SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gece Yarısı 'Gençleştirme' Operasyonu!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye binasının girişine asılan "Cumhuriyet" levhasındaki "yaş" hatası, gece yarısı operasyonuyla düzeltildi..

Cumhuriyetin 75'inci yılının kutlandığı 1998'de belirlenen bir logonun yeraldığı ve tüm resmi-kurum kuruluşlara asılan levha, sonraki yıllarda da kalınca, güncelleştirmeyenler nedeniyle "Cumhuriyetin yaşının yanlış yansıtıldığı" levhalara dönüştürülmüş, bu yönüyle eleştiriler yapılmıştı.

Söz konusu eleştirilerde, her geçen yıl yeni bir yaş alan Cumhuriyetin, levhalar güncelleştirilmediği için "küçük yaşta" gösterildiği belirtilirken, geçtiğimiz günlerde Malatya Belediyesi'nin girişine asılan levha, bugüne kadar görülmeyeni yansıtmaktaydı. Haftalık Flaş Haber Gazetesi'nin Malatya gündemine taşıdığı levhada, Cumhuriyetin 83. yıldönümü olmasına karşın, "85'inci yıl" ibaresi yeralmaktaydı.

Söz konusu durumun kamuoyuna yansımasının ardından, 10 Temmuz Pazartesi mesaisini "85- Türkiye Cumhuriyeti'nin Seksenbeşinci Yılı" ibareli levhasıyla kapatan Malatya Belediyesi, 11 Temmuz Salı günkü mesaisine "83-Türkiye Cumhuriyeti'nin Seksenüçüncü Yılı"na dönüşmüş levhasıyla girdi. Operasyon gece yarısı yapılmış, levha yerinden indirilmeden, çağrılan ressam, gerekli düzeltmeyi yapmıştı.

Bu arada, söz konusu levhanın, Belediye İdari İşler Müdürlüğü tarafından yaptırılıp, belediye binasına asıldığı, bu levhadaki rakamların "5 yılda bir değiştirilir" iddiası doğrultusunda, "85. Yıl" yazısına yer verildiği öne sürüldü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız