SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gecekondusuz Şehir..'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın, Malatya'nın "gecekondusuz kent" haline getirilmesi için güneydeki kentsel dönüşüm çalışmalarının tamamlanmasından sonra diğer bölgelere de el atılacağını söyledi.

Akın'ın mahalle ve esnaf gezilerine ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'ndan yayınlanan bülten şöyle:

"Periyodik olarak yapılan mahalle ve esnaf gezilerini sürdüren Belediye Başkanı H. Cemal Akın, çevre yolu altında bulunan Mahalle Muhtarlarıyla bir araya geldi.

2 Temmuz Çarşamba günü Sarıcıoğlu Mahalle Muhtarı Şinasi Sucu’nun evinde gerçekleştirilen mahalle toplantısına Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ın yanı sıra Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren, Çamurlu Köyü Muhtarı Bayram Polatbaş, Çavuşoğlu Mahalle Muhtarı Mustafa Şahin, Uçbağlar Mahalle Muhtarı Sabri Özdemir, Salköprü Mahalle Muhtarı Mehmet Dönemez, Çarmuzu Mahalle Muhtarı Haci Korkmaz, Kaynarca Mahalle Muhtarı Osman Ay, Selçuklu Mahalle Muhtarı Veysel Örs, Sancaktar Mahalle Muhtarı Mehmet Özpolat, Taştepe Mahalle Muhtarı Turan Sarı, Belediye Başkan Yardımcıları Nurettin Sevim ve Ekrem Özbey ile bazı daire müdürleri katıldı.

Çevre Yolu altında bulunan Mahallelerin sorunlarının tartışıldığı toplantıda, bazı sorunları iletmek için bir araya geldiklerini belirten Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren, Belediye Başkanı H. Cemal Akın’a mahallelerin sorunlarına gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.

Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ın Malatya’ya ve Sarıcıoğlu Mahallesine güzel hizmetleri bulunduğunu, özellikle Malatya’ya yapılan hizmetlerin çok önemli ve anlamlı olduğunu vurgulayan Sarıcıoğlu Mahalle Muhtarı Şinasi Sucu, Beydağlarının imara açılması, alt geçitlerin yapılması gibi birçok hizmetin Malatya’ya kazandırılmasıyla mutlu olduklarını, yapılan hizmetlerin kendi mahallelerine yapılmış gibi sevindiklerini söyledi.

Sucu, “Belediyemizin yapmış olduğu asfalt çalışmasıyla sokak ve caddelerimiz çok güzel oldu. Mahallemizin içerisinde bulunan Şire Pazarı da finişer ile yapılan asfalt çalışmasından sonra daha güzel oldu. Bu çalışmalardan dolayı mutluluk duyuyorum. Sayın Belediye Başkanımız H. Cemal Akın başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Şire Pazarının asfaltlanmasından dolayı son derece memnun olduklarını belirten Şire Pazarı esnafları da Başkan Akın’a teşekkür ederek, “Buraya Avrupa’dan ithalatçılar, ihracatçılar geliyorlar. Standartlara uygun bir asfalt yapıldı. Çok güzel, hijyenik bir ortam oldu. Yapılan bu çalışmadan dolayı teşekkür ediyoruz” dediler.

Malatya ekonomisinin kalbinin attığı Şire Pazarın’da asfalt çalışmaları yaptıklarını kaydeden Başkan Akın, Şire Pazarının yoğunluğu gözetilerek çalışmaların hızlı bir şekilde tamamlandığını söyledi.

Başkan Akın, “Kayısının hijyenik ve sağlıklı bir ortamda muhafaza edilmesi, pazarlanması gerekmektedir. Asfalt çalışmaları, modern şehircilik standartlarına uygun olarak yapılmıştır. Bu çalışmalarımız halkımızın daha mutlu ve huzurlu olabilmesi, daha güzel yerlerde ticaretle, sanatla uğraşabilmesi içindir” dedi.

Çevre yolu altında imar çalışmaları bitmiş olan yerlerde diğer hizmetlerin de yoğun bir şekilde sürdüğünü belirten Başkan Akın, “İnşallah Malatya’nın Güneyindeki Kentsel Dönüşüm tamamlandıktan sonra hemen akabinde, Malatya’nın Kuzeyindeki Taştepe, Melekbaba, Sarıcıoğlu, Hidayet Mahallesi gibi mahallelerde de bu çalışmaları gerçekleştirip Malatya’yı gecekondusuz bir şehir haline getireceğiz” dedi.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız