Sarılar, burada bulunan yetişkin ağaçların yol çalışmaları nedeniyle buradan kaldırılacağını ancak, kesilmeden kökünden çıkarılarak başka bölgelere dikileceğini söylemişti. Ancak, Sarılar’ın dediği gerçekleşmedi ve her biri 50-60 yaşında olan yaklaşık 150 ağaç kesilerek odun haline getirildi.

Yol çalışmalarından Sonra Milyarlık Fidanlar Dikilecek

Malatya Belediyesi’nin, Çarmuzu yolu üzerindeki yol çalışmalarından sonra keserek odun haline getirdiği yarım asırlık çınarların yerine adı skandal ihale ile anılan ve her biri için 1858 TL ödediği, kamuoyunda ‘milyarlık fidanlar’ olarak adlandırılan fidanları dikeceği öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız