SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2017'de Malatya İçin 2.1 Milyarlık Teşvik Belgesi

0
Güncellendi - 2018-06-02 06:01:50
2017'de Malatya İçin 2.1 Milyarlık Teşvik Belgesi
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya’ya 2017 yılında yatırım tutarı 2 milyar 112 milyon TL (2 katrilyon 112 trilyon lira) olan 112 adet teşvik belgesi düzenlendiği öğrenildi.

Ekonomi Bakanlığına bağlı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü tarafından 2017 yılında yatırım yeri Malatya olarak 112 adet teşvik belgesi düzenlendi. Teşvik belgelerinin yatırım tutarı 2 milyar 112 milyon TL, öngörülen istihdam sayısı ise 4.586 kişi olarak belirtildi.

2017 yılında dokuma, enerji (HES) ve eğitim yatırımlarının ağırlıklı olduğu listede yatırımın önemli bir kısmı dokuma-giyim sektöründe faaliyette bulunan Çalık Grubuna ait.

Aynı dönemde geçmiş yıllarda yatırım yeri Malatya olarak düzenlenen 9 adet yatırım teşvik belgesi yatırımcının Malatya’ya yatırım yapmaktan vazgeçtiği için iptal edildiği, iptal edilen 9 adet Yatırım Teşvik Belgesinin yatırım tutarı 39 milyon 755 bin TL, öngörülen istihdam ise 551 kişi olduğu kaydedildi.

Ocak-Aralık 2017 döneminde yatırım yeri Malatya olarak düzenlenen yatırım teşvik belgelerin sektörel dağılımı ise şöyle:

Son beş yıllık döneme ilişkin teşvik belgeli yatırım verileri ise şöyle:

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

Arşiv Foto: Malatya 2. OSB

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Vatansever (6 yıl önce)
    Yatırımlar gecikiyor. Bu projelerin bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor. Bunlar bitmeden ülkemizin ihtiyacı, ülkemizde üretilmeyen HAMMADDE üretimine ağırlık veren projeler hayata geçirilmeli. Sokaka söküp süsleme yerine bu projeler hayata geçirilmeli. Malatya olarak bu konuda ön çalışma yapılmalı. Bu yatırımlar ve akılcı politikalar ile yeni G.Antep olabiliriz belki. Hak yemeden olması gerektiği gibi işler yapılırsa tabi ki. Projeler içerisinde eczacılık ve/veya ilaçla ilgili hiç proje yok.
    0
    0
    Yanıtla