SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gecekondusuz Şehir" Hedefi

A- A+ PAYLAŞ
Malatya İl Özel İdaresi'nden Karayollarına gönderilecek işçi sayısının yarıya düşürüleceği bildirildi.
 
AKP Malatya teşkilatında nöbetçi vekil uygulamasına ilk kez katılan Malatya milletvekili Cemal Akın, basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı.
 
İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, gençlik kolları başkanı Mehmet Acar, il başkan yardımcısı Aynur Oğuzhan'ın da katıldığı nöbetçii vekil uygulamasında vatandaşların sorunları dinlendi.
 
Vatandaşların sorunları dinlenmeden önce basın mensuplarına açıklama yapan AKP il başkanı Tüfenkçi,  nöbetçi vekil vekil uygulamasının amacının sorunların yerinde çözümü olduğuna dikkat çekerek, İl Özel İdaresi'nden Karayolları'na gönderilecek işçi sayısının yarıya düşürülüp, 120 civarındaki işçinin Karayolları'na gönderileceğini bildirdi.
 
18 Kasım'dan itibaren ilçe kongrelerini yapacaklarını söyleyen Tüfenkçi, 20 Kasım'da gençlik kolları kongresi yapılacağını bildirdi. Siyaset Akademisi'nin son kayıt tarihinin 26 Kasım olduğunu söyleyen Tüfenkçi, hizmetlerin arttırılması için çaba gösterdiklareini kaydetti. 
 
Malatya milletvekili Cemal Akın ise, ekonomik sıkıntıların giderilmesinin demokratikleşme ile eş orantılı olduğunu belirtip,"Yeni anayasa biran önce çıkarılacaktır"dedi. 
 
Metoroloji'de Bölge Müdürülüklerinin kaldırnılıp yeniden yapılanma yapılacağı ve bu noktada Malatya Bölge Müdürlüğü'nün devam edip etmeyeceğiyle ilgili soruya karşılık da Akın, "Bakanlık gerekli çalışmaları yapıyor. Milletvekilileri olarak Malatya'nın lehine olacak şekilde gerekli girişimlerimizi sürdürülyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Deprem ve önlemleri konusundaki soruyu Akın şöyle cevaplandırdı:  "Deprem yönetmeliğinde inşaatların yapılması konusunda gerekli hassasiyet gösteriliyor. Benim belediye başkanlığım dönemimde Kentsel Dönüşüm Projesi çalışması başlatılmıştı. 15 bin konut yapılarak depreme dayanıklı evlerlerle değiştirilecek. Bu çalışmaların sonunda Malatya gecekondusuz şehir haline getirilecek. Belediyemiz de bu konuda çalışmasını sürdürüyor."
 
Akın, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği için de önümüzdeki günlerde atama yapılacağını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız